Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
cantitățile le variați în funcție de numărul de porții dorite
●
Smântână
200 g
smântână simplă din comerț
●
Pastă de tomate
2 linguri
●
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
●
Suc de lămâie
3 linguri
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingura
plus usturoi uscat dacă aveți
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spală și se taie bucăți lungi cam de 0.5 cm grosime - dacă le faceți prea groase va fi mai greu să le rulați.
Pas 2
Puneți bucățile de pui într-un bol mai mare, adăugați mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lămâie și pasta de tomate.
Pas 3
Adăugați și smântâna peste restul ingredientelor - amestecați bine toate componentele.
Pas 4
Acoperiți bolul cu o folie și puneți la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineața și le-am făcut pentru cină.
Pas 5
După acest timp începem să montăm rulourile - o treabă mai migăloasă și murdară dar rezultatul final merită toate eforturile.
Deci, luați o farfurie plată, luați o bucată de piept de pui, o rulați și puneți "în picioare" pe farfurie.
Pas 6
Puneți o altă bucată de pui și o rulați începând de la marginile primului rulou - aveți grijă ca să acoperiți această margine, nu rulați lângă ea, dar peste ea. Oricum vă orientați pe parcurs și vă prindeți cum merge procesul.
Pas 7
Luați un bețișor de frigăruie și îl treceți prin mijlocul aranjamentului - aveți grijă să prindeți și marginile din interior/exterior.
Pas 8
La fel faceți și cu al 2-lea bețișor, aveți grijă să prindeți toate marginile.
Taiați cu o foarfece lungimile în plus de la bețișoarele de frigăruie.
Dacă aveți rulourile mai mici puteți folosi și scobitori simple pentru a le prinde.
Pas 9
Aranjați rulourile pe parcurs ce le faceți într-o tavă de aragaz, unsă cu puțin ulei, dacă nu este teflonată.
Pas 10
Puneți tava la cuptor/grill cam la 200 grade, până se rumenesc frumos - pe parcurs v-aș recomanda să le mai scoateți și să le ungeți cu o pensulă din zeama pe care o lasă.
Pas 11
Apoi le scoateți și eventual scoateți bețișoarele de frigăruie din ele - dar de exemplu, soțul meu a vrut să le mănânce cu bețișoare :)
Pas 12
Le serviți calde, cu o salată ușoară și puțin ketchup eventual - sau orice garnitură/sos preferat.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)