Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate și fără piele
1 kg
sau piept de pui
●
Ceapă albă
3 buc
Ceapă de mărime medie
●
Castraveți murați
3 buc
●
Vin roșu demisec
100 ml
●
Sos de soia
4 linguri
este opțional
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
●
Praf de curry
1 lingurita
se găsește în orice supermarket, la raionul de condimente - dar acest ingredient este opțional în această rețetă.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se spală bine și se taie bucățele medii.
Pas 2
Carnea tăiată o puneți într-un bol mai mare.
Pas 3
Ceapa se taie rondele de 5 mm grosime, se adaugă peste carne.
Pas 4
Peste ceapă turnați vinul.
Pas 5
Apoi se adaugă sosul de soia.
Pas 6
În ultima etapă se adaugă sarea și condimentele.
Pas 7
Se amestecă bine cu mâinile toate ingredientele. Se acoperă carnea cu o folie sau farfurie, și se lasă la marinat aproximativ 30 de minute. Dacă aveți mai mult timp disponibil, ar fi bine să le faceți seara și la amiază a doua zi să le preparați. Vor fi mult mai aromate în acest caz.
Pas 8
Gogoșarii se taie bucățele mici, iar castraveții rondele.
Pas 9
Pe bețișoarele pentru frigărui se pun la rând bucățele cu carne, rondele de ceapă marinată, gogoșari și castraveți. Eu de obicei le pun astfel - carne+ceapă+gogoșar+castravete - și așa ies 4 bucățele de carne pe fiecare bețișor, împreună cu 4 bucățele de legume de fiecare tip.
Pas 10
De obicei ies cam 6-7 bețișoare.
Pas 11
Se așează bețișoarele cu carne pe un grătar (de microunde, aragaz, etc).
Dacă nu aveți grill la microunde, le puneți la cuptor sau pe grătarul de afară. Eu de obicei le pun la microunde, la funcția de grill, aproximativ 15 minute pe fiecare parte, la putere maximă.
Pas 12
După 15 minute, se scot și se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă pentru 10-15 minute.
Pas 13
Când le scoateți, trebuie să fie rumene și carnea și legumele.
Se servesc de obicei calde, cu orice garnitură preferată sau salate de legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)