Ingrediente
●
Ciocolată neagră/amăruie
320 g
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Migdale
80 g
dacă nu aveți migdale puneți 80g de cocos
●
Lapte condensat
350 g
Sgusheonka îi spune în rusă, sau dulce de leche = adică lapte fiert cu zahăr 2 ore în proporții de 1l lapte + 1 kg de zahăr - se mai vinde și în magazin
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un vas termorezistent sau cratiță, se rup bucățelele de ciocolată și untul bucăți. Se pune la foc mic să se topească totul, amestecând periodic.
În acest timp se pregătesc restul ingredientelor.
Pas 2
Făina se amestecă cu praful de copt.
Pas 3
Se așterne hârtie de copt într-o tavă de 20x30.
Pas 4
Pregătim amestecul de cocos - se amestecă cocosul (eu nu am avut migdale și am pus încă 80g de cocos) cu laptele condensat. Dacă folosiți doar cocos și lapte condensat, veți avea nevoie de mai mult lapte, aproximativ 500g.
Pas 5
Trebuie să fie compoziția ca o smântână tare.
Pas 6
În acest timp s-a topit ciocolata și untul, luați vasul de pe foc și adăugați la această compoziție zahărul, amestecați bine. Lăsați puțin să se răcorească compoziția.
Pas 7
Apoi se adaugă ouăle unul câte unul, după fiecare se amestecă bine cu un tel.
Pas 8
Următoarea se adaugă făina, se amestecă bine să fie omogenă compoziția.
Pas 9
În tava așternută cu hârtie de copt se toarnă jumătate din aluatul cu ciocolată. Apoi cu o lingură se pune din loc în loc amestecul de cocos.
Se repetă această procedură și cu cealaltă cantitate de aluat - mai întâi cel de ciocolată apoi cocosul.
Pas 10
Cu un cuțit subțire, sau scobitoare, amestecați ușor aluaturile în tavă - foarte puțin, altfel nu va fi negresă cu inimă de cocos, ci negresă de cocos.
Pas 11
Se pune negresa la cuptor și se lasă la temperatură medie, 30-40 de min - se verifică cu scobitoarea dacă este gata.
Pas 12
Se scoate prăjitura din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcorească.
Pas 13
Se taie cuburi și se poate servi atât caldă cât și rece (să aveți grijă să o acoperiți cu o folie alimentară să nu se usuce).
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 de cuburi)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)