Prăjitură cu brânză și sufleu

Prăjitură cu brânză și sufleu

Este o rețetă foarte populară pe site-urile rusești și se traduce ca "Lacrimi de Înger" - pentru că sufleul cam la o oră după coacere lasă la suprafață niște "lacrimi", picături de zahăr topit - chestie care face prăjitura mai fină și frumoasă.

Eu aș zice că, de fapt, popularitatea prăjiturii nu este în aceste "lacrimi", dar în sufleul minunat de albușuri care transformă o tartă simplă cu brânză într-o prăjitură deosebită, chiar servită ca un tort.

Am savurat-o cu toții, se combină minunat toate ingredientele și aș zice că este o reușită, aromată, dulce, moale - perfectă!

Și să vedeți ce repede se face, încercați neapărat și notați în caietele cu rețete!

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
1 pahar
pahar de 250ml
Praf de copt
1 lingurita
   
Unt
80 g
   
Zahăr
2 linguri
pentru aluat
Ouă
4 buc
1 pt aluat și 3 pentru umplutură și sufleu
Brânză de vaci
500 g
   
Zahăr
0.5 pahare
pentru umplutura de brânză
Griș de grâu
1 lingura
   
Smântână
100 g
eu am pus smântână dulce lichidă
Esență de vanilie
1 buc
   
Zahăr pudră
5 linguri
pentru sufleu

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi se face aluatul pentru bază:

- Puneți într-un bol făina și praful de copt, adăugați untul rece - amestecați bine cu mâinile sau cu un robot să faceți compoziția fărâmituri.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 1
Pas 2

- Adăugați zahărul, oul și frământați aluatul - bila formată o puneți la frigider pentru 30 de minute.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 2
Pas 3

În acest timp faceți umplutura de brânză:

- în robot puneți brânza de vaci, gălbenușurile de la 3 ouă, 0.5 pahare de zahăr, grișul, vanilia și smântâna;

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 3
Pas 4

- mixați bine vreo 2-3 minute să fie o compoziție uniformă și cremoasă.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 4
Pas 5

Aluatul se întinde cu mâinile într-o tavă de cuptor - eu am folosit o tavă rotundă cu pereți detașabili, de 28 cm diametru.

Ridicați ușor bordurile, cât vine umplutura de brânză, cam 1.5 cm.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 5
Pas 6

Turnați umplutura și uniformizați.

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180-200 grade, pentru 30 de minute.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 6
Pas 7

Cam cu 5 minute înainte să se coacă prăjitura, bateți albușurile de la cele 3 ouă cu 5 linguri de zahăr pudră.

Să mai explic o dată cum faceți: bateți spumă tare albușurile cu mixerul, apoi adăugați câte puțin zahărul pudră și mixați până este fermă.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 7
Pas 8

Puneți această compoziție peste prăjitură, cu o linguriță am făcut moțuri mici - o apropiați cu "fundul" ușor de albușuri și trageți în sus - vedeți poza.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 8
Pas 9

O puneți la cuptor pentru încă 10 minute la 150-180 de grade. Aveți grijă că se bronzează cam repede.

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 9
Pas 10

O lăsați la răcit pentru minim 1 oră și jumătate, timp în care observați că apar "lacrimile".

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 10
Pas 11

Și serviți ca prăjitură, sau ca un tort rapid - bun, bun de tot!

Poftă Bună!

Prăjitură cu brânză și sufleu - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 100 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

Stefy3
Stefy3 24 Oct 2017, 19:18

Foarte tare reteta,usor de facut,a primit multe laude:)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 29 Sep 2016, 10:50

si o sectie..... m gustos....

Poza mea pentru rețetă:
ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Daniela B. 29 Sep 2016, 11:19

Arata super, ma bucur mult si sa aveti pofta mare!

Daniela B.
Daniela B. 29 Sep 2016, 10:44

aici si poza

Poza mea pentru rețetă:
Miulika
Miulika 12 Sep 2016, 22:10

Multumesc Lena pentru reteta,de cind am facut-o prima data e preferata familiei.E delicioasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Tanyusha
Tanyusha 14 Apr 2015, 23:47

Multumesc pentru reteta,Lena!!! E o prajitura extraordinar de delicioasa si foarte apetisanta ca aspect,iti lasa gura apa.Uite si rezultatul meu:

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Jana
Jana 24 Feb 2015, 08:49

O prajitura delicioasa, usoara si frumoasa ca aspect. Multumesc Lena.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tatinela
tatinela 04 Jun 2013, 15:41

am facut-o deja de 3 ori,de 2 ori pentru noi si odata cind am avut oaspeti..au ramas uimiti,ziceau ca i-am hranit ca la restaurant...super gustoasa si aromata,cea mai buna prajitura cu brinza!!!

Poza mea pentru rețetă:
motanika
motanika 14 Nov 2012, 13:29

am fakut si eu aceasta prajitura . sa primit delicioasa!! mersi Lena!!

Poza mea pentru rețetă:
tany
tany 18 May 2012, 10:23

Excelenta! Multumesc! S-a mancat toata imediat.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 May 2012, 00:25

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile