Am promis să pun pe site și rețetele de la atelier, ca să le aveți sigur la îndemână dacă le faceți și acasă.
Poza de prezentare este mai tehnică, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat (bananele sunt perfecte aici) și fraged, chiar a meritat să-l gustați și să vi-l arăt.
Într-o tavă antiaderentă, de preferat de silicon (sigur veți reuși s-o scoateți din tavă), se taie bananele rondele.
Într-un mixer amestecați bine restul ingredientelor: smântâna, făina, zahărul, ouăle, apa și vanilia.
Turnați aluatul în tavă și o puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
După acest timp flan-ul se rumenește și se ridică ușor. Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească puțin - se mai lasă, dar nu vă faceți griji, este ok.
Apoi îl scoateți din tavă și serviți cu puțin zahăr pudră sau frișcă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.