Ștrudele cu mere 2
A venit sezonul merelor, aromate, naturale - deci vin și multele delicatese cu mere - prăjituri, plăcinte, ștrudele, etc. O rețetă de ștrudele cu mere(din aluat foietaj) aveți pe site, dar de ceva timp tot mă chinui cu rețeta de ștrudele din aluat de foi de plăcintă. Și culmea este că rețeta-i simplă, dar până am dat de foi de plăcintă bune, să nu se rupă sau să se lipească, era cât pe ce să renunț să mai fac rețeta.
Deci nu fac reclamă, dar foile de plăcintă Bella, Morărița sunt o bătaie de joc - la foile Linco am fost foarte plăcut surprinsă de calitate și acuratețe - deci le recomand la gospodine, dacă vreți să vă iasă rețeta. Sau folosiți foile pe care sigur le-ați testat.
În plus foile trebuie să fie bine dezghețate și aveți grijă să nu le lăsați prea mult timp fără plastic/folie - se vor rupe și nu le puteți lucra bine.
Bineînțeles, umplutura poate varia după preferință :)
Ingrediente
●
Foi de plăcintă
12 buc
depinde câte sunt în pachet
●
Zahăr
0.5 pahare
puneți după gust
●
Unt
100 g
în varianta de post merge de uns și cu ulei
●
Gălbenuș de ou
1 buc
pentru uns deasupra - în post le ungeți cu puțin ulei
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Foile de plăcintă se scot de la congelator din timp și se lasă să se decongeleze în voie - cam 2-3 ore.
Pas 2
În acest timp merele se spală, se curăță de cotor(opțional și de coajă), se taie bucățele mici și se pun la călit într-o cratiță sau ceaun. Adăugați zahăr și reglați după gustul vostru, la fel puteți adăuga și ceva stafide sau scorțișoară.
Se călesc puțin, doar cât să se înmoaie merele, apoi le luați de pe foc și lăsați să se răcorească bine.
Pas 3
Se ia câte o foaie de plăcintă și se unge pe jumătate cu untul/uleiul topit.
Pas 4
Îndoiți foaia în jumătate și ungeți partea de sus din nou cu unt.
Pas 5
Pe marginea mai scurtă a dreptunghiului format puneți 1-2 linguri de mere călite.
Pas 6
Îndoiți marginile laterale, așa ca să vină una lângă alta în mijlocul viitorului rulou. Ungeți încă o dată foaia deasupra cu unt.
Pas 7
Rulați ștrudelul și îl puneți pe o tavă unsă cu ulei sau așternută cu hârtie de copt.
Pas 8
În așa fel formați toate rulourile, le ungeți cu gălbenuș de ou și le dați la cuptor - temperatura medie, 180-200 grade.
Pas 9
Sunt gata când s-au rumenit frumos - puțin mai iese din umplutură dar nu este grav - o tăiați atent cu cuțitul după ce se răcoresc.
Pas 10
Le serviți pudrate cu zahăr pe un platou mai mare.
Pas 11
Sau servite individual la fiecare.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(depinde câte foi de plăcintă aveți în pachet)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)