Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw)

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw)

La cerințele celor care au fost la atelier pun și pe site această rețetă de ciorbă rece și crudă - foarte răcoritoare și delicioasă. Mulți au strâmbat din nas când au auzit de ea și chiar în momentul când o preparam la atelier - apoi când au ajuns să guste(cu mare atenție:) au rămas foarte impresionați și extaziați.

Chiar și soțul meu o are pe lista de preferate - este foarte răcoritoare, puțin picantă, se potrivește chiar și pentru cei mai mofturoși în mâncare.

Rețeta am văzut-o în cartea Victoriei Butenko, o persoană foarte cunoscută în bucătăria raw - dacă aveți ocazia să găsiți ceva pe net cu rețetele ei, vă recomand s-o faceți. Are rețete foarte bune, simple și accesibile.

Ingrediente

Apă plată
3 pahare
de 250ml
Ulei de măsline extravirgin
5 linguri
   
Lămâie
3 buc
sucul de la ele
Ardei gras roșu
1 buc
   
Ghimbir
1 buc
cam o bucată de 1 cm
Sare
1 lingura
   
Curmale uscate fără sâmburi
8 buc
   
Țelină
100 g
frunze, rădăcină - orice găsiți - dar puteți și s-o omiteți
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură de pătrunjel - am mai adăugat și câteva fire de leuștean
Ridiche daicon
200 g
sau orice altă ridiche găsiți
Morcovi
1 buc
   
Conopidă
200 g
   
Avocado
1 buc
să fie moale și bine copt

Pași de urmat

Pas 1

Într-un blender(al meu are puterea de 1000W) - turnați apa, puneți sucul de lămâie, sarea, ghimbirul curățat de coajă, curmalele și uleiul.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 1
Pas 2

Apoi pregătiți legumele - pătrunjelul, țelina, jumătate de ardei și opțional leuștean.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 2
Pas 3

Adăugați acestea în blender - nu uitați să lăsați câteva fire de pătrunjel pentru decor.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 3
Pas 4

Blendați bine compoziția - cam 5 minute la puterea maximă.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 4
Pas 5

Treceți această compoziție într-un bol - asta va fi baza supei, foarte aromată și cu o culoare verde frumoasă.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 5
Pas 6

Acum pregătim ingredientele pentru a face ciorba mai consistentă și plină de vitamine.

Spălați, curățați și restul legumelor.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 6
Pas 7

Conopida o desfaceți buchețele mici și o adăugați la baza ciorbei.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 7
Pas 8

Avocado se taie cubulețe și merge tot acolo.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 8
Pas 9

Restul legumelor - jumătate de ardei, morcovul și ridichea puteți să le tăiați mărunt, să le dați prin răzătoare sau ca mine, le mărunțiți în robot.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 9
Pas 10

Le adăugați la ciorbă, amestecați, potriviți de sare și acreală - după gust dacă mai este nevoie.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 10
Pas 11

Și gata ciorba - o serviți în bol mare înfrumusețată cu bucățele de ardei, verdeață, roșii, etc.

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 11
Pas 12

Și apoi în boluri mici, individual.

Foarte bună, sunt sigură că o să vă placă - deși la prima vedere ingredientele par ciudate și nu prea s-ar combina.

Poftă Bună!

Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw) - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (4-5 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

sara33
sara33 27 May 2012, 20:14

buna lena!foarte faina reteta,aduce mult cu gaspacho(ador,usor si racoritor)dar cred k e super.si eu folosesc ghimbir(aici gingimbre) in retetele chinezesti,ador mankrea lor.cred k am s o incerc kt de curand k pare simpla de tot.pupici!si gandeste te si la mine cand mananci urmatorul bol!

AMV
Adriana (AMV) 27 May 2012, 22:47

Confirm, este excelenta !!! Noi deja am terminat-o 

AMV
Adriana (AMV) 27 May 2012, 22:48

Uitasem dovada.

Poza mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 23 Jun 2012, 13:12

Buna lena, vroiam sa te intreb cand primesc mail cu detaliile despre premiu :D. Scuze ca scriu aici, dar ti-am trimis un mail, si nu cred ca l.am trimis bine, asa ca aici e cel mai sigur :D. 

lena
Elena (lena) 23 Jun 2012, 16:05

Dianna, deja ti-am trimis 2 mail-uri si la niciunul nu am primit adresa ta. Te rog mult sa trimiti pe [email protected] adresa ta si codul postal.

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 24 Jun 2012, 12:45

Am trimis acum un mail, sper ca l.ai primit :D.

Dori Stefi
Dori Stefi 12 Nov 2012, 17:10

F buna 

al49ex
al49ex 12 Nov 2013, 11:40

Buna ziua! 

Spuneti-mi, va rog, conopida si morcovul nu se oparesc?

Multumesc anticipat!

AMV
Adriana (AMV) 12 Nov 2013, 12:36

al49ex nu e nevoie sa le opresti, ciorbita este raw. Am descoperit si eu ce buna este conopida cruda, iar morcovul e folosit f mult si crud.