Una din cele mai gustoase și cea mai populară rețetă de ciorbă de pui din online-ul românesc - ciorba de pui a la grec, și merită - foarte aromată, gustoasă și consistentă. Mi-a plăcut varianta pe care am făcut-o, o combinație de mai multe rețete văzute pe net, și eu zic cea mai delicioasă.
Dacă vreți să vă uimiți și alintați familia cu o ciorbă de pui delicioasă, încercați această ciorbă de pui a la grec, cu siguranță vă place la toată lumea și vor mai cere și altădată.
Legumele se curăță și se spală.
Puiul se spală (eu i-am scos și pielea), se taie bucăți, se pune într-o cratiță și se toarnă apă ca să acopere bine carnea.
Puneți oala pe aragaz și lăsați până începe să fiarbă. Între timp spumați cu o lingură și când fierbe bine adăugați legumele (doar un singur morcov). Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă la foc încet cam 1 oră.
După ce a fiert bine, strecurați supa printr-o sită - să aveți într-un bol supa clară și în alt bol carnea și legumele fierte.
Oala de la supă am spălat-o (nu este obligatoriu:), am pus-o iar pe foc, am adăugat puțin ulei, morcovul dat prin răzătoarea măruntă și le-am călit bine vreo 5 minute, amestecând periodic.
Turnați supa peste morcovul călit și o puneți la fiert. Opțional, puteți fierbe aici 20 de minute 1-2 linguri de orez.
Carnea se scoate de pe oase, se rupe bucăți medii și se adaugă înapoi în supă.
(Legumele fierte le puteți utiliza cum vă place, eu nu le-am mai folosit).
Într-un bol se amestecă cu un tel gălbenușurile de ouă cu laptele.
Adăugați smântâna, amestecați bine.
Luați supa de pe foc, și încet, câte un polonic, adăugați în amestecul de gălbenușuri cu smântână. În așa fel nu veți brânzi amestecul și supa va avea culoare uniformă și consistență bună.
Puneți oala pe foc, lăsați până începe să fiarbă, adăugați sare și lămâie după gust, depinde cât de acru vă place - eu am pus sucul de la 1 lămâie.
Adăugați puțin piper și pătrunjel tocat, amestecați și stingeți focul.
O serviți caldă și cu multă poftă!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.