Ingrediente
●
Făină de ovăz
100 g
sau fulgi de ovăz măcinați bine
●
Zahăr de trestie
80 g
sau zahăr brun, sau zahăr simplu
●
Făină de secară
50 g
dacă nu aveți puneți făină albă
●
Suc de lămâie
2 linguri
●
Suc de portocale, proaspăt stors
50 ml
puteți pune și suc din comerț
●
Scorțișoară
0.25 lingurite
dacă aveți adăugați și nucșoară măcinată
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Măcinați puțin migdalele, dar nu chiar făină, să fie bucățele mai mici.
Pas 2
Într-un bol puneți făina de ovăz, migdalele, zahărul, făina de secară, scorțișoara.
Pas 4
Apoi adăugați restul ingredientelor și începeți să amestecați aluatul - pentru început puteți cu o lingură apoi cu mâinile.
Pas 5
Va fi un aluat mai lipicios, îl lăsați așa în bol.
Pas 6
Rupeți cu mâinile bucăți mici de aluat, formați biluțe și le turtiți ușor - astfel formați biscuiții și aranjați într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Pas 7
Coaceți biscuiții în cuptor preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. Oricum aveți grijă la ei că se fac foarte repede - dacă le țineți mai mult se vor arde și întări tare.
Pas 8
Și gata, serviți cu ce vă place - lapte, ceai, cafea, etc. Sunt un mic dejun, desert sau snack sănătos și gustos.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(15-20 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)