Ingrediente
●
Praf de cacao
4 linguri
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Făină albă calitate superioară
175 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Nuci
4 linguri
și stafide, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți untul într-o cratiță și la foc mic îl topiți.
Pas 2
După ce se topește îl turnați într-un bol mai mare, în care se va prepara aluatul.
Adăugați peste unt 4 linguri de cacao, amestecați bine cu un tel.
Pas 3
Separat bateți ouăle, adăugați zahăr și vanilia.
Pas 4
Cu un mixer sau tel bateți ouăle și zahărul spumă.
Pas 5
Atenți turnați compoziția de ouă peste untul cu cacao, amestecând continuu.
Pas 6
Amestecați bine cu telul până se omogenizează compoziția.
Pas 7
Adăugați făina și praful de copt, stafide și nuci dacă vă plac, amestecați.
Pas 8
Amestecați bine, să nu fie cocoloașe.
Pas 9
Ungeți o tavă de cuptor cu unt și la fund puneți hârtie de copt.
Pas 10
Turnați aluatul în tavă și îl puneți la cuptor 40 de minute.
Pas 11
Încercați checul cu o scobitoare, dacă nu se lipesc fărâmituri de aluat, este copt. Lăsați-l să se răcorească, fără să-l scoateți din cuptor, doar deschideți ușa lui.
Pas 12
Ca să-l faceți frumos vă recomand următoarea șmecherie: tăiați 2 linii din hârtie și le puneți peste chec.
Puteți să le puneți în ce formă doriți.
Pas 13
Presărați zahăr pudră cu o sită peste chec.
Pas 14
Ridicați atent hârtiile și iată că aveți un chec frumos și original :)
Poftă bună!
Cantitate:
2 kg
(8-9 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (15 voturi)