Ciuperci umplute

Este o rețetă clasică, puțin improvizată de mine - foarte bună și sănătoasă.

Semipreparate
4 linguri
   
Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Ceapă albă
1 buc
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Carne de pui
200 g
   
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură mică
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Sare
0.5 lingurite
   
Maioneză
4 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Spălați și curățați ciupercile proaspete. Le scoateți piciorușul (le lăsați într-o farfurie separat) și atent cu un cuțit curățați interiorul ciupercilor.

Ciuperci umplute - Pas 1
Pas 2

Piciorușele ciupercilor le tăiați mărunt, carnea de pui o spălați și tăiați cubulețe, apoi curățați ceapa și o tăiați mediu. Turnați puțin ulei într-o tigaie, și puneți la călit împreună ceapa, carnea și piciorușele.

Ciuperci umplute - Pas 2
Pas 3

Le lăsați să se rumenească, după care opriți focul și lăsați puțin până se răcoresc.

Dați această compoziție prin mașina de tocat carne, sau le pasați bine cu un blender.

Ciuperci umplute - Pas 3
Pas 4

Peste compoziția tocată, adăugați verdeața mărunțită, cașcavalul ras mărunt, sare, piper după gust.

Amestecați bine.

Ciuperci umplute - Pas 4
Pas 5

Umpleți ciupercile pregătite cu compoziția anterioară, le ungeți cu maioneză (vor face o crustă rumenă) și le puneți la cuptor.

Ciuperci umplute - Pas 5
Pas 6

Le lăsați la cuptor până se rumenesc bine, după care le scoateți.

Ciuperci umplute - Pas 6
Pas 7

Sunt bune atât calde cât și reci - sigur vor fi preferatele meniului familiei.

Poftă Bună!

Ciuperci umplute - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min