Cea mai populară salată italiană, și acum îmi dau seama de ce... Combinația de mozzarella moale, roșiile suculente și sosul pesto aromat - vă garantez că rămâneți marcați de acest gust și combinație.
Și chestia tare este că se face foarte repede (doar să găsiți busuioc bun), la o masă festivă sigur ar fi foarte apreciată și arătoasă.
Roșiile și mozzarella se taie felii de grosime egală, cam de 3-4mm.
Pe o farfurie plată aranjați alternativ - felii de roșii, mozzarella și câte o frunză de busuioc. Repetați operațiunea până acoperiți toată farfuria.
Cu o linguriță puneți atent sosul pesto. Încercați să nu-l întindeți prea tare - să fie ca un fir care trece peste toate ingredientele.
Apoi stropiți cu ulei de măsline și opțional presărați niște ierburi de Provence.
Gata de servit!
Dacă nu aveți roșii bune, mai bine folosiți roșii cherry - sunt mai aromate și fragede.
În acest caz cumpărați mozzarella biluțe, să fie frumos :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.