Ingrediente
●
Cremă de brânză de vaci (quark)
500 g
●
Ulei de floarea-soarelui
1 pahar
●
Praf de copt
3 buc
adică 3 plicuri
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Făină albă calitate superioară
700 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
De obicei pentru această rețetă de aluat, cumpăr cremă de brânză sau brânză de vaci mai lichidă.
Pas 2
Într-un bol mai mare, începem să facem aluatul - se pune brânza prima.
Pas 3
Adăugăm ouăle, amestecăm bine.
Pas 4
Apoi se toarnă uleiul, la fel amestecați bine.
Pas 5
Adăugați un pahar de zahăr și mixați.
Pas 6
Urmează plicurile cu praf de copt și esența de vanilie. Amestecați bine.
Pas 7
În final adăugați făina, și frământați un aluat moale. Nu se lipește de mâini pentru că are mult ulei, așa că nu îl frământați mult.
Pas 8
Aluatul se lasă 2 ore la temperatura camerei, acoperit cu folie alimentară. În acest timp pregătim merele.
Pas 9
Merele se curăță de coajă și cotor, se taie cubulețe. Se pun cu un pahar de zahăr într-un ceaun sau tigaie, cu o jumătate de pahar de apă. Lăsați la foc mediu să se înmoaie bine și să se evapore tot lichidul.
Pas 10
După ce a scăzut tot lichidul, stingeți focul și lăsați să se răcească.
Pas 11
După 2 ore, împărțim aluatul în 4 și îl frământați ușor.
Pas 12
Fiecare parte de aluat o întindeți cu făcălețul, cam de 5-6 mm grosime. Cu un pahar sau cană cu gura mare tăiați rondele din el.
Pas 13
Puneți câte puțină umplutură de mere pe fiecare bucățică de aluat.
Pirojki-urile se formează astfel - se apropie marginile opuse ale rondului de aluat, și se lipesc bine (ca la colțunași).
Pas 14
Se pun pe tavă de cuptor, unsă cu ulei, cu marginea în jos - se modelează ca să nu se vadă colțurile.
Se ung cu gălbenuș de ou și se lasă la cuptor până se rumenesc.
Pas 15
Se scot din cuptor, și se lasă să se răcorească ușor. Sunt bune și aromate, atât calde cât și reci.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(30 buc)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)