Un tort foarte bun, deosebit și simplu de preparat - sigur o să placă la toți amatorii de nucă de cocos :)
Am preparat pandișpanul după Rețeta de pandișpan de ciocolată de pe site - l-am lăsat să se răcorească apoi l-am tăiat în 2 foi.
În tava în care am făcut pandișpanul am pus prima foaie de pandișpan - am luat-o pe cea de sus, nu-i chiar dreaptă și o folosesc ca bază tortului (pentru că nu se vede:)
Facem repede crema de cocos:
- într-o cratiță punem la fiert laptele, zahărul și untul
- când începe să fiarbă, adăugați "în ploaie" grișul și amestecați repede cu un tel, să nu fie cocoloașe
- lăsați să fiarbă până se îngroașă puțin - cam în 5 minute se face destul de gros.
- acum adăugați nuca de cocos și amestecați bine compoziția - și gata crema.
Puneți crema peste blatul din tavă.
nivelați și presați bine.
Peste crema puneți al 2-lea blat și dați tava la frigider pt minim 1 oră, să se întărească crema.
După acest timp, scoateți bordurile la tavă și ornați tortul cu ce vă place.
Eu am ornat cu lapte condensat fiert, dar merge bine și cu orice glazură care vă place. Sau puteți folosi ganache-ul de la Prăjitura cu ciocolată și banane.
Și o secțiune, eu zic că destul de reprezentativă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.