Ciorbă cu ghimbir și avocado(raw)
La cerințele celor care au fost la atelier pun și pe site această rețetă de ciorbă rece și crudă - foarte răcoritoare și delicioasă. Mulți au strâmbat din nas când au auzit de ea și chiar în momentul când o preparam la atelier - apoi când au ajuns să guste(cu mare atenție:) au rămas foarte impresionați și extaziați.
Chiar și soțul meu o are pe lista de preferate - este foarte răcoritoare, puțin picantă, se potrivește chiar și pentru cei mai mofturoși în mâncare.
Rețeta am văzut-o în cartea Victoriei Butenko, o persoană foarte cunoscută în bucătăria raw - dacă aveți ocazia să găsiți ceva pe net cu rețetele ei, vă recomand s-o faceți. Are rețete foarte bune, simple și accesibile.
Ingrediente
●
Apă plată
3 pahare
de 250ml
●
Ulei de măsline extravirgin
5 linguri
●
Lămâie
3 buc
sucul de la ele
●
Ghimbir
1 buc
cam o bucată de 1 cm
●
Curmale uscate fără sâmburi
8 buc
●
Țelină
100 g
frunze, rădăcină - orice găsiți - dar puteți și s-o omiteți
●
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură de pătrunjel - am mai adăugat și câteva fire de leuștean
●
Ridiche daicon
200 g
sau orice altă ridiche găsiți
●
Avocado
1 buc
să fie moale și bine copt
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un blender(al meu are puterea de 1000W) - turnați apa, puneți sucul de lămâie, sarea, ghimbirul curățat de coajă, curmalele și uleiul.
Pas 2
Apoi pregătiți legumele - pătrunjelul, țelina, jumătate de ardei și opțional leuștean.
Pas 3
Adăugați acestea în blender - nu uitați să lăsați câteva fire de pătrunjel pentru decor.
Pas 4
Blendați bine compoziția - cam 5 minute la puterea maximă.
Pas 5
Treceți această compoziție într-un bol - asta va fi baza supei, foarte aromată și cu o culoare verde frumoasă.
Pas 6
Acum pregătim ingredientele pentru a face ciorba mai consistentă și plină de vitamine.
Spălați, curățați și restul legumelor.
Pas 7
Conopida o desfaceți buchețele mici și o adăugați la baza ciorbei.
Pas 8
Avocado se taie cubulețe și merge tot acolo.
Pas 9
Restul legumelor - jumătate de ardei, morcovul și ridichea puteți să le tăiați mărunt, să le dați prin răzătoare sau ca mine, le mărunțiți în robot.
Pas 10
Le adăugați la ciorbă, amestecați, potriviți de sare și acreală - după gust dacă mai este nevoie.
Pas 11
Și gata ciorba - o serviți în bol mare înfrumusețată cu bucățele de ardei, verdeață, roșii, etc.
Pas 12
Și apoi în boluri mici, individual.
Foarte bună, sunt sigură că o să vă placă - deși la prima vedere ingredientele par ciudate și nu prea s-ar combina.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 l
(4-5 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)