Ingrediente
●
Somon afumat
250 g
ar fi bine să fie deja feliat subțire, sau puteți să-l înlocuiți cu șuncă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cea mai lungă treabă aici în rețetă este topirea cașcavalului. Puteți s-o faceți prin 2 metode:
- îl puneți într-un vas la bain-marie, până se topește complet
- sau în 3 reprize a câte 1 minut fiecare la microunde (eu așa am făcut)
Pas 2
Mai amestecați ușor după fiecare tură de topire, ca să nu aveți bucăți de cașcaval întregi printre cele topite.
Pas 3
Așa ar trebui să fie cașcavalul topit gata pentru ruladă.
Pas 4
Pe masă întindeți 2 bucăți de folie alimentară, ușor suprapuse una peste alta. Turnați cașcavalul pe folie, cu o lingură ușor îl întindeți să fie de forma dreptunghiulară și cam de 6-7 mm grosime.
Aranjați bucățile de somon afumat una lângă alta pe toată suprafața.
Pas 6
Înfășurați rulada într-o folie alimentară, o strângeți bine la capete și mai presați ușor cu mâinile ca s-o uniformizați și rotunjiți.
Pas 7
Puneți rulada pe un fund și lăsați la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Pas 8
După acest timp o tăiați și aranjați simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cât de bine se potrivește cașcavalul cu somon, se "pupa" perfect în această ruladă.
Pas 9
Și aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun și interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cașcaval.
Deci puteți face cu:
- somon
- șuncă
- fructe uscate/caise
- amestec de nuci cu maioneză și usturoi
etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
600 g
(15-20 felii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)