Tort "Napoleon regesc"
Vă promiteam să fac și o rețetă de tort "Napoleon" cu aluat preparat în casă - și poftim cu ocazia de azi vă servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn să fie numit "regesc".
Îmi place mult pentru că deși este puțin crocant, în același timp se topește în gură. Dacă vreți să fie tortul mai umed folosiți Crema cu lapte și ouă, dacă îl vreți mai crocant ungeți cu Crema de unt și lapte condensat.
Eu am văzut undeva că se pot combina cremele, se pune și din una și din alta - așa a ieșit perfect, combinația de 2 creme este deosebită și face tortul să fie perfect la gust și consistență.
Deși poate pare mai complicat, dar să știți că nu este - în schimb la gust, sigur va place chiar și celor mai mofturoși.
Semipreparate
●
1250 ml
jumătate de porție
Ingrediente
●
Unt
300 g
de 82% grăsime
●
Făină albă calitate superioară
750 g
●
Smântână 20% grăsime
200 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Smântâna se amestecă cu gălbenușul, sarea și praful de copt.
Pas 2
Într-un alt bol se pune untul moale și făina.
Pas 3
Amestecați bine cu mâinile până compoziția devine ca niște fărâmituri.
Pas 4
Adăugați compoziția de smântână la cea de făină cu unt.
Pas 5
Frământați un aluat moale și îl lăsați 10-15 minute la odihnit.
Pas 6
Împărțiți aluatul în 7-8 bile, fiecare o întindeți subțire cam de 28-30cm diametru. O tăiați cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oală.
Pas 7
Treceți foaia pe o tavă așternută cu hârtie de copt și o înțepați cu o furculiță.
Resturile rămase de la foaia tăiate le puneți în tavă, după copt le vom folosi la ornare.
Pas 8
Coaceți foile până la culoare roz, aveți grijă că se fac foarte repede.
Pas 9
Aveți grijă că foile sunt foarte fine și firave - le treceți ușor de pe hârtia de copt, una peste alta.
Pas 10
Cam atâtea foi am făcut eu - acum ne apucăm de adunat tortul și de ornat.
Pas 11
Ungeți prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.
Pas 12
Următoarea foaie o ungeți cu crema de lapte cu ouă.
Pas 13
Continuați la fel până terminați foile - apoi ungeți cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.
Pas 14
Faceți fărâmițuri din resturile rămase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nucă de cocos ca să fie mai multă compoziție de ornat.
Pas 15
Presărați și ornați bine tortul cu aceste fărâmițuri.
Pas 16
Acoperiți tortul cu folie alimentară sau îl puneți în tăvă și lăsați minim 8-10 ore, să se pătrundă bine.
Pas 17
Și gata, îl serviți cum vă place - aveți și o secțiune, cred că destul de reprezentativă.
Tortul cu cât stă mai mult cu atât este mai bun - deci aveți grijă să-l faceți din timp.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (12 voturi)