Gogoși rapide

Gogoși rapide

Știu că este sezon de fructe și ar trebui să fac ceva mai ușor - dar așa îmi veni o poftă de gogoși... fiindcă nu prea am avut timp pentru preparare am găsit această rețetă rapidă și foarte, foarte bună. Vă recomand s-o încercați, mai ales dacă vă plac papanașii, este ceva asemănător la gust - dacă le combinați cu smântână și un gem preferat.

Ingrediente

Ouă
1 buc
   
Iaurt
200 g
   
Zahăr
3 linguri
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
150 g
   
Smântână
200 g
opțional - pentru servire, la fel puteți să le serviți și cu gem sau numai zahăr pudră
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
pentru prăjire

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol bateți puțin oul, cu telul sau furculița.

Gogoși rapide - Pas 1
Pas 2

Adăugați iaurtul, amestecați bine.

Gogoși rapide - Pas 2
Pas 3

Urmează zahărul, vanilia, praful de copt și făina - amestecați bine toată compoziția.

Gogoși rapide - Pas 3
Pas 4

Va ieși un aluat mai lichid, ca o smântână, pe care să-l luați cu lingura.

Gogoși rapide - Pas 4
Pas 5

Încălziți mai mult ulei într-o tigaie - luați câte puțin din aluat cu o linguriță, cu degetul le împingeți în ulei.

Aveți grijă că se fac foarte repede.

Gogoși rapide - Pas 5
Pas 6

Le rumeniți bine pe toate părțile.

Gogoși rapide - Pas 6
Pas 7

Pe parcurs, le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele - să absoarbă uleiul în plus.

Gogoși rapide - Pas 7
Pas 8

Și gata, le serviți calde cu smântână și niște gem sau dulceață - noi am mâncat cu Gem de caise.

Gogoși rapide - Pas 8
Pas 9

Bune, bune....

Poftă Bună!

Gogoși rapide - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc (depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (20 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 61

Lee
Lee 18 Jun 2024, 04:17

Am plecat de la rețeta asta, dar, cu ceva modificări, nu e vreo diferență între astea ca si gust și cele cu drojdie, la care muncesti de 5x mai mult. 1 ou, 1 lingura zahar, 200g (da, pe cântarul care măsoară în grame, nu ml) lapte bătut, 1 lgt praf de copt, 1 lgt bicarbonat, 1/4 lgt sare, coaja de la o lamaie si o portocala. In rest... Instructiunile de aici.

Spor pe mai departe!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
oanatahi
oanatahi 31 Dec 2022, 12:33

Am ars primele fiindcă e greu sa le faci la foc mare in tigaie mare...nu ai timp sa le întorci în timp util... Am reușit intr.o tigăiță cu ulei mai puțin dar pus cu lingura ulei încins peste ele și creșteau văzând cu ochii...cu magiun de prune cu rom și migdale am spart banca gurmanzilor din casă!

Poza mea pentru rețetă:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 25 Jun 2022, 11:40

gogosele super simple si gustoase si nu absorb mult ulei!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 21 Sep 2020, 16:01

Buna, tuturor! Nu am cuvinte sa descriu cat sunt de gustoase aceste gogosi rapide; in adevaratul sens al cuvantului, aluatul se prepara usor si rapid iar de prajit, la fel ( intr-adevar, e necesara o cantitate mai mare de ulei ). Le-am facut de multe ori si ies din ce in ce mai bine urmand sfaturile pretioase ale Lenei; multumim mult pentru ele! Eu am folosit iaurt, dar nu am pus deloc zahar in aluat intrucat le servim cu gem sau sos, dupa preferinte, si frisca. O dupa-amiaza minunata!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
PrundarCarmen514
Prundar Carmen (PrundarCarmen514) 14 Dec 2019, 14:44

Minunate!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LianaTeodoru301
Liana Teodoru (LianaTeodoru301) 12 Jun 2018, 09:44

Suuuper bune si rapide.. am schimbat un pic reteta (2 oua- erau mai micute- si lapte batut inloc de iaurt) si am cam pus ingredientele din ochi. Au iesit super pufoase si deloc uleioase. Multumesc mult pentru reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 08 Feb 2018, 21:10

Un pic cam mult ulei dar foarte bune!!!! In schimb gogoșile mele au iesit cam plate nu foatre crescute....nu stiu unde am greșit.... Le-am mâncat cu smântână si dulceață de capșuni!!!! Un desert excelent!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) carabă manuela (carab?manuela995) 12 Feb 2018, 11:35

Uleiul trebuie f.bine incins, atunci gogosile nu sunt uleioase. Daca s-au dezumflat, probabil trebuia putin mai gros facut aluatul, asta depinde si de faina pe care o folositi.

Stefy3
Stefy3 23 Sep 2017, 21:54

Merita incercata aceasta reteta,se fac repede si se mananca la fel de repede:)

Spor in bucatarie, Lena,mereu ne surprinzi cu retete care nu necesita mult timp!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Michelle33
Michelle33 21 Oct 2015, 21:43

Am facut aceasta reteta, si au iesit extraordinare, nu am crezut ca niste gogosi cu lingura pot iesi in acest fel ! Am dublat cantitatile fiindca ne doream mai multe gogosi, si am folosit smantana in loc de iaurt. Delicioase si SUPER PUFOASE ! Multumesc mult pentru reteta !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
HDorina
HDorina 23 Jul 2013, 15:53

Usoare, rapide si foarte gustoase.  

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile