Friptură din piept de pui
Postez de obicei mâncăruri mai interesante din pui, dar uite că nu prea le aveam cu fripturile. De la un timp, după ce am mai exersat prin restaurant cu fripturile, am prins la curaj. Știu că este o mâncare banal de simplă, dar încercați și vedeți că este la fel de simplu și s-o stricați, mai ales dacă nu aveți carnea potrivită.
Eu am mers acum pe varianta cea mai banală, am luat un piept de pui, pe care puteți sau să-l stricați de tot (făcând o chestie uscată și tare) sau o friptură fragedă, moale și suculentă.
Vă spun că este cea mai bună chestie pe care o fac, rapidă, simplă, dietetică și foarte, foarte bună - eu cred că va prinde bine pentru mulți utilizatori.
Am servit cu Sos Olandez și o salată simplă de legume proaspete, mai bun nu se poate!
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
sau ulei de măsline
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Înainte să vă apucați de treabă porniți cuptorul, să se încălzească bine.
Pieptul de pui, dacă nu-l aveți deja dezosat, se curăță de piele, se scoate de pe oase și se taie în jumate.
Eu deja am luat 4 jumătăți, știți voi cum lucrați cu pieptul de pui mai brut.
Am tăiat fileul mic și l-am pus deoparte - asta va fi prima bucată de friptură, mai mică, dar la fel de bună.
Pas 2
Pieptul se întoarce cu partea mai netedă în sus și se taie pe lateral - vedeți în poză. Asta pentru a face fileuri mai subțiri și mai frumoase.
Pas 3
Și astfel obținem 3 bucăți de fripturi, mai subțiri și elegante.
La fel faceți și cu celelalte bucăți de carne.
Pas 4
Bucățile de carne se aranjează pe un fund sau farfurie mai mare, se presară piper măcinat deasupra și eventual alte ierburi care vă plac (dar nu exagerați). Se unge fiecare file cu puțin ulei - chestia asta o faceți sau cu o pensulă sau cu mâinile.
Apoi întoarceți carnea pe partea cealaltă și la fel, dați cu mirodenii și ulei.
Carnea astfel semipreparată poate fi lăsată mai mult la frigider pentru aromare sau se prepară imediat.
Pas 5
Încălziți bine tigaia grill, aici chiar înseamnă să fie bine fierbinte - chiar să iasă fum din ea, sau dacă stropiți puțină apă aceasta se face biluțe mici și sare. Puneți bucățile de carne pe grill și lăsați cam 2-3 minute.
Pas 6
Apoi le întoarceți pe partea cealaltă și mai lăsați 2-3 minute.
Pas 7
Astfel se fac toate bucățile de fripturi, se aranjează într-o tavă de cuptor și se lasă în cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru încă 15 minute.
Pas 8
Și gata, se servește imediat, se savurează pentru că sigur nu ați mâncat așa un piept de pui bun niciodată :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)