Ingrediente
●
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
●
Făină albă calitate superioară
100 g
●
Praf de copt
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pune la topit untul și ciocolata ruptă bucățele.
Pas 2
Amestecați bine cu un tel sau spatulă pentru a omogeniza compoziția.
Pas 3
Luați cratița de pe foc și adăugați zahărul. Se amestecă bine 2-3 minute.
Pas 4
Urmează oul, amestecați bine să se încorporeze.
Pas 5
Apoi pudra de cacao - amestecați.
Pas 6
Și ultima tură este făina cu praful de copt. Amestecați bine cu o lingură sau cu spatula.
Pas 7
Se formează un aluat puțin lipicios dar destul de uniform. Îl puneți așa direct în frigider pentru 30 de minute, fără să-l mai frământați în plus cu mâinile.
Pas 8
După acest timp aluatul se mai întărește, îl scoateți din frigider și puteți să-l lucrați foarte ușor cu mâinile.
Pas 9
Îl formați în formă de bilă, o întindeți cu făcălețul pe masă presărată cu făină, cam de 5-6 mm grosime.
Tăiați forme cu ce aveți și ce vă place - aici am un set de forme Tupperware, foarte drăguțe și compacte.
Pas 10
Puneți pe o tavă de teflon turta dulce și le dați la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Pas 11
Îmi place că după ce se fac nu se deformează deloc, doar ușor crește.
Pas 12
Bateți un albuș spumă cu 3-4 linguri de zahăr pudră - pentru a face glazura - asta-i opțional. După mine le-aș pudra cu zahăr și gata, dar cum vă place și vreți.
Pas 13
Ungeți, desenați sau ornați cum vreți turta dulce cât este fierbinte, să se prindă bine albușul și să se usuce repede.
Pas 14
Eu pentru un rezultat mai sigur le-am mai ținut 10 minute la 180 de grade, să se întărească și să se dezinfecteze albușul.
Pas 15
Singura problemă cu albușul este faptul că acum pe perioada de iarnă se umezește repede, deci vedeți cum faceți - ori pudrați cu zahăr, ori le uscați bine deasupra, sau le depozitați într-un loc uscat.
Pas 16
Sunt tare bune și aromate, le recomand cu încredere!
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
4 (5 voturi)