Supă de pui cu cașcaval și ciuperci

O supă simplă, foarte gustoasă și deosebită de ciorbele și supele standard. Este o improvizație foarte reușită, sunt sigură că va fi una dintre supele preferate, după ce o veți încerca.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ouă de prepeliță
10 buc
   
Brânză topită
200 g
   
Ciuperci albe proaspete
500 g
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Sare
1 lingura
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Spălați pieptul de pui, îl puneți într-o cratiță cu 2 l de apă la fiert.

Când începe să fiarbă, strângeți spuma, tăiați o ceapă mică mărunt, adăugați frunza de dafin. Faceți focul mic când începe să fiarbă, și lăsați 30-40 de min.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 1
Pas 2

Până fierbe carnea, curățați și spălați ciupercile. Apoi le tăiați mărunt.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 2
Pas 3

Le lăsați cu puțin ulei într-o tigaie să se călească.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 3
Pas 4

Amestecați din când în când, iar când se rumenesc ușor stingeți focul.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 4
Pas 5

Fierbeți 5-7 min ouăle de prepeliță, le răciți cu apă rece și le curățați de coajă.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 5
Pas 6

După 30-40 de min, după ce fierbe carnea, o scoateți din supă, o răcoriți puțin și o tăiați bucățele mici.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 6
Pas 7

În supa de carne adăugați ciupercile călite, carnea mărunțită.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 7
Pas 8

Cașcavalul tăiați bucățele mici

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 8
Pas 9

Adăugați cașcavalul în supă, amestecați continuu până nu se dizolvă, supa se face albă. Dacă cașcavalul este moale se dizolvă mai repede și mai bine. Dacă folosiți unul clasic, posibil să nu se dizolve complet. Adăugați sare și piper după gust.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 9
Pas 10

Tăiați pătrunjelul și o ceapă mică mărunt. Adăugați-le în supă și stingeți focul imediat. Lăsați 20-30 de min supa să se pătrundă.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 10
Pas 11

Supa o serviți cu ouăle de prepeliță în fiecare farfurie, numărul lor variază după preferință. Ouăle sunt foarte sănătoase și "înnobilează" supa.

Poftă Bună!

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min