O supă simplă, foarte gustoasă și deosebită de ciorbele și supele standard. Este o improvizație foarte reușită, sunt sigură că va fi una dintre supele preferate, după ce o veți încerca.
Spălați pieptul de pui, îl puneți într-o cratiță cu 2 l de apă la fiert.
Când începe să fiarbă, strângeți spuma, tăiați o ceapă mică mărunt, adăugați frunza de dafin. Faceți focul mic când începe să fiarbă, și lăsați 30-40 de min.
Până fierbe carnea, curățați și spălați ciupercile. Apoi le tăiați mărunt.
Le lăsați cu puțin ulei într-o tigaie să se călească.
Amestecați din când în când, iar când se rumenesc ușor stingeți focul.
Fierbeți 5-7 min ouăle de prepeliță, le răciți cu apă rece și le curățați de coajă.
După 30-40 de min, după ce fierbe carnea, o scoateți din supă, o răcoriți puțin și o tăiați bucățele mici.
În supa de carne adăugați ciupercile călite, carnea mărunțită.
Cașcavalul tăiați bucățele mici
Adăugați cașcavalul în supă, amestecați continuu până nu se dizolvă, supa se face albă. Dacă cașcavalul este moale se dizolvă mai repede și mai bine. Dacă folosiți unul clasic, posibil să nu se dizolve complet. Adăugați sare și piper după gust.
Tăiați pătrunjelul și o ceapă mică mărunt. Adăugați-le în supă și stingeți focul imediat. Lăsați 20-30 de min supa să se pătrundă.
Supa o serviți cu ouăle de prepeliță în fiecare farfurie, numărul lor variază după preferință. Ouăle sunt foarte sănătoase și "înnobilează" supa.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.