Negresă cu inimă de cocos

Negresă cu inimă de cocos

O bunătate de prăjitură, mirosea toată casa a ciocolată și cocos - cu siguranță o voi mai face. Mulțumiri multe Laurei pentru încă o rețetă superbă.

Ingrediente

Ciocolată neagră/amăruie
320 g
   
Unt
240 g
   
Zahăr
320 g
   
Ouă
6 buc
   
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Praf de copt
1 buc
1 plic
Fulgi de cocos
80 g
   
Migdale
80 g
dacă nu aveți migdale puneți 80g de cocos
Lapte condensat
350 g
Sgusheonka îi spune în rusă, sau dulce de leche = adică lapte fiert cu zahăr 2 ore în proporții de 1l lapte + 1 kg de zahăr - se mai vinde și în magazin

Pași de urmat

Pas 1

Într-un vas termorezistent sau cratiță, se rup bucățelele de ciocolată și untul bucăți. Se pune la foc mic să se topească totul, amestecând periodic.

În acest timp se pregătesc restul ingredientelor.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 1
Pas 2

Făina se amestecă cu praful de copt.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 2
Pas 3

Se așterne hârtie de copt într-o tavă de 20x30.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 3
Pas 4

Pregătim amestecul de cocos - se amestecă cocosul (eu nu am avut migdale și am pus încă 80g de cocos) cu laptele condensat. Dacă folosiți doar cocos și lapte condensat, veți avea nevoie de mai mult lapte, aproximativ 500g.

 

Negresă cu inimă de cocos - Pas 4
Pas 5

Trebuie să fie compoziția ca o smântână tare.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 5
Pas 6

În acest timp s-a topit ciocolata și untul, luați vasul de pe foc și  adăugați la această compoziție zahărul, amestecați bine. Lăsați puțin să se răcorească compoziția.

 

Negresă cu inimă de cocos - Pas 6
Pas 7

Apoi se adaugă ouăle unul câte unul, după fiecare se amestecă bine cu un tel.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 7
Pas 8

Următoarea se adaugă făina, se amestecă bine să fie omogenă compoziția.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 8
Pas 9

În tava așternută cu hârtie de copt se toarnă jumătate din aluatul cu ciocolată. Apoi cu o lingură se pune din loc în loc amestecul de cocos.

Se repetă această procedură și cu cealaltă cantitate de aluat - mai întâi cel de ciocolată apoi cocosul.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 9
Pas 10

Cu un cuțit subțire, sau scobitoare, amestecați ușor aluaturile în tavă - foarte puțin, altfel nu va fi negresă cu inimă de cocos, ci negresă de cocos. 

Negresă cu inimă de cocos - Pas 10
Pas 11

Se pune negresa la cuptor și se lasă la temperatură medie, 30-40 de min -  se verifică cu scobitoarea dacă este gata.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 11
Pas 12

Se scoate prăjitura din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcorească.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 12
Pas 13

Se taie cuburi și se poate servi atât caldă cât și rece (să aveți grijă să o acoperiți cu o folie alimentară să nu se usuce).

Poftă Bună!

Negresă cu inimă de cocos - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 de cuburi)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 15 May 2009, 12:43

E curios ca la mine compozitia de cocos n-a iesit ca a ta, ci mai lichida. Poate din cauza ca am pus alune.

lena
Elena (lena) 15 May 2009, 12:46

Sigur din cauza asta, cocosul este mai uscat si ia mai mult lichid in el. Data viitoare fac si eu cu alune sau migdale.

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 11 Oct 2009, 12:09

am facut si eu negresa aseara, doar ca mi-a iesit putin cam moale exact in mijloc, probabil din cauza ca tava mea avea dimensiunile un pic mai mici decit cea recomandata si prajitura era putin cam groasa, da in rest a fost foarte buna. Oricum am decis cu iubitul meu (am facut negresa impreuna) ca o sa facem in fiecare weekend cite o prajitura sau torta noua.

Felicitari ptr site, e foarte util.

Olga

Nota mea pentru rețetă:
mirabela
mirabela 22 Nov 2009, 12:37

Arata foarte bine. Dar nu stiu ce e laptele condensat. pot folosi lapte de vaca?

Nota mea pentru rețetă:
Stefan1981
Stefan1981 06 Oct 2010, 16:43

Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine.

Maryssa
Maryssa 11 Feb 2013, 14:33

Hey! DE curand m-am hotarat sa prepar aceasta reteta dar in ea spune asa : "Migdale
80 g
daca nu aveti migdale puneti 80g de cocos"  

Adica sa mai punem inca 80g de cocos in plus pe langa celelalte 80g(160 g in total)? sau sa nu mai punem nimic ca sa avem 80 in total?

Inca o scurta intrebare: poti sa-mi dai link cu o reteta cu sau fara ciocolata usor de preparat? 

lena
Elena (lena) Maryssa 11 Feb 2013, 14:42

Vezi pasul 4, si ai sa gasesti rapsunsul la prima intrebare.

La a 2-a intrebare - intra la categoria prajituri/dulciuri si iti alegi dupa bunul plac si gust - tot ce nu este cu cacao. Eu in mare parte gatesc retete simple, asa ca sigur vei alege ceva repede.

andreea27
andreea27 21 Apr 2013, 01:23

Lena ..in seara aceasta am facut aceasta prajitura ,numai ca am facut ceva modificari la ea..am pus 250g de cioc neagra,200g zahar,5 oua mari,250g de unt,si 400 de frisca lichida,200g de faina...mi-a iesit super buna..desi la inceput mi-a fost un pic teama ca nu o iasa dat fiind faptul ca am pus frisca...o sa pun si poze maine cand o s-o tai

andreea27
andreea27 21 Apr 2013, 16:19

asa mi-a iesit mie..delicioasa..

Poza mea pentru rețetă:
olicica bombonica
olicica bombonica 16 Feb 2016, 18:41

Bună Lena am si eu o întrebare am facut lapte condensat acasa si mia venit zaharos si vreau sa fac o negresa cum crezi ar fi o problema?si cum pot sa repar greseala?mersi anticipat