Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră)

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră)

Tortul "Forêt Noire" este un tort clasic, și la prima vedere cu ingrediente simple: pandișpan de cacao, cremă de frișcă și vișine/cireșe... DAR....până a găsi rețeta perfectă de pandișpan de cacao nici nu mă apucam de el. Acum având deja rețeta verificată și foarte bună a fost momentul perfect să încerc și tortul.

Vișinele sau cireșele pot fi proaspete, congelate, din compot sau și mai frumos - un jeleu aromat de vișine. Iese răcoritor și foarte moale, delicios..... Aveți și o secțiune impresionantă la finalul rețetei.

Ingrediente

Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 l
   
Compot de vișine fără sâmburi
500 g
   
Ciocolată neagră/amăruie
20 g
pt ornare
Zahăr pudră
300 g
   
Pandișpan de ciocolată
1 buc
eu am folosit rețeta de aici de pe site, o găsiți la Secțiunea de Torturi

Pași de urmat

Pas 1

În primul pas bineînțeles preparați Pandișpanul de ciocolată și îl lăsați să se răcorească puțin.

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 1
Pas 2

Apoi îl tăiați atent în 3 foi cam de 1 cm grosime.

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 2
Pas 3

Vișinele le scurgeți de suc (în cazul în care folosiți direct vișine în tort) sau faceți un jeleu de vișine (în compotul cu tot cu fructe adăugați gelatină conform instrucțiunilor de pe plic și încălziți ușor, amestecând continuu până se dizolvă - apoi răciți, să se prindă).

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 3
Pas 4

După ce aveți gata vișinele și pandișpanul tăiat faceți crema de frișcă: smântâna de frișcă răcită bine (eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteză maximă cu mixerul, apoi incorporați încet zahărul pudră și bateți până se îngroașă bine - atunci când ridicați paletele de la mixer aveți vârfurile la frișcă fixe, nu se lasă în jos.

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 4
Pas 5

Și începem să montăm tortul - mai nou pentru a nu murdări farfuria în care punem tortul aplic o nouă metodă:

- pun 2-3 bucăți de hârtie de copt care să acopere marginile farfuriei....

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 5
Pas 6

- montez tortul fără griji și la urmă scot hârtiile - este metoda f.bună și nu vă chinuiți cu ștersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curată.

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 6
Pas 7

Deci punem prima foaie de pandișpan, opțional se poate însiropa cu lichior de vișine sau compot - eu am lăsat așa, pandișpanul este ușor umed și merge fără însiropare.

Ungem din abundență cu frișcă, să fie un strat mai gros - punem deasupra multe vișine sau cum vedeți în poză bucăți de jeleu de vișine (le-am scos cu lingura din vasul în care s-a prins).

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 7
Pas 8

În așa fel montați și a doua foaie de pandișpan. Ultima foaie se unge doar cu frișcă și se ornează după preferințe.

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 8
Pas 9

Eu am uns bordurile bine cu frișcă și am nivelat - apoi am făcut moțuri de frișcă cu poșul de ornat și am dat prin răzătoare deasupra ciocolată amăruie.

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 9
Pas 10

Cred că și secțiunea este destul de reprezentativă, vă asigur că și gustul este pe măsură - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)

Poftă Bună!

Tort "Forêt Noire" (sau Pădurea Neagră) - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10-12 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 69

LauraOlteanu120
Laura Olteanu (LauraOlteanu120) 01 Dec 2024, 03:47

A doua oară fac acest tort, foarte simplu de făcut și foarte gustos 🥰

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 24 Apr 2023, 21:10

Draga Lena, iti transmit felicitari pentru reteta de la colegele mele nemtoaice. Ele au crescut cu tortul Padurea Neagra, dar au zis ca varianta asta e mai buna ca cea originala. Crede-ma: sa laude nemții ceva nou e mare lucru! ;-) .Pandispanul e o nebunie: moale, umed și cu gust intens de ciocolata. Parca-i de cofetarie, a zis sotul meu. Intr-un cuvant: perfect! Pun poza cu secțiunea, ca e mai relevanta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ButucElena728
Butuc Elena (ButucElena728) Mariana Ene (MarianaEne334) 24 Apr 2023, 21:40

Ma bucur tare mult ca v-a placut! Multumesc si eu pentru mesaj si apreciere.🤗

Dia.Si.
Dia.Si. 09 Apr 2020, 22:47

Este un tort foarte bun! Apreciat de la mic la mare. Tin sa precizez ca am redus cantitatile de zahar la jumatate. Si din blat si frisca. Este pur si simplu mult prea mult zahar. Sunt retete foarte bune, care raman bune chiar si daca pun zahar mai putin. Ar fi de folos tuturor, daca de fiecare data cand repetati retetele de pe site, sa reduceti (macar de test) progresiv cantitatea de zahar. Incercati macar cu 25% la inceput. Veti vedea ca sunt tot dulci si chiar mai gustoase.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Alina1987
Alina1987 14 Mar 2020, 17:19

Vroiam ceva nou dar nu prea dulce. Deci am reusit. Crema am făcut 50/50 frișcă vegetală și yogurt alb fără zahar. Zahărul l-am adăugat după gust. Vă mulțumesc mult pentru recetă...

Poza mea pentru rețetă:
DorinaB
DorinaB 09 Jul 2015, 00:14

Mi-a placut tare mult tortul!!!! e minunat... Nota 10

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
catalina TL
catalina TL 27 Apr 2015, 22:13

iata si sectiune. Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata. multumim lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 15 Jan 2013, 22:40

L-am făcut și eu!! Din nou! Demențial, perfect, delicios!

Poza mea pentru rețetă:
motanika
motanika 30 Dec 2012, 21:55

zilele astea am sarbatorit  o zi de nastere mai importanta pentru familia noastra  si nu ma puteam decide cu ce cadou sa surprind mika omagiata.si pina la urma am hotarit sa fak aceasta receta de tort dar cu un aranjament ceva mai deosebit .si kred k mi-a iesit destul de bine .

Poza mea pentru rețetă:
irinutza
irinutza 30 Dec 2012, 12:33

Imi place foarte mult pandispanul acesta,este foarte pufos,usor si gustos.Combinatia cu visine este un spectacol.Merita sa se faca acest tort.L-am  facut de foarte multe ori.Multumesc Lena pentru retetele tale  gustoase. La multi ani!

Poza mea pentru rețetă:
liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 17 Dec 2012, 13:47

In sfirshit am facut acest minunat tort.
sa primit foarte gustos. eu l-am umplut cu smintina dulce( frishca proaspata) shi am ramas placut surprinsa! pt gustul meu tortul a ieshit prea dulce, iar pt al sotzului prea cremos. data viitoare am sa scad cantitatzile de zahar shi frishca shi va fi ideal pt familia mea. 
Itzi multzumesc,Lena pt ca ne faci viatza mai gustoasa! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile