Salată "Crocanță"

Salată "Crocanță"

O salată foarte bună și gustoasă - se poate prepara și în regimuri de slăbire, și la o masă festivă și la cina familiei. Rețeta originală este cu carne de pui, eu cred că puteți s-o faceți și fără ea - în caz că nu mâncați carne sau vreți să fie mai ușoară.

Ingrediente

Salată verde
1 buc
   
Franzelă albă
200 g
   
Cașcaval clasic
150 g
   
Castraveți
300 g
   
Ceapă roșie
1 buc
   
Piept de pui
250 g
   
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Oțet de vin
1 lingura
   
Usturoi
3 buc
Adică 3 căței - eu am folosit usturoi verde
Sare
1 lingurita
Sau după gust
Piper negru
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați pieptul de pui și îl puneți la fiert, aproximativ 30 de min.

Salată "Crocanță" - Pas 1
Pas 2

Taiați franzela cubulețe mici.

Salată "Crocanță" - Pas 2
Pas 3

Căliți bucățelele de pâine într-o tigaie fără ulei, până se rumenesc bine și se fac crocante.

Salată "Crocanță" - Pas 3
Pas 4

Preparați sosul pentru salată, amestecând uleiul, oțetul, sarea, piperul și usturoiul pisat.

Salată "Crocanță" - Pas 4
Pas 5

Salata verde se spală bine, se rupe bucățele mici într-un castron în care veți amesteca salata.

Salată "Crocanță" - Pas 5
Pas 6

Peste salată se toarnă sosul preparat din ulei, oțet, etc. Se amestecă bine.

Salată "Crocanță" - Pas 6
Pas 7

Taiați ceapa fideluță și o adăugați în salată.

Salată "Crocanță" - Pas 7
Pas 8

Castravetele se taie și el fâșii, se adaugă la restul ingredientelor.

Salată "Crocanță" - Pas 8
Pas 9

Cașcavalul se rade prin răzătoarea măruntă. Se pune și el în salată.

Salată "Crocanță" - Pas 9
Pas 10

Carnea se scoate din apă și se lasă să se răcorească. Apoi se rupe cu mâinile în bucățele mici.

Salată "Crocanță" - Pas 10
Pas 11

Chiar înainte de servire se adaugă franzela crocantă, se amestecă bine toate ingredientele. Dacă adăugați franzela și nu se mănâncă imediat, aceasta se înmoaie și nu va mai fi atât de bună.

Poftă Bună!

Salată "Crocanță" - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Sursă: say7.info

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

nicol21
nico (nicol21) 10 Aug 2010, 03:08

o sa  incerc maine cand ajung acasa si o sa iti spun cum a iesit:*

Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Mar 2012, 20:41

Excelentă! Am uitat să pun cașcaval până să fac poza, dar am adăugat după! Am crezut că nu îmi va plăcea din cauza pieptului de pui fiert, dar se simte foarte bine gustul! Merită încercată!

Poza mea pentru rețetă: