Salată Albă

Este o salată gustoasă, preluată din carnetul de rețete al surorii mele :) Denumirea vine de la faptul că toate ingredientele salatei sunt albe - carnea, ciupercile, albușul de ou și cașcavalul. Foarte bună pentru masa festivă și nu numai. 

Semipreparate
300 g
   
Ingrediente
Carne de pui
300 g
Preferabil piept de pui
Ciuperci conservate
250 g
O cutie de ciuperci
Ouă
4 buc
   
Cașcaval clasic
200 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi
4 buc
   
Maioneză
300 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele pentru salată - Fierbeți carnea o jumătate de oră și ouăle să fie tari.

Curațați o ceapă și usturoiul.

Salată Albă - Pas 1
Pas 2

Căliți puțin ceapa și adăugați ciupercile conservate, scurse de apă - mai căliți la foc mediu 5 min.

Adăugați puțină sare și piper, după gust.

Salată Albă - Pas 2
Pas 3

Pe o farfurie plată aranjați straturile de salată. Primul strat va fi carnea fiartă mărunțită bine.

Salată Albă - Pas 3
Pas 4

Pisați usturoiul și îl distribuiți uniform peste carnea fiartă.

Salată Albă - Pas 4
Pas 5

Ungeți cu maioneză stratul de carne și usturoi.

Salată Albă - Pas 5
Pas 6

Apoi distribuiți uniform stratul de ciuperci cu ceapă, ungeți cu maioneză.

Salată Albă - Pas 6
Pas 7

Peste ciuperci dați prin răzătoare albușul de ou fiert, distribuiți uniform și ungeți cu maioneză.

Salată Albă - Pas 7
Pas 8

Ultimul strat va fi cașcavalul ras, îl dați prin răzătoare uniform pe toată suprafața salatei.

Poftă Bună!

Salată Albă - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min