Friptură din piept de pui

Friptură din piept de pui

Postez de obicei mâncăruri mai interesante din pui, dar uite că nu prea le aveam cu fripturile. De la un timp, după ce am mai exersat prin restaurant cu fripturile, am prins la curaj. Știu că este o mâncare banal de simplă, dar încercați și vedeți că este la fel de simplu și s-o stricați, mai ales dacă nu aveți carnea potrivită.

Eu am mers acum pe varianta cea mai banală, am luat un piept de pui, pe care puteți sau să-l stricați de tot (făcând o chestie uscată și tare) sau o friptură fragedă, moale și suculentă.

Vă spun că este cea mai bună chestie pe care o fac, rapidă, simplă, dietetică și foarte, foarte bună - eu cred că va prinde bine pentru mulți utilizatori.

Am servit cu Sos Olandez și o salată simplă de legume proaspete, mai bun nu se poate!

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
sau ulei de măsline
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Înainte să vă apucați de treabă porniți cuptorul, să se încălzească bine.

Pieptul de pui, dacă nu-l aveți deja dezosat, se curăță de piele, se scoate de pe oase și se taie în jumate.

Eu deja am luat 4 jumătăți, știți voi cum lucrați cu pieptul de pui mai brut.

Am tăiat fileul mic și l-am pus deoparte - asta va fi prima bucată de friptură, mai mică, dar la fel de bună.

Friptură din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Pieptul se întoarce cu partea mai netedă în sus și se taie pe lateral - vedeți în poză. Asta pentru a face fileuri mai subțiri și mai frumoase.

Friptură din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Și astfel obținem 3 bucăți de fripturi, mai subțiri și elegante.

La fel faceți și cu celelalte bucăți de carne.

Friptură din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Bucățile de carne se aranjează pe un fund sau farfurie mai mare, se presară piper măcinat deasupra și eventual alte ierburi care vă plac (dar nu exagerați). Se unge fiecare file cu puțin ulei - chestia asta o faceți sau cu o pensulă sau cu mâinile.

Apoi întoarceți carnea pe partea cealaltă și la fel, dați cu mirodenii și ulei.

Carnea astfel semipreparată poate fi lăsată mai mult la frigider pentru aromare sau se prepară imediat.

Friptură din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Încălziți bine tigaia grill, aici chiar înseamnă să fie bine fierbinte - chiar să iasă fum din ea, sau dacă stropiți puțină apă aceasta se face biluțe mici și sare. Puneți bucățile de carne pe grill și lăsați cam 2-3 minute.

Friptură din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Apoi le întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați 2-3 minute.

Friptură din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Astfel se fac toate bucățile de fripturi, se aranjează într-o tavă de cuptor și se lasă în cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru încă 15 minute.

Friptură din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Și gata, se servește imediat, se savurează pentru că sigur nu ați mâncat așa un piept de pui bun niciodată :)

Poftă Bună!

Friptură din piept de pui - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 31 Jan 2012, 23:41

Mmm, suna excelent! O faceam si in seara asta, dar nu am piept de pui, maine ma duc a ma inarmez! Foarte tare ideea!

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 03 Feb 2012, 22:39

Da! Minunata idee si fara sa vreau, eu si sotul meu am avut o cina cu adevarat romantica avand in vedere gustul aromat si vitalizant. Iar sosul Olandez completeaza perfect carnea de pui. Este oblicagoriu sa-l incercati. M-am simtit ca la un restaurant de lux, adevarat deliciu, sofisticat si imbietor.

Poza mea pentru rețetă:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 25 Nov 2012, 15:07

E pentru prima oara cand gatest o reteta de pe site, desi intru aproape zilnic pe site, inca de la crearea lui (prietenii stiu de ce :) ). Si cred ca mi-a iesti destul de bine, tinand cont ca e prima data cand gatesc aceasta reteta. Daca o sa mai ramana pana maine dimineata, atunci chiar Lena o sa-mi spuna daca mi-a reusit sau nu .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
liutza
liutza 15 Feb 2013, 19:43

datorita retetelor tale am invatat sa gatesc,usor si simplu,iar pieptul de pui a iesit delicios,fac foarte des si cu pulpe superioare dezosate fara piele ,iese la fel de bun

mihaelaadelina
mihaelaadelina 02 Feb 2014, 17:48

buna. piepul de pui arata bn. dar sosoull cum se face?

 

lena
Elena (lena) mihaelaadelina 02 Feb 2014, 19:01

Incercati sa cititi reteta si prezentarea inca o data.

dianka
Diana Ranga (dianka) 24 Nov 2014, 10:51

Lena, spune-ne, te rog, ce fel de tigaie grill folosești, de ți-au ieșit atât de frumoasele bucățile de piept de pui? Merci!

lena
Elena (lena) Diana Ranga (dianka) 24 Nov 2014, 10:52

Este tigaie grill de la Ikea.

Daciana Ali
Daciana Ali 15 Nov 2015, 16:09

Lena...eu nu am tigaie gril...merge si pe una normala?sau daca le pun in cuptor pe gril?ce zici?

lena
Elena (lena) Daciana Ali 16 Nov 2015, 16:58

Mai repede pe tigaie normala, la cuptor nici intr-un caz, se vor usca prea tare.