Prăjitură rapidă cu brânză de vaci

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci

Super delicioasă, simplu și repede de preparat - este cea mai bună și genială prăjitură cu brânză. Recomand s-o încercați, mi-a recomandat-o o mămică care nu avea timp să gătească ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia să cumpere prăjituri dubioase din comerț.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
   
Zahăr
1 pahar
   
Unt
130 g
   
Praf de copt
1 buc
adică 1 plic
Brânză de vaci
250 g
   
Smântână
0.5 pahare
   
Ouă
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Lăsați untul la temperatura camerei să fie moale. Îl puneți într-un bol mai mare, adăugați jumătate de pahar de zahăr și cu o furculiță sau lingură îl încorporați. Nu este necesar să se dizolve zahărul în unt, doar amestecați bine.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

În făină puneți praful de copt, amestecați-le și adăugați peste unt.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Cu mâinile încorporați făina în unt, până se face fărâmituri.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Peste brânză puneți gălbenușurile de la ou și smântâna -amestecați bine.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

Separat bateți(cu mixerul) bine albușurile cu jumătate de pahar de zahăr, până cresc în volum de 3 ori și se fac o spumă tare(se verifică întorcând farfuria - dacă nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) și le adăugați peste compoziția de brânză

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Ușor amestecați compoziția(de sus în jos), ca să nu iasă aerul din albușuri.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

Într-o tavă pentru cuptor, mai adâncă, puneți uniform 2/3 din fărâmiturile de aluat.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Puneți compoziția de brânză peste fărâmituri și acoperiți cu restul fărâmiturilor.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 8
Pas 9

Puneți tava la cuptor și lăsați până se rumenește la foc mediu.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 9
Pas 10

Când este gata, lăsați să se răcească și tăiați pătrate, triunghiuri etc.

Poftă Bună!

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (19 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 71

MonicaStoica
MonicaStoica 30 Jan 2021, 12:59

Bună, Lena. Nu vreau să pară o întrebare stupidă, dar cât de mare să fie paharul cu care măsor? În ideea în care, dacă are 250 de grame, aceeași cantitate de zahăr pare cam mult...

lena
Elena (lena) MonicaStoica 30 Jan 2021, 13:27

Un pahar clasic are 250ml, nu grame.

Oricum puteti regla dupa gustul dvs.

MonicaStoica
MonicaStoica Elena (lena) 30 Jan 2021, 14:17

Mulțumesc. Mă refeream la faptul că în dreptul la "Zahăr" este specificat tot "1 pahar".

LauraBocu433
Laura Bocu (LauraBocu433) 19 Sep 2019, 17:57

A iesit deosebit de buna. Timp de coacere e foarte important: 60-70 de minute la 160 de grade, cam asa ! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
JaninaJanina237
Janina Janina (JaninaJanina237) 30 Jun 2019, 18:08

Delicioasa!

Nota mea pentru rețetă:
denilu
denilu 26 Dec 2017, 22:14

Multumesc inca o  data.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 22 Nov 2015, 09:34

Deliciasa si aceasta prajitura ..iar s-a terminat din 3 miscari .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 09 Jul 2015, 23:27

Buna. Ieri am primit niste urda de casa si am cautat aici o reteta. Am gasit-o pe aceasta cu br. vaci si am zis ca merge. Nu m-am inselat. Am facut-o intr-o tava exact marimea 20/30 si a fost nemaipomenita. Mi s-a parut crema cam multa, dar in final a fost ok. Eu aluatul l-am ras pe razatoarea mare direct in tava. Mi s-a parut mai usor. :). Puipici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 28 Jun 2015, 16:17
 

 Gustos si foarte rapid. Chiar acum o pap cu drag si placere. Lena dar interiorul poate fi umplut cu altceva? fructe sau gem spre exemplu ?As vrea mult sa aflu parerea ta de specialist in domeniu.

 Iti multumesc ca existi, chiar incep sa ma fac si eu un pic de gospodina caci mancarurile de fapt practic toate sotul le face si sunt foarte savuroase dar eu asa mereu in umbra lui cu micile mele capodopere. Sper in curind datorita site-ului tau sa invat si eu sa gatesc gustos si sanatos.

Pupici de la mine si micul meu bebelus (Chiar cu ea si am preparat acest deliciu:) Si desigur o dovada in poza :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 29 Jun 2015, 15:06

Hmm, ma gandesc ca armerge ceva fructe, gemul nu va tine bine si s-arputea sa curga.

Spor la treaba si curaj in bucatarie! Multumesc de comentariu :)

corina-rpd
corina-rpd 30 Nov 2014, 14:14

După cum vedeti, arata și f bine! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
marinna
urmasu marinna (marinna) 06 Apr 2013, 16:33

Foarte delicioasa, am  pregatit-o si eu 

Poza mea pentru rețetă:
marinna
urmasu marinna (marinna) 06 Apr 2013, 16:30

Foarte delicioasa  ..ms p/t reteta 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile