Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor

Foarte bună rețetă, carnea se combină perfect cu cașcaval și ceapă. Această rețetă se mai numește carne în stil franțuzesc, este o bună înlocuire a clasicelor șnițele de sărbători - se prepară mult mai repede și este foarte gustos.

Semipreparate

200 g
   

Ingrediente

Cotlet de porc fără os
500 g
sau orice carne preferată, friptură de porc sau carne de vițel
Maioneză
200 g
se poate și fără maioneză, dar carnea va fi mai uscată
Ceapă albă
2 buc
   
Cașcaval clasic
400 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Cotletul de porc se taie felii și se porționează în bucăți medii.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se bate bine cu ciocănelul.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se unge o tavă de cuptor cu ulei, în care se pun bucățile de carne una lângă alta.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se presară piper și sare peste carne.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se prepară puțină maioneză (sau folosiți cumpărată).

Se unge carnea uniform cu ea.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ceapa se taie fidea subțire și se aranjează peste carnea unsă cu maioneză.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se rade cașcavalul deasupra.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Carnea se lasă la cuptor, la temperatura maximă, aproximativ 40-50 de min - cât se rumenește.

Cât este fierbinte se scot din tavă bucățile de carne. Dacă lăsați să se răcească în tavă, cașcavalul se lipește rău de ea, și va fi mai greu să le scoateți întregi.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Sunt sigură că va place la toată familia, arată foarte bine și are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sărbătorile.

Poftă Bună!

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (9-10 bucăți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 52

Mari Nagy
Mari Nagy 18 Dec 2017, 10:31

Draga Lena, multumesc pentru reteta. E minunata, ca si toate celelalte retete ale tale ! Usor de facut, gustoasa, satioasa si aspectuoasa. Pe cand mi-am adus aminte sa fac poza (sa ma laud !!!) doua bucati lipseau deja iar ce se vede mai inchis la culoare nu e ars, e ceapa rosie pentru ca nu am avut suficienta alba. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Charlie
Charlie 23 Apr 2017, 12:50

Draga Lena, ce-mi faci tu mie?  

A iesit un Tort de porc, cu crema de ceapa si cascaval!  O minune! 

Iti multumesc, si te pup!

lena
Elena (lena) 25 Apr 2015, 13:36

Se poate si cu verde, dar e mai gustos cu ceapa uscata:)

anny908
anny908 21 Apr 2014, 16:41

cer scuze...la temperatura maxima,cascavalul timp de 40-50 min.nu se va arde?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) anny908 21 Apr 2014, 21:28

Depinde de cascaval si de cuptor, dar oricum mai putin de 40 de minute la 180-200 grade trebuie lasata.

tiki
tiki 28 Oct 2013, 17:36

Buna tuturor. Din cauza unei vecine, mi-a iesit carnea mai crocanta (nu vreau sa zic arsa), dar a fost f.buna. Ceapa a fost cireasa de pe tort. Cu o garnitura si un castravete murat........no coment. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Lianulia
Lianulia 09 Oct 2013, 17:39

O reteta pe gustul meu: rapida, simpla si gustoasa! Si eu as pune cascavalul spre sfarsit.

Nota mea pentru rețetă:
alina roxana
alina roxana 27 May 2012, 16:16

nemaipomenit de gustos si foarte usor de preperat  ,multumim lena

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 Dec 2011, 17:07

Nu prea sunt eu prietena cu carnea de porc, dar aceasta reteta este absolut dementiala! Tocmai am savurat-o lângă un piure de cartofi si castraveti murati. Un deliciu!!

Poza mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 Dec 2009, 09:37

...tocmai am observat un com mai sus ...merge cu orice tip de carne ...super !

Nota mea pentru rețetă:
vero79
veronica (vero79) 24 Feb 2009, 07:51

Buna dimineata.Ai dreptate sunt usor de preparat si arata si bine,multumesc pentru reteta am sa o scriu si pe aceasta langa celelalte.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile