Biscuiți cu ovăz și migdale, de post

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post

Încă o variantă pentru meniul de post și sănătos, sigur o să vă placă la toată familia, chiar și celor care țin la siluetă sau nu postesc :)

În loc de migdale puteți folosi alune, caju, etc.

Ingrediente

Făină de ovăz
100 g
sau fulgi de ovăz măcinați bine
Migdale
90 g
   
Zahăr de trestie
80 g
sau zahăr brun, sau zahăr simplu
Făină de secară
50 g
dacă nu aveți puneți făină albă
Ulei de măsline
40 ml
   
Miere
40 g
   
Suc de lămâie
2 linguri
   
Suc de portocale, proaspăt stors
50 ml
puteți pune și suc din comerț
Scorțișoară
0.25 lingurite
dacă aveți adăugați și nucșoară măcinată

Pași de urmat

Pas 1

Măcinați puțin migdalele, dar nu chiar făină, să fie bucățele mai mici.

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 1
Pas 2

Într-un bol puneți făina de ovăz, migdalele, zahărul, făina de secară, scorțișoara.

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine.

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați restul ingredientelor și începeți să amestecați aluatul - pentru început puteți cu o lingură apoi cu mâinile.

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 4
Pas 5

Va fi un aluat mai lipicios, îl lăsați așa în bol.

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 5
Pas 6

Rupeți cu mâinile bucăți mici de aluat, formați biluțe și le turtiți ușor - astfel formați biscuiții și aranjați într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 6
Pas 7

Coaceți biscuiții în cuptor preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. Oricum aveți grijă la ei că se fac foarte repede - dacă le țineți mai mult se vor arde și întări tare.

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 7
Pas 8

Și gata, serviți cu ce vă place - lapte, ceai, cafea, etc. Sunt un mic dejun, desert sau snack sănătos și gustos.

Poftă Bună!

Biscuiți cu ovăz și migdale, de post - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 bucăți)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

mickymro
Mihaela (mickymro) 15 Mar 2012, 16:44

buna reteta. Am si facut-o. Aveam de mult ingredientele si asteptam o reteta.. :) si am primit-o. Am pus si coaja de portocala, zahar vanilat. Au iesit putin cam acrisori pentru gustul meu din cauza lamaii, asa ca data viitoare pun mai multa miere. In loc de migdale cred ca ar merge si nuci sau alune, macinate fin. Eu am avut din comert un plic cu migdale macinate, fix 100 gr. Am crezut insa ca trebuie sa fie rumeniti si am gresit ca i-am lasat mai mult de 30 de minute. Nu s-au intarit prea tare, pentru ca au fost destul de grosi. Dezavantaj major: SUNT PREA PUTINI pentru cat de gustosi sunt. Bravo Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Cornelia BB
Cornelia BB 05 Jul 2014, 15:29

Bune , Crocante , sanatoase si foarte delicioase 

Poza mea pentru rețetă:
Cornelia BB
Cornelia BB 05 Jul 2014, 15:32

Multumesc Lena ! 

Poza mea pentru rețetă:
DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 09 Apr 2021, 21:08

Am gatit azi acesti biscuiti ,mi-au iesit super !!!!!!!! Am pus exact aceleasi ingrediente doar ca zahar brun am pus jumatate ,doar 40 grame (sunt dulci,dulci) data viitoare voi pune 20 grame ,aici fiecare cu gustul sau.Baiatul meu îi serveste cu ceai,delicioși ,va las si o poză .Mulțumesc Lena!!!!!!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: