Pulpe de pui caramelizate, la cuptor

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor

Această rețetă am ales s-o fac datorită faptului că este banal de simplă și avea o listă lungă de aprecieri pe un forum. Taman bine că deja ne cam plictiseam de puiul gătit în mod tradițional.

Ei, să vă spun că este delicios este cam puțin - este absolut și super-extra bun - în plus așa de simplu că nici n-o să vă vină să credeți. Și aromate, potrivit de sărate, ușor caramelizate...... și lista poate continua mult.

Concentrația de caramel poate fi diferită - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumătate de pahar de apă. Poza de la final din pași este făcută cu concentrație de 1 pahar de apă. Vedeți oricum rețeta și vă alegeți varianta potrivită gusturilor.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
   
Zahăr
1 lingura
   
Sare
1 lingura
   
Usturoi
5 buc
5 căței, eu am pus usturoi uscat/granulat
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
   
Apă
0.5 pahare
sau 1 pahar dacă le vreți mai puțin caramelizate

Pași de urmat

Pas 1

Într-o cratiță mică măsurați sarea și zahărul, le puneți pe foc mic și lăsați să se topească/caramelizeze.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Când începe să se topească zahărul, amestecați puțin să nu se ardă.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Turnați apa și lăsați pe foc mediu până se topește complet zahărul caramelizat.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Cam așa trebuie să fie compoziția finală - aici în poză este cu 1 pahar de apă.

Dacă faceți cu jumătate de pahar de apă, va fi culoarea mai închisă la caramel.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Pulpele le spălați bine și aranjați într-o tavă de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tură a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.

Turnați caramelul de mai sus peste pulpe.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Presărați peste carne piper și usturoiul pisat/pudră. Le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Pe parcurs, în timpul preparării, mai scoateți tava din cuptor și cu o lingură sau pensulă mai ungeți pulpele cu sosul din tavă - pentru o glazurare mai bună și crustă gustoasă.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Aici s-au glazurat mai tare - cu jumătate de pahar de apă - au o culoare mai închisă și mai pronunțată.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Și aici aveți poza cu o caramelizare mai slabă - cu 1 pahar de apă.

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Și gata, acesta-i tot procesul de preparare - simplu și deosebit de gustos.

Sunt la fel de bune și calde și reci cu orice garnitură preferată.

Poftă Bună!

Pulpe de pui caramelizate, la cuptor - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

Janeth
Janeth 02 Sep 2017, 13:10

Paharul de cati ml? Eu am o problema cu "un pahar, o cana, o cescuta...".

Mi-a facut cu ochiu reteta asta... cred ca o voi servi cu garnitura de cus-cus, sau orez, sau legume mexicane...vad eu, dupa preferinta mofturosilor ;)

lena
Elena (lena) Janeth 02 Sep 2017, 16:53

La toate retetele paharul are 250ml.

07lavy608
07lavy . (07lavy608) 11 Aug 2017, 20:42

E ok daca inlocuiesc zaharul cu mierea? Mersi mult. Pupici

lena
Elena (lena) 07lavy . (07lavy608) 11 Aug 2017, 20:45

Da, sigur.

Tantza
Tantza 19 Apr 2016, 23:30

As vrea sa pun pulpele reci pe o masa de sarbatoare...dar nustiu ce sa le pun alaturi ca sa fie si frumos si sa se combine cit de cit???

lena
Elena (lena) Tantza 20 Apr 2016, 19:24

Sora mea le face periodic la diferite sarbatori de familie, le combina cu cartofi la cuptor, daca sunt calde. Daca le serveste reci merg bine cu legume proaspete - catraveti, ardei, etc.

Tantza
Tantza 14 Apr 2016, 17:22

Ffffff bune

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 18 Nov 2015, 00:07

simplu ,rapid si delicios

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Elena Ramona
Elena Ramona 25 Aug 2015, 14:22

Maine vin socrii si le voi pregati reteta asta. 

Poza mea pentru rețetă:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 21 Nov 2014, 18:49

Foarte bune si gustoase.Aaaa,arata si grozav de bine!Multumesc Lena ca impartasesti toate retetele cu noi!

Nota 10 ca de obicei!!!

Poza mea pentru rețetă:
DianaAngel
DianaAngel 08 Jan 2014, 20:02

Foarte gustoase si foarte simplu de preparat! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 Jun 2012, 22:24

Un gust cu adevarat interesant si deosebit !  

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 20 Feb 2012, 07:17

E super delicios!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile