Salată de primăvară

Salată de primăvară

O salată foarte bună, o bombă adevărată de vitamine, foarte utile după perioada de iarnă. Ce este caracteristic salatei - am folosit toate tipurile de verdeață (de sezon) găsite în piață. Este bună și pentru cei care țin postul (folosiți brânză tofu, sau fără ea), combinată cu orice garnitură preferată.

Ingrediente

Frunze de spanac
500 g
Atât avea la greutate legătura de spanac din piață.
Frunze de ștevie
1 buc
adică 1 legătură
Frunze de lobodă
1 buc
1 legătură
Salată verde
1 buc
   
Ridiche roșie
1 buc
1 legătură
Ceapă verde
3 buc
3 fire de ceapă
Sare
1 lingurita
   
Zahăr
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Oțet de vin
2 linguri
   
Oregano
0.5 lingurite
   
Brânză telemea
200 g
sau brânză tofu în varianta de post

Pași de urmat

Pas 1

Alegeți frunzele de spanac și le spălați bine sub jet de apă - apoi le lăsați să se scurgă.

Salată de primăvară - Pas 1
Pas 2

La fel procedați cu frunzele de ștevie, lobodă, salată verde, ridichea și ceapa verde.

Salată de primăvară - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai adânc de salată rupeți bucăți mari de frunze de spanac.

Salată de primăvară - Pas 3
Pas 4

Apoi rupeți loboda și ștevia (de la ștevie puneți doar părțile laterale ale frunzei, fără cotor).

Salată de primăvară - Pas 4
Pas 5

Urmează frunzele de salată, ridichea tăiată rondele subțiri.

Salată de primăvară - Pas 5
Pas 6

Tăiați ceapa verde mărunt, adăugați sarea, zahărul, oțetul, oregano și uleiul. Dacă faceți o cantitate mare de salată, folosiți aceste cantități - dacă faceți mai puțin, atunci reglați după gust fiecare componentă.

Salată de primăvară - Pas 6
Pas 7

Amestecați bine salata cu 2 furculițe, gustați, reglați de sare, zahăr, oțet (dacă este nevoie).

Se servește înfrumusețată cu bucăți de brânză telemea (brânză moale nu maturată) sau brânză tofu (în caz că țineți post).

Poftă Bună!

Salată de primăvară - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții sănătoase)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 29 Mar 2009, 00:36

Aceasta salata de primavara m-a lasat foarte placut surprins. Nici nu credeam ca cele patru feluri de frunze verzi in combinatie pot fi atat de gustoase.

Apreciez f mult mancarea sanatoasa (mai ales daca e si gustoasa  )

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 21 Sep 2010, 10:15

Noi facem cu cas de oaie si iese exceptionala.

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 Apr 2012, 21:29

Noi nu am mai pus branzica, dar tot delicioasa a fost ! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: