Ingrediente
●
Prune
2 kg
cele mai potrivite sunt cele mici(brumării), dar nu am găsit în piață și am făcut din ce am găsit
●
Esență de vanilie
1 buc
opțional, sau scorțișoară
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Prunele se spală, se curăță de sâmburi și se taie sferturi.
Pas 2
Într-un ceaun se pun la fiert 1 pahar de apă și 1 kg de zahăr. Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați să fiarbă 10 minute amestecând periodic.
Pas 3
După acest timp adăugați prunele, lăsați până încep să fiarbă și faceți focul mic.
Pas 4
Amestecați periodic gemul - veți observa că pe parcurs cum fierbe își schimbă culoarea, aroma și textura. Aici este un roz deschis.
Pas 5
Aici deja un maroniu deschis.
Pas 7
Și... culoarea potrivită - un fel de maro mai pronunțat, dar nici negru (își pierde din aromă dacă fierbeți prea mult). Adăugați vanilia și amestecați - este opțional dar foarte delicios și aromat.
Timpul de fierbere depinde de calitatea și tipul prunelor.
Pas 8
Borcanele pentru dulceață se spală bine și se usucă - ori în cuptor (metoda rapidă) ori pe un prosop pe masă (metoda mai de durată).
Se umple cu dulceață și se capsează bine.
Pas 9
Și aici borcanele mele - din 2 kg atât mi-a ieșit. Le lăsați să se răcorească și depozitați în loc răcoros, cămară.
Pas 10
Cred că nu trebuie să vă spun cum și la ce să-l folosiți.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(4 borcane mici de 380ml)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
25 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)