Tort de cremă de zahăr ars
O super rețetă, de când a postat-o Nina în Categoria Rețetele Voastre am făcut-o de vreo 5-6 ori - de fiecare dată cu mare succes. Mi-a cerut cineva s-o traducă pe varianta în rusă a site-ului - www.bylena.ru și mi-am dat seama că nu am poze la ea, deci, ar fi bine s-o repet pentru a o încadra și în toate rețetele site-ului în română, dacă cumva v-a scăpat din vedere :)
Chiar vă recomand să încercați, este foarte simplu și repede de preparat, amatorii de Cremă de zahăr ars veți aprecia blatul însiropat cu caramel :)
Și apropo, dimensiunile și grosimea tortului depind de cratița în care faceți tortul - eu am avut o tavă de 28cm diametru și tortul nu a fost foarte înalt.
Ingrediente
●
Ouă
12 buc
8 pentru cremă și 4 pentru blat
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esență de vanilie
2 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță sau tavă rotundă adâncă topiți la foc mic 6 linguri de zahăr. Când s-a caramelizat bine îl luați de pe foc și întindeți cu o lingură și pe pereți - să acopere cât mai bine suprafața tăvii.
Pas 2
Într-un bol bateți 8 ouă, 8 linguri de zahăr și esența de vanilie.
Pas 3
Turnați laptele și mixați bine cu un tel.
Pas 4
Turnați acest amestec în tava cu caramel.
Pas 5
Și repede facem aluatul pentru blat:
- separați albușurile de gălbenușuri;
- bateți albușurile spumă tare, adăugați apoi câte puțin zahărul;
- și apoi câte unul adăugați gălbenușurile - mixați bine după fiecare.
Pas 6
Adăugați făina și praful de copt, mixați - și gata aluatul.
Pas 7
Ușor cu o lingură puneți câte puțin aluat peste compoziția de lapte. Veți avea senzația că nu iese prea bine, dar la final o să reușiți să-l uniformizați ușor ca să fie acoperită toată tava.
Pas 8
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 150 grade și lăsați aproximativ 30-40 de minute, până se rumenește bine blatul.
Scoateți din cuptor și lăsați 20-30 de minute să se răcorească și "prindă".
Pas 9
Întoarceți atent și dintr-o mișcare tava pe o farfurie. Lăsați să se răcorească bine apoi puneți la frigider pentru 1-2 ore minim.
Pas 10
Puteți să-l ornați cum vă place - frișcă, ciocolată, etc. Eu nu mă complic - este atât de bun și fin că merge și așa :)
Feliați și savurați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)