Ștrudele cu mere

Ștrudele cu mere

Este o rețetă foarte simplă cu rezultat foarte bun. Am folosit aluat franțuzesc din comerț - nu mi-a luat mai mult de o oră să le fac. Soluție bună pentru un desert rapid, delicios și aromat.

Ingrediente

Mere ionatan
1 kg
   
Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
adică un pachet
Zahăr
1 pahar
   
Ouă
1 buc
   
Zahăr pudră
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

 Aluatul franțuzesc se lasă la decongelat - în acest timp se prepară umplutura de mere.

Merele se spală, se curăță de cotor și se dau prin răzătoare mică. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apă și paharul cu zahăr. Se amestecă periodic până scade tot lichidul din ele.

Se lasă să se răcească.

Ștrudele cu mere - Pas 1
Pas 2

Foia de aluat se taie în 3 părți lungi.

Ștrudele cu mere - Pas 2
Pas 3

Fiecare parte de aluat se întinde ușor cu făcălețul, să fie subțire. Pe 2/3 din toată suprafața se întinde un strat uniform și subțire de mere.

Ștrudele cu mere - Pas 3
Pas 4

Se rulează.

Ștrudele cu mere - Pas 4
Pas 5

Apoi se taie în bucățele uniforme de 3-4 cm.

Ștrudele cu mere - Pas 5
Pas 6

Într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei, se aranjează ștrudelele și se ung cu ou bătut -  ca să se rumenească frumos.

Ștrudele cu mere - Pas 6
Pas 7

După ce se coc, se presară zahăr pudră - cu o sită mică sau așa simplu. Sunt bune și calde și reci.

Poftă Bună!

Ștrudele cu mere - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (12 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

CorinaJugravu890
Corina Jugravu (CorinaJugravu890) 22 Sep 2019, 16:35

Excelente !

Poza mea pentru rețetă:
geo.mih
geo.mih 27 Nov 2014, 19:12

Au iesit foarte bune.o reteta reusita.multumim

Poza mea pentru rețetă:
raul7
raul7 26 May 2014, 23:27

Gataaaa, bun ... sper sa gustam si cand s-o raci , dar ...  Bfta gospodari si gospodine !

smu2009
smu2009 26 Feb 2014, 20:17

Excelente!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
aldorna
aldorna 17 Mar 2013, 16:01

... as veni si eu cu o idee.... nustiu exact cum se face aluatul... dar sora tatalui meu facea strudele cu branza de oi.... intr'un castron punea un strat de carne, unul de cartofi si deasupra punea strudelele... sunt extraordinar de gustosi cu smantana si fara... daca afli receta te'as ruga sa ne zici si noua... no.. ideea e idee..

Nota mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 16 May 2012, 09:35

Cel mai simplu, delicios si rapid desert posibil,bineinteles alaturi de ananasul in foietaj.Multumesc Lena...esti sursa mea permanenta de inspiratie,pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 06 Apr 2011, 00:23

Le-am facut deja de cateva ori. Tati le topeste cum le vede la fel si prietenii. Sunt foarte delicioase si rapide. Mersiiii mult de reteta, ador tot ce e cu mere

Nota mea pentru rețetă:
ramis
Simion (ramis) 29 Oct 2009, 16:38

sunt minunate si usor de pregatit, au fost asa delicioase, nota 10. cred ca pot inlocui merele cu branza amestecata cu ou sau ciuperci calite cu putina ceapa, nu?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Simion (ramis) 29 Oct 2009, 17:10

Da, sigur. Se mai poate pune si branza, ciuperci, cartofi, varza, dovleac, etc.

alexandra
alexandra truta (alexandra) 23 Sep 2009, 17:04

ffffff bune !s-au mancat imediat!

Nota mea pentru rețetă:
alinutza85
alinutza85 07 Jun 2009, 11:14

Super tare aceasta reteta.Felicitari inca o data !!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile