Ciorbă de pui a la grec

Una din cele mai gustoase și cea mai populară rețetă de ciorbă de pui din online-ul românesc - ciorba de pui a la grec, și merită - foarte aromată, gustoasă și consistentă. Mi-a plăcut varianta pe care am făcut-o, o combinație de mai multe rețete văzute pe net, și eu zic cea mai delicioasă.

Dacă vreți să vă uimiți și alintați familia cu o ciorbă de pui delicioasă, încercați această ciorbă de pui a la grec, cu siguranță vă place la toată lumea și vor mai cere și altădată.

Ingrediente
Pui întreg
1 buc
   
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Țelină
100 g
   
Frunză de dafin
2 buc
opțional
Gălbenușuri de ou
3 buc
   
Lapte de vacă
100 ml
   
Smântână
200 g
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pătrunjel verde
1 buc
o legătură, sau 1 linguriță de pătrunjel uscat
Lămâie
1 buc
acrăți după gust
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Legumele se curăță și se spală.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 1
Pas 2

Puiul se spală (eu i-am scos și pielea), se taie bucăți, se pune într-o cratiță și se toarnă apă ca să acopere bine carnea.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 2
Pas 3

Puneți oala pe aragaz și lăsați până începe să fiarbă. Între timp spumați cu o lingură și când fierbe bine adăugați legumele (doar un singur morcov). Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă la foc încet cam 1 oră.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 3
Pas 4

După ce a fiert bine, strecurați supa printr-o sită - să aveți într-un bol supa clară și în alt bol carnea și legumele fierte.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 4
Pas 5

Oala de la supă am spălat-o (nu este obligatoriu:), am pus-o iar pe foc, am adăugat puțin ulei, morcovul dat prin răzătoarea măruntă și le-am călit bine vreo 5 minute, amestecând periodic.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 5
Pas 6

Turnați supa peste morcovul călit și o puneți la fiert. Opțional, puteți fierbe aici 20 de minute 1-2 linguri de orez.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 6
Pas 7

Carnea se scoate de pe oase, se rupe bucăți medii și se adaugă înapoi în supă.

(Legumele fierte le puteți utiliza cum vă place, eu nu le-am mai folosit).

Ciorbă de pui a la grec - Pas 7
Pas 8

Într-un bol se amestecă cu un tel gălbenușurile de ouă cu laptele.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 8
Pas 9

Adăugați smântâna, amestecați bine.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 9
Pas 10

Luați supa de pe foc, și încet, câte un polonic, adăugați în amestecul de gălbenușuri cu smântână. În așa fel nu veți brânzi amestecul și supa va avea culoare uniformă și consistență bună.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 10
Pas 11

Puneți oala pe foc, lăsați până începe să fiarbă, adăugați sare și lămâie după gust, depinde cât de acru vă place - eu am pus sucul de la 1 lămâie.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 11
Pas 12

Adăugați puțin piper și pătrunjel tocat, amestecați și stingeți focul.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 12
Pas 13

O serviți caldă și cu multă poftă!

Poftă Bună!

Ciorbă de pui a la grec - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (7-8 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min