Ingrediente
●
Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
adică un pachet
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aluatul franțuzesc se lasă la decongelat - în acest timp se prepară umplutura de mere.
Merele se spală, se curăță de cotor și se dau prin răzătoare mică. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apă și paharul cu zahăr. Se amestecă periodic până scade tot lichidul din ele.
Se lasă să se răcească.
Pas 2
Foia de aluat se taie în 3 părți lungi.
Pas 3
Fiecare parte de aluat se întinde ușor cu făcălețul, să fie subțire. Pe 2/3 din toată suprafața se întinde un strat uniform și subțire de mere.
Pas 5
Apoi se taie în bucățele uniforme de 3-4 cm.
Pas 6
Într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei, se aranjează ștrudelele și se ung cu ou bătut - ca să se rumenească frumos.
Pas 7
După ce se coc, se presară zahăr pudră - cu o sită mică sau așa simplu. Sunt bune și calde și reci.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (12 voturi)