Este o salată gustoasă, preluată din carnetul de rețete al surorii mele :) Denumirea vine de la faptul că toate ingredientele salatei sunt albe - carnea, ciupercile, albușul de ou și cașcavalul. Foarte bună pentru masa festivă și nu numai.
Pregătim ingredientele pentru salată - Fierbeți carnea o jumătate de oră și ouăle să fie tari.
Curațați o ceapă și usturoiul.
Căliți puțin ceapa și adăugați ciupercile conservate, scurse de apă - mai căliți la foc mediu 5 min.
Adăugați puțină sare și piper, după gust.
Pe o farfurie plată aranjați straturile de salată. Primul strat va fi carnea fiartă mărunțită bine.
Pisați usturoiul și îl distribuiți uniform peste carnea fiartă.
Ungeți cu maioneză stratul de carne și usturoi.
Apoi distribuiți uniform stratul de ciuperci cu ceapă, ungeți cu maioneză.
Peste ciuperci dați prin răzătoare albușul de ou fiert, distribuiți uniform și ungeți cu maioneză.
Ultimul strat va fi cașcavalul ras, îl dați prin răzătoare uniform pe toată suprafața salatei.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.