Porc dulce-acrișor cu ananas
Vă spun sincer că nu sunt mare adeptă a bucătăriei chinezești, am avut câteva experiențe foarte neplăcute (cu mâncare chinezească cumpărată) și am zis că mai aștept cu asta....
Am avut săptămâna trecută puțin curaj, chef și timp, am găsit într-o carte rețeta asta și repede am încercat-o. Deci, ce-i făcut cu mâna ta, după o rețetă bună, cu ingrediente sigure - și poftim un rezultat foarte, foarte delicios și deosebit.
Chiar vă recomand să încercați, deși am fost sceptică chiar și în timpul procesului de preparare, rezultatul a întrecut mult așteptările - și ale mele și ale soțului....
Ingrediente
●
Amidon alimentar
1 lingura
●
Ardei gras roșu
1 buc
sau verde
●
Ananas bucăți/conservă
150 g
scurs de zeamă bine
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Suc de roșii
200 ml
adică bulion
●
Sare
1 lingurita
puneți după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de porc se taie bucăți medii.
Pas 2
O puneți într-un bol mai adânc, adăugați sosul de soia, făina și amidonul.
Pas 3
Amestecați bine cu o lingură și puneți deoparte să se marineze până pregătim restul ingredientelor.
Pas 4
Morcovul și ardeiul se taie julien subțire.
Pas 5
Într-o tigaie adâncă încingeți uleiul, adăugați morcovul și căliți 3-4 minute.
Pas 6
Apoi merge ardeiul - mai căliți 2-3 minute.
Pas 7
Adăugați ananasul tăiat bucăți mai mici - amestecați și mai lăsați 2 minute.
Pas 8
Legumele astfel preparate le puneți deoparte într-o farfurie.
Pas 9
În tigaia încinsă am pus carnea marinată în sos de soia și am lăsat să se rumenească bine vreo 10-15 minute, mai amestecând periodic.
Nu vă speriați dacă se face mai urâtă treaba, sosul de soia se mai lipește de pereții tigăii - dar la final totul va fi bine.
Pas 10
În acest timp am amestecat sosul de roșii cu zahăr, oțet și sare (după gust).
Pas 11
Când carnea se mai face, adăugați legumele sotate.
Pas 12
Apoi adăugați sosul de roșii și amestecați. Lăsați la foc mare până începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați încă 10 minute.
Pas 13
Veți observa cum pe parcurs sosul se transformă în ceva frumos și delicios - combinația de sos de soia cu sos de roșii este perfectă.
Pas 14
Și gata, serviți cu orice garnitură vă place, perfect este orezul dar merge bine și cu o salată de legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
600 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)