Kanape-uri rusești cu hering marinat

Kanape-uri rusești cu hering marinat

Încă o sugestie de aperitiv pentru mese festive și nu numai - deși este destul de simplă și banală ca ingrediente să știți că are un gust perfect. Toate ingredientele se combină și sunt absolut delicioase și arată bine pe masă. Platourile cu pește sunt populare la o masă festivă, încercați servirea hering-ului anume în așa fel și veți vedea că dispare repede de pe farfurie, încă pe drum, din bucătărie :)

Ingrediente

File de pește sărat în ulei
3 buc
se mai numește Matias(de la Ocean Fish în România), sau orice file de pește marinat/sărat care vă place
Franzelă albă
1 buc
   
Unt
30 g
   
Pastă de tomate
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Franzela se taie felii groase de 1 cm grosime apoi se taie marginile - în așa fel ca să fie exact de mărimea fileurilor care le-ați cumpărat.

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 1
Pas 2

Feliile de pâine se rumenesc pe o tigaie fără ulei, pe ambele părți.

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 2
Pas 3

Într-un bol puneți untul moale și pasta de roșii.

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 3
Pas 4

Cu o furculiță mixați bine amestecul.

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 4
Pas 5

Apoi cu un tel sau mixer îl uniformizați.

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 5
Pas 6

Și acum începem să montăm kanape-urile:

- fiecare felie se unge cu pastă de unt și roșii

- deasupra se pune fileul de hering

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 6
Pas 7

Acum să aveți la îndemână un cuțit ascuțit și niște șervețele - tăiați kanape-urile să fie cam de 1 cm grosime, cu mișcări ferme și după fiecare tăietură ștergeți cuțitul cu șervețel sau îl spălați.

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 7
Pas 8

Le serviți pe un platou, cu ceva ceapă verde și măsline - sigur o să fie un HIT - de fapt numele rețetei așa și este - Kanape-uri HIT. Încercați și vedeți de ce :)

Poftă Bună!

Kanape-uri rusești cu hering marinat - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 16 Dec 2011, 20:01

Interesanta reteta si usordepreparat. Sigur este ceva bun, fapt pentru care de CRACIUN am sa expun pe masa un platou cu asa bunatati.

Nota mea pentru rețetă:
Sasha
Sasha 25 Dec 2011, 21:34

De cateva zile am descoperit acest site absolut minunat si am facut si eu canape-uri rusesti, aperitiv corali si salata ursul polar. Au avut mare succes la masa de craciun.

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 27 Dec 2011, 13:11

Am pregatit de Craciun si a fost o reusita ! Imbinarea gusturilor foremaza un rezultat delicios , dovada ca a fost cerut un platou bis. super.

Nota mea pentru rețetă:
natalia s
natalia s 02 Dec 2013, 18:00

Buna Lena, unde gasesc in Bucuresti fileu de peste sarat,nu marinat(vreau de cel ca la Moldova)

lena
Elena (lena) 02 Dec 2013, 18:17

File-ul de hering(Matias in ulei) de la Ocean Fish este exact ca cel din Md. Eu cumpar de la Carrefour, cred ca este si in alte hyper-supermarket-uri. Seleodka gasesti si la magazinul rusesc din Tineretului.

allinaraicu
allinaraicu 11 Jun 2015, 17:11

Iti multumim,Lena,pentru tot ce faci.Ne esti un mare ajutor.Miine e ziua odorasului nostru,David si ma gindeam ce sa mai facem pe linga frigaruii din curtea casei si iata am gasit ideia,aceste canapeuri si salata poiana cu ciuperci,deja fierbe fileul.Si am sa mai fac niste canapeuri din cascaval,rosii si ciupercute marinate,ca am luat cam multe.Si niste bungute din clatite umplute cu carne tocata de ton si prajita cu mirodenii,oua fierte si ceapa verde,maioneza,mmm o gustosenie!Asa ca vom avea de toate si carne de porc,si gainuse si peste.Aaa!Si inca o idee voi face corali cu surimi,numaì ca ii voi  in forma de soricei.Daca voi avea timp voi face citeva poze sa va arat cit de minunata este Lena ca ne ofera atitea idei de retete gustoase si frumoase!:-) Va pupacesc si succese in arta culinara!:-) 

Nota mea pentru rețetă:
allinaraicu
allinaraicu 13 Jun 2015, 09:39

Ce am mai reusit sa prind.Au fost super!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 10 Oct 2016, 10:12

Foarte gustos, mulțumesc mult....

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: