Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Este o rețetă clasică, puțin improvizată de mine - foarte bună și sănătoasă.

Semipreparate

4 linguri
   

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Ceapă albă
1 buc
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Carne de pui
200 g
   
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură mică
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Sare
0.5 lingurite
   
Maioneză
4 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați și curățați ciupercile proaspete. Le scoateți piciorușul (le lăsați într-o farfurie separat) și atent cu un cuțit curățați interiorul ciupercilor.

Ciuperci umplute - Pas 1
Pas 2

Piciorușele ciupercilor le tăiați mărunt, carnea de pui o spălați și tăiați cubulețe, apoi curățați ceapa și o tăiați mediu. Turnați puțin ulei într-o tigaie, și puneți la călit împreună ceapa, carnea și piciorușele.

Ciuperci umplute - Pas 2
Pas 3

Le lăsați să se rumenească, după care opriți focul și lăsați puțin până se răcoresc.

Dați această compoziție prin mașina de tocat carne, sau le pasați bine cu un blender.

Ciuperci umplute - Pas 3
Pas 4

Peste compoziția tocată, adăugați verdeața mărunțită, cașcavalul ras mărunt, sare, piper după gust.

Amestecați bine.

Ciuperci umplute - Pas 4
Pas 5

Umpleți ciupercile pregătite cu compoziția anterioară, le ungeți cu maioneză (vor face o crustă rumenă) și le puneți la cuptor.

Ciuperci umplute - Pas 5
Pas 6

Le lăsați la cuptor până se rumenesc bine, după care le scoateți.

Ciuperci umplute - Pas 6
Pas 7

Sunt bune atât calde cât și reci - sigur vor fi preferatele meniului familiei.

Poftă Bună!

Ciuperci umplute - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 4 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

HosuAla883
Hosu Ala (HosuAla883) 30 Dec 2018, 11:52

Buna ziua.Fac aceasta reteta de vreo 2 ani, dupa ce am preluat-o de pe acest site.Este un deliciu!Multumesc, Lena!

Nota mea pentru rețetă:
sofronie.amalia
sofronie.amalia 26 Jan 2014, 23:26

Foarte bune ciupercile, facute dupa reteta postata de tine, eu obisnuiam sa le fac cu bacon dar sunt foarte gustoase si cu pui !

stelutica
stelutica 15 Jun 2013, 17:20

perfecta e aceasta reteta...am facut-o si eu ,este ideala pt cei "pofticiosi"!

Nota mea pentru rețetă:
aacteea
aacteea 02 Mar 2012, 20:59

Si eu fac ciuperci umplute ( de care sunt f mandra ) , mereu sunt laudata. Branza, unt si marar  condimente , asta contin ciupercile din poza mea. Apoi punem kaizer..Dupa care punem cascaval, eu nu am avut asa ca am pus cascavea( tot un fel de cascaval afumat ) , piper si un vf de delicat..Le-am pus pe aragaz ( am gratar cu apa)Si in sfarsit poza cu prima ciupercuta minune...

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 23:20

Am facut-o anul trecut de Valentine's Day, cred ca repet experienta si peste cca 2 saptamani. Gustos, gustos!

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 11 Jan 2012, 19:59

Mmmm, foarte bune ciupercile umplute ! Si eu fac de cate ori am ocazia, cu diferite umpluturi, in functie de ce am prin casa sau ce am pofta.

Foarte apetisante cele facute de tine, dupa cum se vad in poza 

Poza mea pentru rețetă:
olguta
olguta 29 Sep 2010, 15:43

eu fac umplutura din ciuperci, ceapa, morcov si ou fiert, iar cascavalul il presor deasupra

bocsa
gabriela (bocsa) 05 Sep 2010, 18:22

Si eu tot cu ou le ungeam dupa ce le pun umplutura.Am sa incerc cu maioneza.Produsul final arata bine, trebuie incercat.

amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:39

Eu le ung cu ou si apoi le presar putin pesmet, voi incerca si cu maioneza sa vedem cum ies.

naciualina
alina naciu (naciualina) 11 Feb 2009, 13:25

deseara o sa le fac si eu

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile