Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Făină albă calitate superioară
150 g
●
Smântână
200 g
opțional - pentru servire, la fel puteți să le serviți și cu gem sau numai zahăr pudră
●
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
pentru prăjire
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol bateți puțin oul, cu telul sau furculița.
Pas 2
Adăugați iaurtul, amestecați bine.
Pas 3
Urmează zahărul, vanilia, praful de copt și făina - amestecați bine toată compoziția.
Pas 4
Va ieși un aluat mai lichid, ca o smântână, pe care să-l luați cu lingura.
Pas 5
Încălziți mai mult ulei într-o tigaie - luați câte puțin din aluat cu o linguriță, cu degetul le împingeți în ulei.
Aveți grijă că se fac foarte repede.
Pas 6
Le rumeniți bine pe toate părțile.
Pas 7
Pe parcurs, le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele - să absoarbă uleiul în plus.
Pas 8
Și gata, le serviți calde cu smântână și niște gem sau dulceață - noi am mâncat cu Gem de caise.
Pas 9
Bune, bune....
Poftă Bună!
Cantitate:
15 buc
(depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (20 voturi)