Pulpe de pui caramelizate, la cuptor
Această rețetă am ales s-o fac datorită faptului că este banal de simplă și avea o listă lungă de aprecieri pe un forum. Taman bine că deja ne cam plictiseam de puiul gătit în mod tradițional.
Ei, să vă spun că este delicios este cam puțin - este absolut și super-extra bun - în plus așa de simplu că nici n-o să vă vină să credeți. Și aromate, potrivit de sărate, ușor caramelizate...... și lista poate continua mult.
Concentrația de caramel poate fi diferită - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumătate de pahar de apă. Poza de la final din pași este făcută cu concentrație de 1 pahar de apă. Vedeți oricum rețeta și vă alegeți varianta potrivită gusturilor.
Ingrediente
●
Usturoi
5 buc
5 căței, eu am pus usturoi uscat/granulat
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
●
Apă
0.5 pahare
sau 1 pahar dacă le vreți mai puțin caramelizate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță mică măsurați sarea și zahărul, le puneți pe foc mic și lăsați să se topească/caramelizeze.
Pas 2
Când începe să se topească zahărul, amestecați puțin să nu se ardă.
Pas 3
Turnați apa și lăsați pe foc mediu până se topește complet zahărul caramelizat.
Pas 4
Cam așa trebuie să fie compoziția finală - aici în poză este cu 1 pahar de apă.
Dacă faceți cu jumătate de pahar de apă, va fi culoarea mai închisă la caramel.
Pas 5
Pulpele le spălați bine și aranjați într-o tavă de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tură a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.
Turnați caramelul de mai sus peste pulpe.
Pas 6
Presărați peste carne piper și usturoiul pisat/pudră. Le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Pas 7
Pe parcurs, în timpul preparării, mai scoateți tava din cuptor și cu o lingură sau pensulă mai ungeți pulpele cu sosul din tavă - pentru o glazurare mai bună și crustă gustoasă.
Pas 8
Aici s-au glazurat mai tare - cu jumătate de pahar de apă - au o culoare mai închisă și mai pronunțată.
Pas 9
Și aici aveți poza cu o caramelizare mai slabă - cu 1 pahar de apă.
Pas 10
Și gata, acesta-i tot procesul de preparare - simplu și deosebit de gustos.
Sunt la fel de bune și calde și reci cu orice garnitură preferată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)