Tort cu miere și smântână
Demult vroiam să pun această rețetă, așteptam o ocazie potrivită și cred că pe lângă o pască ar merge și așa un tort de casă rapid, delicios și frumos. Pandișpanul moale se combină perfect cu crema de smântână și eventual niște vișine, combinație mai bună și mai simplă nu există.
Sunt multe rețete de torturi cu miere, asta-i cea mai simplă din cele pe care le știu și din proprie experiență vă spun că place la toată lumea, chiar și la cei mai mofturoși - are un gust și aromă ca un tort "de casă" - de fiecare dată îmi amintește de dulciurile mamei, simple și bune.
Mulțumiri Nataliei de la care am văzut și am avut ocazia și să gust acest tort minunat!
Ingrediente
●
Zahăr
200 g
pentru aluat
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Smântână
200 ml
pentru aluat
●
Făină albă calitate superioară
280 g
●
Smântână 20% grăsime
700 ml
sau chiar mai grasă - eventual să mai aveți și niște întăritor de frișcă
●
Zahăr
150 g
pentru cremă
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Nucă tăiată mărunt
100 g
eventual și niște vișine
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați cu telul ouăle, zahărul și bicarbonatul de sodiu.
Pas 2
Adăugați miere, amestecați.
Pas 3
Următoarea este smântâna - amestecați.
Pas 4
Și ultima vine făina, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 5
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt - la mine tava are diametrul de 28 cm.
Pas 6
Acum partea cea mai importantă și mai sensibilă a rețetei - aveți grijă cum coaceți pandișpanul.
Trebuie pus la 180 de grade, observați că după 15 minute se rumenește bine (din cauza mierii din compoziție), dar aveți grijă - încă nu este gata. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și lăsați încă vreo 15-20 de minute până trece testul scobitorii.
Pas 7
Lăsați să se răcorească bine apoi îl scoateți din tavă - aici l-am pus cu fundul în sus, să se răcească mai repede.
Pas 8
Merge ornat imediat după ce s-a răcorit pandișpanul.
Fiindcă la coacere face un mic moț, acesta îl tai (îl mănâncă Sofia de obicei:) - ca să pot orna tortul mai bine.
Pas 9
Tai pandișpanul în 2 foi, pe cea de sus o pun la baza tortului.
Pas 10
Smântâna se bate bine cu zahăr și vanilie, să se întărească puțin - dacă nu vrea îi puneți întăritor de frișcă.
Pas 11
Peste prima foaie pun smântână din abundență și vișine (opțional).
Pas 12
Apoi puneți a 2-a foaie și restul de smântână. Ornați după preferință - eu prefer simplu cu nuci sau vișine.
Lăsați tortul minim 4-5 ore la frigider să se înmoaie și pătrundă bine.
Pas 13
Și am ales să vă pun ca poză de prezentare felia de tort - cred că înțelegeți de ce :)
Bun, bun și chiar vă recomand să-l încercați!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (20 voturi)