Frigărui de pui

Frigărui de pui

Rețeta mea preferată de frigărui, în combinație cu legumele afumate sunt superbe:)

Se pot prepara atât în casă, cât și la grătar, la natură. Sunt foarte bune și pentru cei care țin regim de slăbire, în combinație cu o salată de sezon.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate și fără piele
1 kg
sau piept de pui
Ceapă albă
3 buc
Ceapă de mărime medie
Gogoșari în oțet
200 g
   
Castraveți murați
3 buc
   
Vin roșu demisec
100 ml
   
Sos de soia
4 linguri
este opțional
Sare
1 lingura
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
   
Praf de curry
1 lingurita
se găsește în orice supermarket, la raionul de condimente - dar acest ingredient este opțional în această rețetă.

Pași de urmat

Pas 1

Carnea se spală bine și se taie bucățele medii.

Frigărui de pui - Pas 1
Pas 2

Carnea tăiată o puneți într-un bol mai mare.

Frigărui de pui - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie rondele de 5 mm grosime, se adaugă peste carne.

Frigărui de pui - Pas 3
Pas 4

Peste ceapă turnați vinul.

Frigărui de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă sosul de soia.

Frigărui de pui - Pas 5
Pas 6

În ultima etapă se adaugă sarea și condimentele.

Frigărui de pui - Pas 6
Pas 7

Se amestecă bine cu mâinile toate ingredientele. Se acoperă carnea cu o folie sau farfurie, și se lasă la marinat aproximativ 30 de minute. Dacă aveți mai mult timp disponibil, ar fi bine să le faceți seara și la amiază a doua zi să le preparați. Vor fi mult mai aromate în acest caz.

Frigărui de pui - Pas 7
Pas 8

Gogoșarii se taie bucățele mici, iar castraveții rondele.

Frigărui de pui - Pas 8
Pas 9

Pe bețișoarele pentru frigărui se pun la rând bucățele cu carne, rondele de ceapă marinată, gogoșari și castraveți. Eu de obicei le pun astfel - carne+ceapă+gogoșar+castravete - și așa ies 4 bucățele de carne pe fiecare bețișor, împreună cu 4 bucățele de legume de fiecare tip.

Frigărui de pui - Pas 9
Pas 10

De obicei ies cam 6-7 bețișoare.

Frigărui de pui - Pas 10
Pas 11

Se așează bețișoarele cu carne pe un grătar (de microunde, aragaz, etc).

Dacă nu aveți grill la microunde, le puneți la cuptor sau pe grătarul de afară. Eu de obicei le pun la microunde, la funcția de grill, aproximativ 15 minute pe fiecare parte, la putere maximă.

Frigărui de pui - Pas 11
Pas 12

După 15 minute, se scot și se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă pentru 10-15 minute.

Frigărui de pui - Pas 12
Pas 13

Când le scoateți, trebuie să fie rumene și carnea și legumele.

Se servesc de obicei calde, cu orice garnitură preferată sau salate de legume.

Poftă Bună!

Frigărui de pui - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

tiki
tiki 03 Feb 2019, 16:45

Minunat. Numai acuma am reusit sa fac.Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaGradinariu
Ctistina (CristinaGradinariu) 19 Mar 2015, 18:23

Retetele sunt superbe! Ma inspir de ceva timp de pe acest site dar mai nou am si cont :) Felicitari LEna

in aceasta reteta pot pune si carne de porc?

la microunde la mine nu scrie grill dar are functia preparare carne...sa fie asta?

lena
Elena (lena) Ctistina (CristinaGradinariu) 19 Mar 2015, 20:07

Da, merge si cu carne de porc, dar ai grija la timpul de preparare si ce bucata din porc alegi. Perfect ar fi muschiuletul.

Grill-ul le rumeneste mai bine, dar e buna orice functie care face acelasi lucru. La fel poti avea si la cuptorul electric.

cristinca
cristinca 03 Jan 2014, 13:47

Draga Lena cum crezi in rola s-ar primi???????

lena
Elena (lena) cristinca 03 Jan 2014, 13:51

Putin se usuca, dar ies binisor.

gabrryela
Gabriela Chiriac (gabrryela) 20 Apr 2012, 23:24

da, intr-adevar ies ffff bune, data viitoare folosesc gogosari in otet, in rest e ok

Poza mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 15:21

N-am incercat niciodata sa pun la frigarui legume conservate (murate sau in otet), le prefer pe cele proaspete, dar sunt mereu deschisa la nou, asa ca am sa incerc si combinatia asta.

bocsa
gabriela (bocsa) 27 Sep 2010, 21:08

Le-am servit cu garnitura de pilaf.Au fost excelente si s-a mancat si pilaful care nu este o "placere", pentru familia mea.

bocsa
gabriela (bocsa) 27 Sep 2010, 01:12

Am facut si eu frigarui, dupa aceasta reteta.Au iesit super bune.In loc de praf de curry, ca nu am avut, am pus boia de ardei .

amalia80
amalia80 26 Sep 2010, 18:32

Frigarui cu ardei proaspeti, cu ceapa si cu dovlecei fac mereu, insa cu gogosari sau castraveti de la brocan niciodata. cred ca o sa incerc reteta in sezonul rece.

bocsa
gabriela (bocsa) 08 Sep 2010, 22:19

Si eu la fel ca dana5, folosesc cuptorul cu microunde, doar sa incalzesc, cu toate ca are gril.Dar acum,am sa fac si eu frigarui, la microunde, pentru ca am inteles cu este cu grilul.

dana s
dana s 19 Apr 2010, 20:05

Fantastic! In sfarsit aflu si eu ce si cum ,cu grilul de la microundePana acum eram obisnuita cu un cuptoras electric mic,in care faceam de toate...De cand am cumparat cuptorul cu microunde,nu fac decat sa incalzesc in el.Multumesc,Lena,e minunat pentru dieta mea!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile