Salată "Mimoza"

Foarte fină, gustoasă, sigur este o rețetă pe care trebuie s-o încercați. Este mai deosebită de rețetele tradiționale cu carne, ciuperci, etc. - se face cu conserve de pește în ulei, aici am înnobilat-o cu conservă de ton în ulei - rezultatul a fost super. Recomand să o înfrumusețați cu lămâie.

Semipreparate
100 g
   
Ingrediente
Ouă
6 buc
   
Unt
50 g
   
Cașcaval clasic
150 g
   
Conservă de pește în ulei
2 buc
conserve de 120-160g - aici am folosit ton, dar merge și sardine, hering, macrou în ulei
Pași de urmat
Pas 1

Fierbeți ouăle, le răcoriți, curățați de coajă. Apoi le tăiați jumătăți și separați gălbenușurile de albușuri.

Salată "Mimoza" - Pas 1
Pas 2

Punem primul strat de salată pe farfurie - dați prin răzătoare albușurile într-un strat uniform.

Salată "Mimoza" - Pas 2
Pas 3

Ungeți cu maioneză stratul de albușuri.

Salată "Mimoza" - Pas 3
Pas 4

Untul rece îl dați prin răzătoare uniform pe toată suprafața, asta va fi următorul strat.

Salată "Mimoza" - Pas 4
Pas 5

Apoi dăm prin răzătoare cașcavalul, la fel uniform pe toată suprafața.

Salată "Mimoza" - Pas 5
Pas 6

Peștele din conserve se scurge de ulei, se alege de oasele mai mari, și cu o furculiță se mărunțește bine. Această pastă de pește se pune uniform peste cașcaval.

Salată "Mimoza" - Pas 6
Pas 7

Se unge bine cu maioneză și se nivelează salata.

Salată "Mimoza" - Pas 7
Pas 8

Ultimul strat este gălbenușul de ou, dat prin răzătoarea mai mică. Distribuiți frumos, pe toată suprafața salatei.

O înfrumusețați cu lămâie, verdeață.

Poftă Bună!

Salată "Mimoza" - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-9 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: gotovim-doma.ru