Salată Tabouleh

O super salată - aromată, crocantă, răcoritoare și foarte, foarte gustoasă. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze și să știți că își merită faima. Cel mai important lucru aici este să aveți pătrunjel aromat, proaspăt și roșiile bune.

Bulgurul și sosul de rodii îl am de la Magazinul arabesc Evi, se poate în cel mai rău caz și fără ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.

Mulțumiri multe Geei care ne-a făcut salată și la atelierul de gătit, de la ea am și rețeta de Tabouleh și micile tips-uri pentru o salată cât mai autentică.

Ingrediente
Pătrunjel verde
4 legaturi
4 legături - reglați cantitatea de pătrunjel după gust
Roșii
3 buc
   
Ceapă verde
2 buc
   
Mentă verde
1 buc
sau mentă uscată - 1 linguriță
Bulgur
2 linguri
am folosit bulgur mărunt aici
Sos de rodii
2 linguri
   
Lămâie
2 buc
sucul de la ele
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
   
Sare
0.5 lingurite
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Aici să vedeți bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai mărunt, se înmoaie mai repede.

Salată Tabouleh - Pas 1
Pas 2

Am înmuiat bulgurul în multă apă la temperatura camerei - și am lăsat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie să fie prea moale, doar puțin crocant, deci aveți grijă să nu-l țineți prea mult.

Salată Tabouleh - Pas 2
Pas 3

În acest timp am tocat pătrunjelul și l-am pus într-un bol de salată.

Salată Tabouleh - Pas 3
Pas 4

Ceapa am tăiat-o mărunt, am adăugat în bol.

Salată Tabouleh - Pas 4
Pas 5

Apoi merg roșiile tăiate cubulețe.

Salată Tabouleh - Pas 5
Pas 6

Apoi am adăugat bulgurul scurs bine de apă.

Salată Tabouleh - Pas 6
Pas 7

Am adăugat menta tocată mărunt (sau cea uscată măcinată), sosul de rodii, sucul de lămâie, sare și ulei.

Salată Tabouleh - Pas 7
Pas 8

Dacă mai trebuie potriviți de sare, ulei, lămâie - după gust.

Poftă Bună!

Salată Tabouleh - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: Reteta Geei