Cornuri zaharisite

Cornuri zaharisite

Vedeta zilei de azi pe masa de seară la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut rețeta deci sunt oarecum "obligată" să o pun repede pe site :) Sunt niște cornuri f. deosebite - aromate (de la unt), pufoase înăuntru și crocante deasupra. Sigur o să vă placă și modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar să aveți răbdare să-l țineți 2 ore la frigider.

Aveți și o secțiune la ultimul pas din rețetă, sigur o să vă convingă să le faceți, de fapt ca și pe mine - ieri am văzut rețeta, azi am și executat-o:)

Ingrediente

Lapte de vacă
130 ml
   
Drojdie proaspătă
20 g
sau 7g drojdie uscată
Ouă
2 buc
   
Unt
250 g
unt topit
Făină albă calitate superioară
500 g
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Zahăr
1 pahar
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol se amestecă laptele cald, ouăle, untul topit și drojdia - bateți bine cu un tel să se dizolve drojdia.

Cornuri zaharisite - Pas 1
Pas 2

Adăugați făina și praful de copt, frământați aluatul.

Cornuri zaharisite - Pas 2
Pas 3

Va fi un aluat moale și ușor lipicios, dar se lucrează bine pe masa presărată cu puțină făină.

Cornuri zaharisite - Pas 3
Pas 4

Formați o bilă din aluat și  puneți într-o pungă la frigider pentru 2 ore.

Cornuri zaharisite - Pas 4
Pas 5

După acest timp scoateți aluatul din frigider, îl împărțiți în 5 bucăți.

Cornuri zaharisite - Pas 5
Pas 6

Formați din aceste bucăți 5 bile și lăsați 10 minute să se odihnească.

Cornuri zaharisite - Pas 6
Pas 7

Înainte să întindeți bilele pentru a forma cornuri, presărați masa de lucru cu mai mult zahăr - de obicei se pune făină pentru a întinde aluatul, aici puneți zahăr.

Cornuri zaharisite - Pas 7
Pas 8

Și ușor cu făcălețul întindeți pe acest zahăr prima foaie de aluat, să fie cam de 3-4mm grosime.

Cornuri zaharisite - Pas 8
Pas 9

Taiați aluatul în 12 felii egale.

Cornuri zaharisite - Pas 9
Pas 10

Și apoi rulați cornulețe din fiecare felie.

Cornuri zaharisite - Pas 10
Pas 11

Aranjați cornulețele pe o tavă de cuptor, eventual așternută cu hârtie de copt.

În așa fel faceți și celelalte bile de aluat - nu uitați înainte de a întinde fiecare foaie să presărați zahăr pe masa de lucru - asta face cornulețele delicioase și glazurate.

Cornuri zaharisite - Pas 11
Pas 12

După ce umpleți tava, o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade și lăsați cam 30 de minute - sau până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și să nu le bronzați prea tare.

Cornuri zaharisite - Pas 12
Pas 13

Lăsați să se răcorească puțin, apoi le scoateți pe o farfurie sau platou.

Și aici aveți secțiunea promisă și sigur convingătoare :)

Poftă Bună!

Cornuri zaharisite - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (50-60 bucăți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 50

CorinaStavila455
Corina Stavila (CorinaStavila455) 21 Mar 2020, 11:30

Bună, dar în loc de unt se poate de înlocuit cu untură și în loc de lapte , apă? O zi bună!

lena
Elena (lena) Corina Stavila (CorinaStavila455) 22 Mar 2020, 08:10

Da, ar merge.

Dia.Si.
Dia.Si. 01 Aug 2019, 23:25

A doua zi sunt bune, dar nu ca in prima zi. Data viitoare le fac in ziua petrecerii sau jumatate din cantitate - cat sa le consumam in aceeasi zi. ;)

Nota mea pentru rețetă:
Dia.Si.
Dia.Si. 31 Jul 2019, 19:14

Excelenta reteta! Trebuie sa precizez ca nu imi imaginez cornuletele acestea fara nuca amestecata cu zahar pe deasupra si rahat. Aduce foarte mult cu gustul de Kürtòs. Fiind cu rahat, am pus doar o lingura de zahar(+una de nuca) pentru fiecare bila. Pentru cei care au cuptor electric, temperatura este de 180 de grade timp de 25 de minute. Rar se pot aduce modificari retetelor Lenei, fiindca sunt perfecte, insa nuca se potriveste aici de minune, la fel si rahatul, nefiind un aluat dulce. Multumesc Lenei si utilizatorilor care au pus si nuca ;)

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki Dia.Si. 02 Aug 2019, 11:19

Cred ca sunt bune si cu nuca, dar nu inteleg  cum ati pus si rahat pe deasupra, zahar, nuca mai da, dar rahatul ??? nici nu-l vad. In interior stiu si eu. Ma rog... scuze de intrebare..

Dia.Si.
Dia.Si. Dia.Si. 02 Aug 2019, 12:05

Nu am scris zahar si rahat pe deasupra, ci zahar pe deasupra si rahat (se subintelege ca e inauntru, e si logic de altfel). Nu e prima data cand intelegeti gresit. Va rog sa cititi cu atentie pe viitor, sa nu faceti un comentariu inutil.

tiki
tiki Dia.Si. 02 Aug 2019, 18:33

Imi cer scuze si fiti sigura ca nu voi mai comenta nimic ca am inteles f. bine si pana sa scriu, citesc de mai multe ori, dar asa sunt....batranii. Numai bine.

CarmenSuciu945
Carmen Suciu (CarmenSuciu945) 02 Feb 2019, 21:07

Am lasat aluatulin frigider pana a doua zi, am avut ceva emotii, dar au iesit foarte bune. Le-am umplut cu rahat si am amestecat zaharul cu scortisoara , pentru un plus de aroma. Au fost apreciate si de colegele de serviciu si de familie. Merg foarte bine cu o cana de lapte. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 08 Oct 2017, 05:28

Am facut de mai multe ori dar poza nu am pus. Nota 10 pt reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
eduardu
Eduardu (eduardu) 19 Jan 2016, 22:02

cu untura in loc de unt! au iesit extraordinare iar glazura de zahar le-a dat un plus de savoare si aspect!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
dir
dir 23 May 2015, 13:31

Extraordinara reteta! Am avut ceva rezerve cand am citit de aluatul usor lipicios, dar am lucrat foarte usor cu el. Dupa o noapte intreaga la frigider s-a cam intarit (pietros de-a dreptul), dar cedeaza imediat. In zahar am amestecat si eu putina nuca macinata pentru variatie. Foarte bune... Multu!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 19 Nov 2014, 18:22
 

 Superbe cornuletele, pacat ca am facut numai din jumate de portie, dar nu-i nimic, repet procedura cat mai degraba. Foarte aromate, crocante la suprafata si pufoase in mijloc si aspectul glazurat, deci o nebunie.

 Eu am facut o parte asa goale iar in alta am pus cite 3-4 stafide in fiecare.... si unele si altele ffffff bune.

 Apropo de temperatura, la mine am pus 200 de grade si vazand ca au inceput sa se rumeneasca destul de repede am coborat temperatura la 180, iar pentru a doua tava am lasat la 180 e la inceput si s-au facut mai bine.  

 Merci Lena!!!

Poza mea pentru rețetă:
natinati
natinati 21 Jul 2014, 16:12

Pacat ca sunt la dieta, as repeta aceasta reteta cu drag. Draga Lena, mi s-a umplut caietul cu retete delicioase de la tine de pe site, nici aceasta reteta nu face exceptie! Iar faptul ca sunt la dieta ai si tu o mica vina ca ma tentezi mereu cu retete neam-neam.

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 Nov 2013, 15:54

Am repetat rețeta! De data asta le-am făcut puțin mai mari (nu am prea avut eu răbdare ). Foarte, foarte bune!!! Pufoase, aromate, un deliciu!!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile