Tort "Bounty"

Un tort foarte bun, deosebit și simplu de preparat - sigur o să placă la toți amatorii de nucă de cocos :)

Ingrediente
Pandișpan de ciocolată
1 buc
oricare vă place, eu l-am făcut pe cel de pe site
Lapte
500 ml
   
Unt
200 g
   
Griș
6 linguri
   
Zahăr
1 pahar
   
Nucă de cocos
200 g
eu data viitoare aș pune doar 150, dar reglați pe viitor după preferințe
Lapte condensat
200 g
este pt ornare - am folosit lapte condensat caramelizat din comerț - dar puteți folosi și altceva - glazură, pudră de zahăr, cremă ganache, etc.
Pași de urmat
Pas 1

Am preparat pandișpanul după Rețeta de pandișpan de ciocolată de pe site - l-am lăsat să se răcorească apoi l-am tăiat în 2 foi.

Tort "Bounty" - Pas 1
Pas 2

În tava în care am făcut pandișpanul am pus prima foaie de pandișpan - am luat-o pe cea de sus, nu-i chiar dreaptă și o folosesc ca bază tortului (pentru că nu se vede:)

Tort "Bounty" - Pas 2
Pas 3

Facem repede crema de cocos:

- într-o cratiță punem la fiert laptele, zahărul și untul

Tort "Bounty" - Pas 3
Pas 4

- când începe să fiarbă, adăugați "în ploaie" grișul și amestecați repede cu un tel, să nu fie cocoloașe

Tort "Bounty" - Pas 4
Pas 5

- lăsați să fiarbă până se îngroașă puțin - cam în 5 minute se face destul de gros.

Tort "Bounty" - Pas 5
Pas 6

- acum adăugați nuca de cocos și amestecați bine compoziția - și gata crema.

Tort "Bounty" - Pas 6
Pas 7

Puneți crema peste blatul din tavă.

Tort "Bounty" - Pas 7
Pas 8

nivelați și presați bine.

Tort "Bounty" - Pas 8
Pas 9

Peste crema puneți al 2-lea blat și dați tava la frigider pt minim 1 oră, să se întărească crema.

Tort "Bounty" - Pas 9
Pas 10

După acest timp, scoateți bordurile la tavă și ornați tortul cu ce vă place.

Tort "Bounty" - Pas 10
Pas 11

Eu am ornat cu lapte condensat fiert, dar merge bine și cu orice glazură care vă place. Sau puteți folosi ganache-ul de la Prăjitura cu ciocolată și banane.

Tort "Bounty" - Pas 11
Pas 12

Și o secțiune, eu zic că destul de reprezentativă :)

Poftă Bună!

Tort "Bounty" - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 45 min