Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
reglați cantitatea de cartofi după preferință și necesitate, eu am pus în pozele care le vedeți vreo 2 kg
●
Ceapă albă
3 buc
la fel puteți să puneți mai multă sau mai puțină după preferințe
●
Vin alb demisec
100 ml
sau 50ml de coniac/brandy
●
Sare
1 lingura
după gust
●
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe medii.
Pas 2
Puneți cartofii într-o tavă de cuptor adâncă.
Presați puțină sare, piper și boia de ardei. Adăugați 100 ml de ulei și amestecați toată treaba bine, așa ca fiecare cartof să fie acoperit cu puțin ulei și mirodenii.
Pas 3
Puneți o folie de aluminiu peste cartofi și dați tava la cuptor preîncălzit, la 200 de grade - cam pentru 1 oră.
Pas 4
În acest timp pregătim ceapa - se curăță, se spală și se taie julienne.
Puneți într-o tigaie adâncă puțin ulei, ceapa și lăsați să se călească bine.
Pas 5
Când ceapa se rumenește ușor adăugați vinul sau coniacul - amestecați.
Pas 6
Lăsați să se evapore alcoolul, cam 2-3 minute, mai amestecați periodic, adăugați puțină sare și piper - opriți focul.
Pas 7
Cartofii se mai scot cam din jumătate de oră și se amestecă cu o paletă. Când s-au pătruns și sunt moi (verificați dacă intră ușor cuțitul în ei), scoateți folia de pe ei și mai lăsați 15 minute la cuptor.
Pas 8
Când sunt gata cartofii, îi scoateți din cuptor, adăugați ceapa peste ei și amestecați ușor cu paleta.
Pas 9
Mai lăsați să se pătrundă la cuptor, la foc mic cam 15 minute.
Pas 10
Puteți să-i serviți simpli cu o salată.
Pas 11
Sau cu ceva mai serios - vreo bucată de carne/pește.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)