Ingrediente
●
Aluat foietaj (franțuzesc)
800 g
poate să vă trebuiască mai puțin sau mai mult în funcție de cantitatea de mere
●
Mere
1 kg
cantitatea variază în funcție de câte vreți să faceți și cât aluat de foietaj aveți
●
Scorțișoară
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Merele se spală și se curăță de cotor.
Pas 2
Foietajul se taie pătrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde și de mărimea mărului - și pe fiecare se pune câte un măr.
Pas 3
În mijlocul fiecărui măr și pe lângă el se presară zahăr și scorțișoară. Puneți mai mult sau mai puțin în funcție de cât de dulce vă place.
Pas 4
Și acum îmbrăcăm merele în aluat - se ridică unul din colțurile pătratului deasupra mărului și se lipește bine.
Pas 5
Urmează al 2-lea colț de pătrat - îl ridicați și lipiți peste primul.
Pas 7
Și ultimul colț al pătratului, lipiți bine și aveți grijă să fie cât mai bine închis mărul.
Dacă puneți prea puțin aluat și îl întindeți, la coacere se va rupe și va fi măr pe aluat nu mere în aluat - deci încercați să faceți pătratele puțin mai mari să fie aluat suficient pentru a îmbrăca merele.
Pas 8
Astfel îmbrăcați toate merele și le puneți pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.
Pas 9
Ungeți merele cu ou bătut și le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade cam pentru 1 oră.
Pas 10
Dacă foietajele se rumenesc repede dar încă nu sunt gata merele înăuntru, deasupra puneți o folie de aluminiu - să nu bronzați prea tare foietajul.
Pas 11
Încercați cu un cuțit dacă merele s-au făcut, le scoateți din cuptor și lăsați puțin să se răcorească.
Pas 12
Serviți merele presărate cu zahăr pudră deasupra și opțional cu cremă de vanilie - eu nu am mai făcut aici, s-au mâncat prea repede:)
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(10-12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)