Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Fiindcă este plin sezon de mâncăruri rapide, ușoare și eventual la grătar, am încercat și testat această rețetă și sunt foarte mulțumită. Rulourile sunt aromate, arătoase, gustoase, le puteți combina cu orice salată ușoară, eu am făcut o Salsa de piersici la ea și s-au pupat perfect.

Le puteți face la cuptor, sau la grătarul din cuptor, sau la grătar afară - o variantă mai deosebită la clasicele mâncăruri cu carne.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
cantitățile le variați în funcție de numărul de porții dorite
Smântână
200 g
smântână simplă din comerț
Pastă de tomate
2 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Suc de lămâie
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingura
plus usturoi uscat dacă aveți

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală și se taie bucăți lungi cam de 0.5 cm grosime - dacă le faceți prea groase va fi mai greu să le rulați.

Rulouri din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Puneți bucățile de pui într-un bol mai mare, adăugați mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lămâie și pasta de tomate.

Rulouri din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Adăugați și smântâna peste restul ingredientelor - amestecați bine toate componentele.

Rulouri din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Acoperiți bolul cu o folie și puneți la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineața și le-am făcut pentru cină.

Rulouri din piept de pui - Pas 4
Pas 5

După acest timp începem să montăm rulourile - o treabă mai migăloasă și murdară dar rezultatul final merită toate eforturile.

Deci, luați o farfurie plată, luați o bucată de piept de pui, o rulați și puneți "în picioare" pe farfurie.

Rulouri din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Puneți o altă bucată de pui și o rulați începând de la marginile primului rulou - aveți grijă ca să acoperiți această margine, nu rulați lângă ea, dar peste ea. Oricum vă orientați pe parcurs și vă prindeți cum merge procesul.

Rulouri din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Luați un bețișor de frigăruie și îl treceți prin mijlocul aranjamentului - aveți grijă să prindeți și marginile din interior/exterior.

Rulouri din piept de pui - Pas 7
Pas 8

La fel faceți și cu al 2-lea bețișor, aveți grijă să prindeți toate marginile.

Taiați cu o foarfece lungimile în plus de la bețișoarele de frigăruie.

Dacă aveți rulourile mai mici puteți folosi și scobitori simple pentru a le prinde.

Rulouri din piept de pui - Pas 8
Pas 9

Aranjați rulourile pe parcurs ce le faceți într-o tavă de aragaz, unsă cu puțin ulei, dacă nu este teflonată.

Rulouri din piept de pui - Pas 9
Pas 10

Puneți tava la cuptor/grill cam la 200 grade, până se rumenesc frumos - pe parcurs v-aș recomanda să le mai scoateți și să le ungeți cu o pensulă din zeama pe care o lasă.

Rulouri din piept de pui - Pas 10
Pas 11

Apoi le scoateți și eventual scoateți bețișoarele de frigăruie din ele - dar de exemplu, soțul meu a vrut să le mănânce cu bețișoare :)

Rulouri din piept de pui - Pas 11
Pas 12

Le serviți calde, cu o salată ușoară și puțin ketchup eventual - sau orice garnitură/sos preferat.

Poftă Bună!

Rulouri din piept de pui - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Claudiu
Claudiu 26 Jan 2015, 15:28

Sunt absolut delicioase, cu siguranta o sa mai fac.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 03 Jan 2015, 09:42

Buna. Eeeeeeee,eu am schimbat ingredientul principal Si anume am facut din muschiulet de porc. Mi s-a parut mai simplu sa tai si sa rulez numai o fasie. Dar l-am tinut 24 de ore in "baitzul"acela. Nu mi-a iesit poza clara si nici nu se vade rulatul (trebuia sa fac in "scari",dar le-am invartit una peste alta.).Voi sti data viitoare ca au avut mare succes. Faina reteta. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Alina Heering
Alina Heering 19 Sep 2014, 15:15

Oare sa incerc sa le fac si cu iaurt in loc de smantana?? Ce ma sfatuiesti??? Merci :* si inca o data te laud ptr retele tale sant innebunita dupa site-ul tau, numai de aici mancam :)

lena
Elena (lena) Alina Heering 19 Sep 2014, 15:28

Multumesc Alina de apreciere si comentarii!

Ref. la reteta, da, merge si cu iaurt.

Georgiana D.
Georgiana D. 07 Apr 2012, 13:51

Toate retetele sunt exceptionale!!! Felicitari!
Rulourile mele sunt la cuptor acum, singura problema e ca le-am lasat doar o ora la frigider

Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 31 Jan 2012, 17:18

Suuperr! Foarte aromate! Eu le-am făcut mai mici pentru că le-am prins cu scobitori.

Poza mea pentru rețetă:
iasmina
iasmina 29 Sep 2011, 11:41

hmmm arata extraordinar delicios incerc si eu:))

Ellena
Elena (Ellena) 07 Aug 2011, 20:21

daca as putea sa iti d-au mai multe stele, ti le-as da din inima, aceasta reteta e super!!!

Nota mea pentru rețetă:
Clarutza
Clarutza 30 Jul 2011, 16:34

Lena m-ai lasat fara cuvinte  si cu o ploaie torentiala in gura!!!!Ce ma fac?!Cred ca ma apuc sa le fac!Felicitari inca o data!Multi pupici!Si ...MULTUMESC pentru inca o reteta de cinci stele! 

Nota mea pentru rețetă:
gabidari
gabriela (gabidari) 29 Jul 2011, 16:56

arata minunat...trebuie sa le incerc si eu cit mai repede!!!

Elena.M
Elena (Elena.M) 29 Jul 2011, 10:01

Sunt minunate,Lena.Cred ca v-ati bucurat intreaga familie cu asa bunatate de rulouri.Eu din punctul meu de vedere nu as adauga patrunjel ci as adauga un pic de cimbru si un pic de oregano,pe langa busuioc,etcAbia astept sa fac,chiar arata bine de tot.

Arată toate comentariile