Tort "Napoleon regesc"

Tort "Napoleon regesc"

Vă promiteam să fac și o rețetă de tort "Napoleon" cu aluat preparat în casă - și poftim cu ocazia de azi vă servesc cu o felie de tort perfect, chiar cu un gust demn să fie numit "regesc".

Îmi place mult pentru că deși este puțin crocant, în același timp se topește în gură. Dacă vreți să fie tortul mai umed folosiți Crema cu lapte și ouă, dacă îl vreți mai crocant ungeți cu Crema de unt și lapte condensat.

Eu am văzut undeva că se pot combina cremele, se pune și din una și din alta - așa a ieșit perfect, combinația de 2 creme este deosebită și face tortul să fie perfect la gust și consistență.

Deși poate pare mai complicat, dar să știți că nu este - în schimb la gust, sigur va place chiar și celor mai mofturoși.

Semipreparate

900 g
1 porție
1250 ml
jumătate de porție

Ingrediente

Unt
300 g
de 82% grăsime
Făină albă calitate superioară
750 g
   
Smântână 20% grăsime
200 g
   
Gălbenuș de ou
1 buc
   
Sare
0.5 lingurite
   
Praf de copt
10 g
1 plic

Pași de urmat

Pas 1

Smântâna se amestecă cu gălbenușul, sarea și praful de copt.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 1
Pas 2

Într-un alt bol se pune untul moale și  făina.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine cu mâinile până compoziția devine ca niște fărâmituri.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 3
Pas 4

Adăugați compoziția de smântână la cea de făină cu unt.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 4
Pas 5

Frământați un aluat moale și îl lăsați 10-15 minute la odihnit.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 5
Pas 6

Împărțiți aluatul în 7-8 bile, fiecare o întindeți subțire cam de 28-30cm diametru. O tăiați cercuri mai drepte cu o farfurie sau un capac de oală.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 6
Pas 7

Treceți foaia pe o tavă așternută cu hârtie de copt și o înțepați cu o furculiță.

Resturile rămase de la foaia tăiate le puneți în tavă, după copt le vom folosi la ornare.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 7
Pas 8

Coaceți foile până la culoare roz, aveți grijă că se fac foarte repede.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 8
Pas 9

Aveți grijă că foile sunt foarte fine și firave - le treceți ușor de pe hârtia de copt, una peste alta.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 9
Pas 10

Cam atâtea foi am făcut eu - acum ne apucăm de adunat tortul și de ornat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 10
Pas 11

Ungeți prima foaie cu crema de unt cu lapte condensat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 11
Pas 12

Următoarea foaie o ungeți cu crema de lapte cu ouă.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 12
Pas 13

Continuați la fel până terminați foile - apoi ungeți cu crema de unt toate golurile laterale ale tortului.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 13
Pas 14

Faceți fărâmițuri din resturile rămase de la copt foile - eu le-am mai amestecat cu nucă de cocos ca să fie mai multă compoziție de ornat.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 14
Pas 15

Presărați și ornați bine tortul cu aceste fărâmițuri.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 15
Pas 16

Acoperiți tortul cu folie alimentară sau  îl puneți în tăvă și lăsați minim 8-10 ore, să se pătrundă bine.

Tort "Napoleon regesc" - Pas 16
Pas 17

Și gata, îl serviți cum vă place - aveți și o secțiune, cred că destul de reprezentativă.

Tortul cu cât stă mai mult cu atât este mai bun - deci aveți grijă să-l faceți din timp.

Poftă Bună!

Tort "Napoleon regesc" - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (12 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 113

DomnitaPostea121
Domnita Postea (DomnitaPostea121) 27 Nov 2020, 18:20

Hi..la ce temperatura se coc foile? Merci

lena
Elena (lena) Domnita Postea (DomnitaPostea121) 27 Nov 2020, 18:35

La 180-200 de grade.

DomnitaPostea121
Domnita Postea (DomnitaPostea121) Elena (lena) 28 Nov 2020, 01:17

Multumesc mult! Am reusit sa il fac, am copt la 326 farenheit. Abia astept sa il mancam duminica.

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) 01 May 2020, 09:05

Buna Lena..ar merge la aceste foi o crema simpla doar din smintina?

lena
Elena (lena) Lis [email protected] (Natali Grigori) 01 May 2020, 09:46

Nu prea cred 🤓

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) Elena (lena) 01 May 2020, 09:55

Ok ms.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 11 Apr 2020, 10:21

Salutare  , Lena  vreau o parere  cam cu cite zile inainte  de  al unge  pot  coace foile de  napoleon  cit  se pastreaza ele coapte !merci 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 11 Apr 2020, 20:38

Cu o saptamana inainte ar fi tot bune.

StelaRusu330
Stela (StelaRusu330) 08 Jun 2017, 14:34

Multumesc mult pentru reteta! Foarte bine a iesit tortul!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Carmen17
Carmen17 16 Jan 2017, 12:55

Eu am folosit doar crema de unt cu lapte condensat. Dar este extraordinar!!! Va recomand. Si este simplu de pregătit.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Taniussha
Taniussha 13 Jan 2017, 23:25

😻

Poza mea pentru rețetă:
Vio84
Vio84 21 Aug 2016, 15:01

Buna Lena uite am taiat torta un deliciu imi aminteste de copilarie cind MAMA gatea p/u hramuri. Am facut crema de lapte si ou ca am vrut torta mai moale sa primit perfect, perfect,perfect........ Merci,merci si multi pupici

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
TanDi
TanDi 21 Oct 2013, 19:51

Rezultatul in imagini: aspectul nu atat de profi ca cele mai sus, dar gustul a compensat :)

Poza mea pentru rețetă:
LicaStar
Lica (LicaStar) 28 Aug 2013, 23:17

Buna, Lena, de mult timp pusem eu ochii pe acest tort, pe care-l stiu la gust si aspect inca din copilarie si e unul din preferatele mele, pentru ca nu e prea dulce, e fin si imi place cum arata foile subtiri incorporate in crema. Am hotarat ca de ziua fiului meu de 1 an, care am sarbatorit-o chiar azi, sa-i fac un astfel de tort. Adevarul e ca-mi era tare frica sa nu-l stric, asa cum l-am facut pentru prima oara, dar rezultatul a fost formidabil!! Foile si crema le-am facut din timp, pentru ca am inteles ca, atunci cand sta tortul mai mult, e mai bun la gust si e foarte adevarat. Deci tortul meu a stat trei zile la frigider, pana cand azi, cand l-am taiat, nu mai aveam rabdarea sa vad cum arata si ce gust are, mai ales ca am avut si invitati mai multi. Am ramas foarte multumita si de aspect si de gust, chiar nu ma asteptam...Rudele-mi ziceau ca tre sa fi avut multa rabdare cu coptul foilor... si le-a placut. Crema am facut doar cu lapte si oua, asa cum imi place sa fie mai umed si asa a fost. Multumesc  mult de pasii care i-ai descris, i-am citit de foarte multe ori, ca nu cumva sa gresesc.

Poza mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 29 May 2012, 17:57

Este preferatul nostru!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile