Ingrediente
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 l
●
Compot de vișine fără sâmburi
500 g
●
Ciocolată neagră/amăruie
20 g
pt ornare
●
Pandișpan de ciocolată
1 buc
eu am folosit rețeta de aici de pe site, o găsiți la Secțiunea de Torturi
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Apoi îl tăiați atent în 3 foi cam de 1 cm grosime.
Pas 3
Vișinele le scurgeți de suc (în cazul în care folosiți direct vișine în tort) sau faceți un jeleu de vișine (în compotul cu tot cu fructe adăugați gelatină conform instrucțiunilor de pe plic și încălziți ușor, amestecând continuu până se dizolvă - apoi răciți, să se prindă).
Pas 4
După ce aveți gata vișinele și pandișpanul tăiat faceți crema de frișcă: smântâna de frișcă răcită bine (eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteză maximă cu mixerul, apoi incorporați încet zahărul pudră și bateți până se îngroașă bine - atunci când ridicați paletele de la mixer aveți vârfurile la frișcă fixe, nu se lasă în jos.
Pas 5
Și începem să montăm tortul - mai nou pentru a nu murdări farfuria în care punem tortul aplic o nouă metodă:
- pun 2-3 bucăți de hârtie de copt care să acopere marginile farfuriei....
Pas 6
- montez tortul fără griji și la urmă scot hârtiile - este metoda f.bună și nu vă chinuiți cu ștersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curată.
Pas 7
Deci punem prima foaie de pandișpan, opțional se poate însiropa cu lichior de vișine sau compot - eu am lăsat așa, pandișpanul este ușor umed și merge fără însiropare.
Ungem din abundență cu frișcă, să fie un strat mai gros - punem deasupra multe vișine sau cum vedeți în poză bucăți de jeleu de vișine (le-am scos cu lingura din vasul în care s-a prins).
Pas 8
În așa fel montați și a doua foaie de pandișpan. Ultima foaie se unge doar cu frișcă și se ornează după preferințe.
Pas 9
Eu am uns bordurile bine cu frișcă și am nivelat - apoi am făcut moțuri de frișcă cu poșul de ornat și am dat prin răzătoare deasupra ciocolată amăruie.
Pas 10
Cred că și secțiunea este destul de reprezentativă, vă asigur că și gustul este pe măsură - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)