Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor

Am avut o mare surpriză săptămânile trecute când am fost sunată de la OceanFish, mi-au spus că abia acum au observat cât de mult folosesc pe site produsele lor și le recomand (fără vreo aluzie la publicitate, chiar sunt bune). Și ca mulțumire îmi vor trimite un pachet cu produse să le încerc și să le mâncăm cu plăcere - vă dați seama că plăcerea a fost mare și chiar m-a bucurat mult acest gest, deci nu totul este pe bani și pe înțelegeri. Un produs bun recomandat doar pentru că merită aduce o mulțumire și pentru suflet, în plus să știți că am avut și produse noi (vedeți pașii 1-2) cu care nu am mai lucrat - am experimentat, sigur o să mai vedeți informații multe și interesante pe viitor pe site cu calamari, midii, etc.

A fost pe acolo și un frumos somon proaspăt întreg, cu niște sugestii de rețete, nu am putut să le urmez întocmai pentru că sunt cu ingrediente pe care nu le aveam în casă și am improvizat. Atât de bine mi-a reușit că am zis să nu gătesc peștele altfel. Doar de preferat să folosiți la rețetă file de pește, să fie mai aromat și mai simplu de servit.

Dacă nu aveți rozmarin puneți fire de pătrunjel sub pește, am făcut și așa, a fost la fel de delicios.

Ingrediente

File de somon proaspăt
500 g
   
Pătrunjel
2 legaturi
2-3 legături, cu cât mai mult cu atât mai bine
Rozmarin
4 buc
este opțional
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
eu am pus ulei de măsline aromat cu lămâie
Sare, piper
1 lingurita
   
Ierburi de provence
1 lingurita
este opțional - se mai găsesc și ca "verdețuri italiene"

Pași de urmat

Pas 1

O nouă provocare și produse noi de experimentat.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Somonul l-am curățat de solzi sub jet de apă rece.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Apoi l-am filetat.

O parte din file am congelat, aici am folosit jumătate dintr-un file tăiat bucăți cam de 3 cm lățime.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Într-o tavă de cuptor (aici este o tavă din sticlă termorezistentă) puneți firele de rozmarin, dacă nu aveți puneți fire de pătrunjel.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Aranjați bucățile de somon cu carnea în sus, pielea să fie pe patul de rozmarin/pătrunjel.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Presărați pe file sare, piper, ierburi de Provence și stropiți totul cu puțin ulei.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Apoi presărați peștele cu pătrunjel tocat mărunt - da o faceți bine, să fie cât mai multă verdeață, ca o crustă.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Aveți grijă să nu țineți mai mult de atât somonul la cuptor - se va usca și nu va mai fi foarte fraged.

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Serviți imediat cu lămâie și orice garnitură preferată - vă asigur că este ceva genial, un gust perfect și peștele aromat, fraged.

Puteți să faceți și un Sos Olandez aici, se potrivește perfect.

Poftă Bună!

Somon în crustă de pătrunjel, la cuptor - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

LicaStar
Lica (LicaStar) 17 Jun 2013, 12:32

Somonul sau "laks" (cum le spun norvegienii), este o mancare traditionala foarte gustoasa si sanatoasa. Am avut de multe ori ocazia sa mananc "laks" preparat de norvegieni, ei facand-ul la cuptor cu aburi, servit cu cartofi fierti decojiti si sos (foaaaarte bun). Adevarul e ca au alte condimente la peste si da un gust... nemaipomenit. Acum, gasind aceasta reteta la Lena, voi profita de ocazia ca sunt in "tara pestelui" si voi incarca sa fac somonul astfel.

Multumesc de postare, Lena!

DorinaB
DorinaB 12 Aug 2015, 22:33

Salut Lena, totul meu ti-a multumit pentru reteta, din cele povestite de mine si din retetele postate , parca te cunoastem personal!

Suntem in Irlanda si aici somonul e destul de ieftin comparativ cu R. Moldova si il consumam des pentru aportul de beneficii care il aduce sanatatii, il coceam simplu la cuptor cu lamie, dar asa pregatit e o minunatie, busuiocul oregano, rozmarinul si patrunjelul fac o combinatie perfecta! Sigur il voi mai face again, again and again!!

Thank yu verry much

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 13 Aug 2015, 15:06

Ma bucur mult! Multumesc de apreciere si comentariu Dorina!

LunguNicoleta468
Lungu Nicoleta (LunguNicoleta468) 23 Feb 2017, 11:09

Ce ma bucur ca te pot vedea! O reteta de pe blogul tau m-a scos din impas cand eram la inceput de drum in a-i gati baietelului meu de 2 ani fara gluten, deje "te cunosc" de aproape 3 ani!Multumesc!

lena
Elena (lena) Lungu Nicoleta (LunguNicoleta468) 23 Feb 2017, 12:21

Cu mare placere Nuciketa, multumesc si eu!

lena
Elena (lena) Elena (lena) 23 Feb 2017, 12:22

Scuze Nicoleta, mi-a facut tastatura o farsa :)