Pârjoale de pui

Pârjoale de pui

Este o rețetă simplă pe care am învățat-o de la mama mea, are vechime peste 20 de ani. Sunt sigură că o veți aprecia.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
   
Pulpe de pui dezosate și fără piele
1 kg
   
Ceapă albă
200 g
Sau 4 bucăți de ceapă medie.
Franzelă simplă
1 buc
   
Apă
1 l
   
Sare
1 lingura
În dependență de gusturi puteți schimba cantitatea de mirodenii și sare.
Piper negru
0.5 lingurite
   
Ouă
3 buc
   
Griș
2 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

- Spălați carnea și tăiați felii subțiri pentru mașina de tocat sau cumpărați carne de pui gata tocată.

- Se curăță, spală și se taie felii ceapa.

- Într-un bol se rupe bucăți franzelele și se acoperă cu apă, ca să se înmoaie.

Pârjoale de pui - Pas 1
Pas 2

- Se dă prin mașina de tocat carnea, ceapa și franzelele stoarse bine de apă.

- Într-un bol se pune toată compoziția tocată, se pun ouăle, sarea, piperul negru și grișul.

- Se amestecă foarte bine.

Pârjoale de pui - Pas 2
Pas 3

 - Se pune puțină apă într-un bol și se umezesc mâinile pe parcurs ce se formează pârjoalele.

- Se pot forma diferite forme de pârjoale, eu prefer rotund sau oval. Pârjoalele se formează astfel: cu mâinile umezite se ia puțină carne, se bate puțin în mâini și se formează o bilă, căreia îi dați formă rotundă sau ovală.

- Se folosește o tigaie cu fund plat, în care se încinge ulei. Pe parcurs ce formați pârjoalele le puneți în ulei.

- După ce ați umplut tigaia se pune capac și se lasă la foc mediu timp de 10 min. După 10 min pârjoalele se fac fără capac.

Pârjoale de pui - Pas 3
Pas 4

Rumeniti bine pârjoalele pe ambele părți și le scoateți pe o farfurie. Se păstrează la frigider după ce se răcesc bine la temperatura camerei.

 

Pârjoale de pui - Pas 4
Pas 5

Se consumă calde sau reci cu legume. Sunt foarte bune cu zacuscă de hrean, rețeta căreia o găsiți pe site.

Poftă Bună!

Pârjoale de pui - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

Nata2
(Nata2) 27 Jan 2016, 12:01

Eu inmoi pîinea cu lapte si adaug un pik de "soda stinsa" ( alimentara). Si la rola e mai sanatos.

Nota mea pentru rețetă:
Jana
Jana 01 Apr 2015, 10:21

Mi-a placut ca au iesit moi si umede. Ma feream de parjoale pentru ca imi ieseau uscate. Cred ca trucul cu capac e "de vina". Multumesc Lena

Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 29 Nov 2014, 02:17

Am facut si eu numai ca eu am pus jumatate din carne de curcan si nu am

pus gris

Poza mea pentru rețetă:
crismi
crismi 22 Mar 2012, 10:09

Eu le prajesc in ulei, dar le mai fac si la cuptor, cum este in poza. Le-am facut sub forma de chiftelute,le-am copt la cuptor, apoi le-am servit cu hrisca si sos de rosii,facut din ceapa si morcov calite,la care se adauga o cutie de rosii cubulete. Au fost foarte bune. In compozitia de carne nu adaug gris, dar voi incerca sa vad cum ies.

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 23 Jan 2012, 22:45

Foarte, foarte bune si nu te mai saturi mancand. Eu le mai dau si prin susan cateodata.

Poza mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 15 Sep 2010, 14:41

Bocsa, depinde de gusturi, de tipul de mancare si, nu in ultimul rand, depinde si de cantitatea pe care o adaugi in mancare. E un lucru bine stiut ca orice ingredient in exces produce un dezechilibru. In ce priveste comentariul legat de parjoale, eu n-am afirmat ca pun verdeata multa.

bocsa
gabriela (bocsa) 14 Sep 2010, 23:30

Li se cam strica gustul, daca pui marar sau patrunjel.Asa am pus la tocana de ciuperci,patrunjel si i-am stricat rostul.Nu se m-ai simtea aroma de ciuperci.Parca mancam patrunjel dupa stratul din gradina.Fiecare verdeata are rostul ei dar in excces, nu este buna.

MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 22:51

Si eu tot fara gris le fac, dar am sa incerc si varianta asta. In loc de ceapa pun putin usturoi si intotdeauna pun verdeata tocata (marar si patrujel).

bocsa
gabriela (bocsa) 05 Sep 2010, 22:51

Eu la faceam fara gris, dar am sa incerc si cu gris.

amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 11:00

Si eu pregatesc mereu pentru copii, insa pun si morcov ras pentru ca ies mai dulci.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile