Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate și fără piele
1 kg
●
Ceapă albă
200 g
Sau 4 bucăți de ceapă medie.
●
Sare
1 lingura
În dependență de gusturi puteți schimba cantitatea de mirodenii și sare.
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
- Spălați carnea și tăiați felii subțiri pentru mașina de tocat sau cumpărați carne de pui gata tocată.
- Se curăță, spală și se taie felii ceapa.
- Într-un bol se rupe bucăți franzelele și se acoperă cu apă, ca să se înmoaie.
Pas 2
- Se dă prin mașina de tocat carnea, ceapa și franzelele stoarse bine de apă.
- Într-un bol se pune toată compoziția tocată, se pun ouăle, sarea, piperul negru și grișul.
- Se amestecă foarte bine.
Pas 3
- Se pune puțină apă într-un bol și se umezesc mâinile pe parcurs ce se formează pârjoalele.
- Se pot forma diferite forme de pârjoale, eu prefer rotund sau oval. Pârjoalele se formează astfel: cu mâinile umezite se ia puțină carne, se bate puțin în mâini și se formează o bilă, căreia îi dați formă rotundă sau ovală.
- Se folosește o tigaie cu fund plat, în care se încinge ulei. Pe parcurs ce formați pârjoalele le puneți în ulei.
- După ce ați umplut tigaia se pune capac și se lasă la foc mediu timp de 10 min. După 10 min pârjoalele se fac fără capac.
Pas 4
Rumeniti bine pârjoalele pe ambele părți și le scoateți pe o farfurie. Se păstrează la frigider după ce se răcesc bine la temperatura camerei.
Pas 5
Se consumă calde sau reci cu legume. Sunt foarte bune cu zacuscă de hrean, rețeta căreia o găsiți pe site.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)