Salată Caprese

Cea mai populară salată italiană, și acum îmi dau seama de ce... Combinația de mozzarella moale, roșiile suculente și sosul pesto aromat - vă garantez că rămâneți marcați de acest gust și combinație.

Și chestia tare este că se face foarte repede (doar să găsiți busuioc bun), la o masă festivă sigur ar fi foarte apreciată și arătoasă.

Semipreparate
3 linguri
   
Ingrediente
Roșii
4 buc
alegeți roșii de mărime medie și foarte calitative
Mozzarella
300 g
aveți grijă ca mozzarella să fie cam de talia roșiilor
Busuioc
5 buc
dacă nu aveți puteți să nu folosiți
Ierburi de provence
0.5 lingurite
opțional
Ulei de măsline extravirgin
2 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Roșiile și mozzarella se taie felii de grosime egală, cam de 3-4mm.

Salată Caprese - Pas 1
Pas 2

Pe o farfurie plată aranjați alternativ - felii de roșii, mozzarella și câte o frunză de busuioc. Repetați operațiunea până acoperiți toată farfuria.

Salată Caprese - Pas 2
Pas 3

Cu o linguriță puneți atent sosul pesto. Încercați să nu-l întindeți prea tare - să fie ca un fir care trece peste toate ingredientele.

Salată Caprese - Pas 3
Pas 4

Apoi stropiți cu ulei de măsline și opțional presărați niște ierburi de Provence.

Gata de servit!

Salată Caprese - Pas 4
Pas 5

Dacă nu aveți roșii bune, mai bine folosiți roșii cherry - sunt mai aromate și fragede.

În acest caz cumpărați mozzarella biluțe, să fie frumos :)

Poftă Bună!

Salată Caprese - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (6-7 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min