O super salată - aromată, crocantă, răcoritoare și foarte, foarte gustoasă. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze și să știți că își merită faima. Cel mai important lucru aici este să aveți pătrunjel aromat, proaspăt și roșiile bune.
Bulgurul și sosul de rodii îl am de la Magazinul arabesc Evi, se poate în cel mai rău caz și fără ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.
Mulțumiri multe Geei care ne-a făcut salată și la atelierul de gătit, de la ea am și rețeta de Tabouleh și micile tips-uri pentru o salată cât mai autentică.
Aici să vedeți bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai mărunt, se înmoaie mai repede.
Am înmuiat bulgurul în multă apă la temperatura camerei - și am lăsat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie să fie prea moale, doar puțin crocant, deci aveți grijă să nu-l țineți prea mult.
În acest timp am tocat pătrunjelul și l-am pus într-un bol de salată.
Ceapa am tăiat-o mărunt, am adăugat în bol.
Apoi merg roșiile tăiate cubulețe.
Apoi am adăugat bulgurul scurs bine de apă.
Am adăugat menta tocată mărunt (sau cea uscată măcinată), sosul de rodii, sucul de lămâie, sare și ulei.
Dacă mai trebuie potriviți de sare, ulei, lămâie - după gust.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.