Ingrediente
●
Frunze de spanac
500 g
Atât avea la greutate legătura de spanac din piață.
●
Frunze de ștevie
1 buc
adică 1 legătură
●
Frunze de lobodă
1 buc
1 legătură
●
Ridiche roșie
1 buc
1 legătură
●
Ceapă verde
3 buc
3 fire de ceapă
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Brânză telemea
200 g
sau brânză tofu în varianta de post
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Alegeți frunzele de spanac și le spălați bine sub jet de apă - apoi le lăsați să se scurgă.
Pas 2
La fel procedați cu frunzele de ștevie, lobodă, salată verde, ridichea și ceapa verde.
Pas 3
Într-un bol mai adânc de salată rupeți bucăți mari de frunze de spanac.
Pas 4
Apoi rupeți loboda și ștevia (de la ștevie puneți doar părțile laterale ale frunzei, fără cotor).
Pas 5
Urmează frunzele de salată, ridichea tăiată rondele subțiri.
Pas 6
Tăiați ceapa verde mărunt, adăugați sarea, zahărul, oțetul, oregano și uleiul. Dacă faceți o cantitate mare de salată, folosiți aceste cantități - dacă faceți mai puțin, atunci reglați după gust fiecare componentă.
Pas 7
Amestecați bine salata cu 2 furculițe, gustați, reglați de sare, zahăr, oțet (dacă este nevoie).
Se servește înfrumusețată cu bucăți de brânză telemea (brânză moale nu maturată) sau brânză tofu (în caz că țineți post).
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții sănătoase)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)