O salată foarte bună și gustoasă - se poate prepara și în regimuri de slăbire, și la o masă festivă și la cina familiei. Rețeta originală este cu carne de pui, eu cred că puteți s-o faceți și fără ea - în caz că nu mâncați carne sau vreți să fie mai ușoară.
Spălați pieptul de pui și îl puneți la fiert, aproximativ 30 de min.
Taiați franzela cubulețe mici.
Căliți bucățelele de pâine într-o tigaie fără ulei, până se rumenesc bine și se fac crocante.
Preparați sosul pentru salată, amestecând uleiul, oțetul, sarea, piperul și usturoiul pisat.
Salata verde se spală bine, se rupe bucățele mici într-un castron în care veți amesteca salata.
Peste salată se toarnă sosul preparat din ulei, oțet, etc. Se amestecă bine.
Taiați ceapa fideluță și o adăugați în salată.
Castravetele se taie și el fâșii, se adaugă la restul ingredientelor.
Cașcavalul se rade prin răzătoarea măruntă. Se pune și el în salată.
Carnea se scoate din apă și se lasă să se răcorească. Apoi se rupe cu mâinile în bucățele mici.
Chiar înainte de servire se adaugă franzela crocantă, se amestecă bine toate ingredientele. Dacă adăugați franzela și nu se mănâncă imediat, aceasta se înmoaie și nu va mai fi atât de bună.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.