Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Pătrunjel verde
1 legatura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe cam de 1 cm x 1 cm grosime.
Pas 2
Încălziți o tigaie mai adâncă, adăugați uleiul, vinetele și le lăsați să se călească - amestecați periodic.
Pas 3
Sunt gata când se rumenesc și scad în volum.
Pas 4
Se transferă într-o tavă de sticlă termorezistentă de mărime medie, sau orice tavă mai adâncă de cuptor.
Adăugați piper și sare.
Pas 5
Peste vinete adăugați roșiile tăiate cubulețe.
Pas 6
Și pătrunjelul tocat mărunt.
Pas 7
Brânza se dă prin răzătoare medie și se presară peste legume.
Pas 8
Cu 2 furculițe atent și încet amestecați ingredientele de mai sus, adăugate în tavă.
Pas 9
Puneți tava la cuptor preîncălzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatură medie.
Pas 10
În acest timp amestecați într-un bol ouăle, smântâna și puțină sare cu piper.
Pas 11
Scurgeți din tavă sucul lăsat de legume - dacă este cazul - și turnați uniform amestecul de ouă cu smântână peste legume.
Pas 12
Puneți tava la cuptor la temperatura de 200 grade și o lăsați până se rumenește frumos deasupra. După ce este gata se scoate din cuptor și se lasă 10-15 minute să se pătrundă.
Mâncarea se servește de preferință caldă sau încălzită.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)