Ruladă de cașcaval cu somon afumat

Ruladă de cașcaval cu somon afumat

Îmi plac mult aperitivele care puse așa simplu pe o farfurie, prin modul cum arată, nici nu trebuie să mai fie aranjate și înfrumusețate. Și această ruladă este din aceeași categorie, în plus este atât de simplu de preparat, chiar și somonul în caz de o ruladă mai economică poate fi înlocuit cu niște șuncă.

Cam în 15 minute de preparare aveți un aperitiv frumos, delicios și neobișnuit. Vă recomand să-l încercați neapărat.

Ingrediente

Cașcaval clasic
300 g
   
Somon afumat
250 g
ar fi bine să fie deja feliat subțire, sau puteți să-l înlocuiți cu șuncă

Pași de urmat

Pas 1

Cea mai lungă treabă aici în rețetă este topirea cașcavalului. Puteți s-o faceți prin 2 metode:

- îl puneți într-un vas la bain-marie, până se topește complet

- sau în 3 reprize a câte 1 minut fiecare la microunde (eu așa am făcut)

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 1
Pas 2

Mai amestecați ușor după fiecare tură de topire, ca să nu aveți bucăți de cașcaval întregi printre cele topite.

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 2
Pas 3

Așa ar trebui să fie cașcavalul topit gata pentru ruladă.

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 3
Pas 4

Pe masă întindeți 2 bucăți de folie alimentară, ușor suprapuse una peste alta. Turnați cașcavalul pe folie, cu o lingură ușor îl întindeți să fie de forma dreptunghiulară și cam de 6-7 mm grosime.

Aranjați bucățile de somon afumat una lângă alta pe toată suprafața.

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 4
Pas 5

Și rulați strâns.

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 5
Pas 6

Înfășurați rulada într-o folie alimentară, o strângeți bine la capete și mai presați ușor cu mâinile ca s-o uniformizați și rotunjiți.

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 6
Pas 7

Puneți rulada pe un fund și lăsați la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte.

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 7
Pas 8

După acest timp o tăiați și aranjați simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cât de bine se potrivește cașcavalul cu somon, se "pupa" perfect în această ruladă.

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 8
Pas 9

Și aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun și interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cașcaval.

Deci puteți face cu:

- somon

- șuncă

- fructe uscate/caise

- amestec de nuci cu maioneză și usturoi

etc.

Poftă Bună!

Ruladă de cașcaval cu somon afumat - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (15-20 felii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Rodikuta
Rodikuta 16 Jan 2018, 14:32

Am revenit cu concluzia și cu dovada :) S-au primit ambele gustoase foarte foarte ..pe cea cu somon și cașcaval am inlocuit somonul afumat cu unul slab sărat..asta din cauza ca si cascavalul la rîndul său e sărățel(eu nu iubesc sărate bucatele) Si a ieșit o minunăție.Un platou colorat ca si sărbătorile de iarnă 😀 Multumesc mult mult

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Rodikuta 17 Jan 2018, 09:35

Vau, foarte frumos le-ati combinat! Multumesc mult pt poza 🌷

Rodikuta
Rodikuta Elena (lena) 12 Feb 2018, 12:08

Da mersi Elena..m-am stăruit sa fie frumos)) aici deja era început de sărbătoare si cam unele elemente lipsesc de pe platou 😀 asta asa cînd ideea de a face o poza vine cu intirziere))

Rodikuta
Rodikuta 29 Dec 2017, 00:19

Elena salut!! Am o intrebare : cu cit timp inainte pot sa pregătesc aceasta ruladă ? Intreb,să nu fac in graba toate in ultimul moment,am in vedere pe 31 decembrie)) o pot face cu două zile înainte sau e prea de tot 🤔? si cea cu brocoli la fel ma intereseaza.Te rog mult, ajuta-ma!

lena
Elena (lena) Rodikuta 29 Dec 2017, 07:29

Asta cu somon sigur merge facuta cu 2 zile inainte, cea cu broccoli mai bine cu 1 zi inainte. Spor👍

sofitatu
sofitatu 26 Jul 2017, 18:36

Buna, as vrea sa incerc, dar as vrea o recomandare concreta de marca de cascaval, as vrea sa imi iese bine din prima. Multumesc!

lena
Elena (lena) sofitatu 26 Jul 2017, 18:45

Eu cumpar Cascaval Sofia de la Delaco, de obicei.

sofitatu
sofitatu Elena (lena) 26 Jul 2017, 19:19

Multumesc mult. Voi lua si eu Sofia.

LudmilaCatlabuga235
Ludmila Catlabuga (LudmilaCatlabuga235) 12 Dec 2016, 11:41

Mulțumim foarte mult! Este ușor de pregătit, frumoasa ca si aspect si e foarte gustoasa. Un aperitiv perfect pentru masa de sărbători!

Nota mea pentru rețetă:
Bdiana
Bdiana 05 Jan 2016, 13:22

Multumesc pentru raspuns. Acum ma amuza si pe mine ca am rulat cu tot cu folie, dar cand am vazut am fost tare necajita. :)  De suparare am uitat sa ii fac poza separat. Asta e singura poza in care apare si rulada...

Poza mea pentru rețetă:
Bdiana
Bdiana 03 Jan 2016, 10:04

La multi ani si multumesc pentru retete. Ma inspir de multe ori de aici. :) Am facut si noi rulada cu somon de revelion, este delicioasa, dar din pacate aspectul nu prea ne-a iesit. :) Ai vreun truc pentru asta? Cand a rulat-o sotul, a rulat cu tot cu folie si am vazut de abia inainte de servire... Am reusit cat de cat sa o repar, am pus pe calorifer, am scos folia, am presat si am dat la congelator. Totusi a fost apreciata si asa neaspectoasa. :) Dar daca ai vreun truc il astept cu nerabdare.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Bdiana 04 Jan 2016, 12:57

Asta-i tare ca ati rulat-o cu folia impreuna! :))

Nu am nici un truc deosebit, mai mult intuitiv le fac, si bineinteles exersarea si experienta. Depinde cat de modelabil este cascavalul si toate se fac usor cand exersati si vedeti cum e mai bine cu ingredientele pe care le aveti.

Aveti grija cascavalul sa nu fie prea topit si moale, asteptati putin sa se racoreasca. Apoi sa nu faceti stratul de cascaval prea subtire, la rulare el se mai subtiaza.

Daana
Daana 02 Nov 2013, 13:13

Eu am facut-o cu sunca si cu ardei rosu taiat marunt peste sunca si a iesit super . Chiar nu e greu de facut si alor mei le-a placut tare mult . Multumesc Laura

Nota mea pentru rețetă:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 28 Dec 2011, 13:32

Ceva bun, placut si usor de facut. Merita incercat pentru Revelion!

Nota mea pentru rețetă:
Ionela A
Ionela A 27 Dec 2011, 17:08

Buna Lena,

Arara foarte bine. Trebuie sa o fac si eu pt Revelion.

Am mai facut ceva poze dar trebuie sa caut instrumentul cu care sa-mi transfer pozele din telefonul mobil in calculator....

Abia astept sa le trimit. Pupicei.

Nota mea pentru rețetă:
Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 27 Dec 2011, 14:22

Super , foarte frumos arata!

Bravoooo si foarte multumim, o sa o adaug pe lista de pregatiri pentru revelion.

Arată toate comentariile