Prăjitură cu brânză și sufleu
Este o rețetă foarte populară pe site-urile rusești și se traduce ca "Lacrimi de Înger" - pentru că sufleul cam la o oră după coacere lasă la suprafață niște "lacrimi", picături de zahăr topit - chestie care face prăjitura mai fină și frumoasă.
Eu aș zice că, de fapt, popularitatea prăjiturii nu este în aceste "lacrimi", dar în sufleul minunat de albușuri care transformă o tartă simplă cu brânză într-o prăjitură deosebită, chiar servită ca un tort.
Am savurat-o cu toții, se combină minunat toate ingredientele și aș zice că este o reușită, aromată, dulce, moale - perfectă!
Și să vedeți ce repede se face, încercați neapărat și notați în caietele cu rețete!
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
1 pahar
pahar de 250ml
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Zahăr
2 linguri
pentru aluat
●
Ouă
4 buc
1 pt aluat și 3 pentru umplutură și sufleu
●
Zahăr
0.5 pahare
pentru umplutura de brânză
●
Smântână
100 g
eu am pus smântână dulce lichidă
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Zahăr pudră
5 linguri
pentru sufleu
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi se face aluatul pentru bază:
- Puneți într-un bol făina și praful de copt, adăugați untul rece - amestecați bine cu mâinile sau cu un robot să faceți compoziția fărâmituri.
Pas 2
- Adăugați zahărul, oul și frământați aluatul - bila formată o puneți la frigider pentru 30 de minute.
Pas 3
În acest timp faceți umplutura de brânză:
- în robot puneți brânza de vaci, gălbenușurile de la 3 ouă, 0.5 pahare de zahăr, grișul, vanilia și smântâna;
Pas 4
- mixați bine vreo 2-3 minute să fie o compoziție uniformă și cremoasă.
Pas 5
Aluatul se întinde cu mâinile într-o tavă de cuptor - eu am folosit o tavă rotundă cu pereți detașabili, de 28 cm diametru.
Ridicați ușor bordurile, cât vine umplutura de brânză, cam 1.5 cm.
Pas 6
Turnați umplutura și uniformizați.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180-200 grade, pentru 30 de minute.
Pas 7
Cam cu 5 minute înainte să se coacă prăjitura, bateți albușurile de la cele 3 ouă cu 5 linguri de zahăr pudră.
Să mai explic o dată cum faceți: bateți spumă tare albușurile cu mixerul, apoi adăugați câte puțin zahărul pudră și mixați până este fermă.
Pas 8
Puneți această compoziție peste prăjitură, cu o linguriță am făcut moțuri mici - o apropiați cu "fundul" ușor de albușuri și trageți în sus - vedeți poza.
Pas 9
O puneți la cuptor pentru încă 10 minute la 150-180 de grade. Aveți grijă că se bronzează cam repede.
Pas 10
O lăsați la răcit pentru minim 1 oră și jumătate, timp în care observați că apar "lacrimile".
Pas 11
Și serviți ca prăjitură, sau ca un tort rapid - bun, bun de tot!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
100 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)