Sangria

O super băutură, răcoritoare și gustoasă - un cocktail perfect și la orice petrecere, ușor alcoolizat și aromat.

Rețeta de Sangria am adaptat-o puțin și după gustul meu, variații sunt multe, a mea ar fi una mai casnică și simplă, dar foarte bună.

Ingrediente
Vin roșu demidulce
450 ml
există și șampanie roșie demidulce - este perfectă pentru sangria
Portocale
3 buc
   
Lămâie
2 buc
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
opțional
Apă minerală
1 pahar
pentru a o face puțin acidulată
Fructe asortate
0.5 pahare
aici am pus mere și căpșuni - dar merge orice vă place
Pași de urmat
Pas 1

Turnați vinul într-un bol sau cratiță.

Sangria - Pas 1
Pas 2

Stoarceți sucul din portocale și lămâie.

Sangria - Pas 2
Pas 3

Îl turnați în bolul cu vin și amestecați.

Sangria - Pas 3
Pas 4

Adăugați câteva coji de lămâie și portocale tăiate bucăți mici, scorțișoară.

Sangria - Pas 4
Pas 5

Și alte fructe tăiate bucăți mici.

Sangria - Pas 5
Pas 6

Acoperiți bolul cu capac și îl puneți la frigider pentru minim 4 ore.

Sangria - Pas 6
Pas 7

Înainte de servire adăugați puțină apă minerală pentru a fi un pic mai acidulată.

Aveți grijă ca băutura trebuie servită destul de repede, nu trebuie lăsată pe a 2-a zi - dacă vă rămâne ceva din ea, mai bine scoateți fructele și o păstrați într-o sticlă.

Sangria - Pas 7
Pas 8

În sticlă se păstrează maxim 3 zile la frigider.

O serviți rece cu bucăți de fructe în pahar.

Poftă Bună!

Sangria - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 ml (7-8 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min