Pastele sau Spaghete Carbonara este încă o mâncare pe care o știam mai mult din meniurile restaurantelor, dar uite cum trece timpul și îți dai seama că de fapt este o mâncare f. simplă și deosebit de gustoasă, mare păcat să nu o faceți și acasă. Cu această rețetă de spaghete Carbonara puteți să mai diversificați meniul familiei - știu că pastele cu brânză sunt bune, dar niște Paste Carbonara vor da o altă notă.
Sunt discuții multe la cum se fac cu adevăratele pastele Carbonara, italienii de fapt nu le fac cu smântână, amestecă gălbenușurile cu apă în care au fiert pastele - și așa aveți paste carbonara fără smântână. Eu sinceră să fiu, sunt pentru această variantă numai în cazul în care nu aveți la îndemână smântână dulce, dar varianta cu smântână este mult-mult mai gustoasă și bună.
Dacă vreți paste carbonara fără ouă, atunci folosiți numai smântână dulce, altă soluție nu prea este.
Puteți aici să folosiți orice tip de paste vă plac - spaghetti, penne, fusili, etc - gustul nu se schimbă, important este să le fierbeți "al dente", nu le lăsați să fiarbă de capul lor :)