Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici)

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici)

De fapt, autoarea rețetei a numit-o "Salsa" pentru că variații ale acestui sos/salată mexicană sunt foarte multe, principalul ingredient fiind ardeiul gras și cel iute (chilli), roșiile plus toate ingredientele trebuie să fie tăiate mărunt. Dar variațiile de salsa cu mango, piersici, ananas, etc. sunt la fel foarte apreciate - confirm și eu, este o combinație f. reușită.

După mine, este o salată foarte simplă, răcoroasă și delicioasă - se combină perfect cu ceva preparate din carne, mai ales pui.

Ingrediente

Piersici
3 buc
sau nectarine
Ardei gras roșu
1 buc
dacă sunt mai mici puneți 2 bucăți
Ardei roșu iute
1 buc
eu am luat un ardei mai puțin iute și verde din piață - dacă vă place mai iute puneți din acela roșu
Ceapă roșie
1 buc
sau 1 ceapă albă mică
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Usturoi
2 buc
2 căței
Lămâie
1 buc
sau lime
Sare
1 lingurita
puneți după gust

Pași de urmat

Pas 1

Spălați și pregătiți toate legumele.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 1
Pas 2

Piersicile se taie cubulețe mici și se pun într-un bol mai mare, de amestecat salata.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 2
Pas 3

La fel se taie ardeiul gras roșu și cel iute (nu uitați la ardeiul iute să curățați bine de sâmburi).

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 3
Pas 4

Ceapa se toacă mărunt și se adaugă la restul ingredientelor.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 4
Pas 5

Urmează usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 5
Pas 6

Stoarceți peste toate ingredientele zeama de la 1 lămâie, adăugați sarea și amestecați bine salata.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 6
Pas 7

Se servește proaspătă cu orice mâncare care necesită garnitură mai ușoară - mai ales cu carne de pui.

Poftă Bună!

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 24 Jul 2011, 22:19

Uauuuuuuu...........Chiar nu stiu ce sa zic.Combinatia asta de fructe,legume,aromele astea usturoi i ceapa,toate impreuna.Oare cum o fi???O voi face dar intai voi manca eu si daca imi place,ii voi da si sotului.El nu prea este cu "dulcele " in mancare.Revin cu rezultatul experimentului.

lena
Elena (lena) Elena (Elena.M) 24 Jul 2011, 22:21

Piersicile nu au o dulceata intensa, ii dau un gust fresh la salata - s-ar putea sa va placa.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 25 Jul 2011, 09:58

Lena, arata foarte bine, dar e un dezastru pentru stomac...fructele combinate cu legume la aceeasi masa, sau mai rau, in acelasi fel de mancare provoaca aciditate si de aici pleaca cele mai multe boli..eu una nu as incerca niciodata asa ceva..imi pare rau 

lena
Elena (lena) 25 Jul 2011, 14:24

Ralucuta sunt sigura ca sunt gusturi si stomacuri diferite -cel putin la mine si familia mea nu a provocat nici o aciditate - piersicile nu sunt foarte acide, deci hai sa nu dramatizam - daca luam asa Prajitura cu crema ganache la care ai lasat comentariu ca esti incantatata- din punct de vedere a sanatatii si etc este o bomba calorica si de colesterol.

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 25 Jul 2011, 21:43

hey, Lena, sper ca nu mi ai luat o in nume de rau, sunt incantata ca am descoperit site ul tau, doar ca reteta asta mi s a parut cam ciudata...in rest, am incercat majoritatea retetelor tale si au iesit ok ca gust si ca aspect folosind exact cantitatea ingredientelor pe care le ai mentionat.. 

lena
Elena (lena) 25 Jul 2011, 22:10

Nu-i nici o problema Ralucuta - am fost si eu sceptica la multe combinatii de fructe in mancaruri sarate, dar sa stii ca merita macar gustate -  descoperi gusturi, combinatii si arome noi, chiar neasteptat de bune. Ma bucur mult ca iti este de folos site-ul

gabidari
gabriela (gabidari) 27 Jul 2011, 20:08

eu am facut salata si a iesit super.....foarte gustoasa si racoroasa!!deci o trec la preferinte!!!

tiki
tiki 08 Jun 2014, 17:26

Buna. F. interesant gust.!!!  Arome care mai de care. Am mancat (singura) cu pui cu smantana si mi-a placut mult. Am avut numai 1 ardei iute rosu uscat de mine de anul trecut,dar foc. Hahaha. Ma gandesc daca as pune si 1 rosie si poate putin ulei. Sa  zic ca am facut 2 salate diferite. Hahaha. E frumoasa ca Salata Mazurka. Tare imi place si ma bucur a mai am. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
florina23
florina23 13 Aug 2014, 10:12

Multumim, Lena! Tocmai am facut-o, e excelenta :) Ieri am facut salata de sfecla cu portocale... mi-am scos vreo 4-5 retete de pe siteul tau si in fiecare zi fac cite una. Sunt absolut incantata de ele!

tiki
tiki 30 Aug 2015, 12:54

Buna. Mi-am amintit ca anul acesta nu am facut, asa ca am  purces la treaba. E foc. Am pus o ciusca rosie intreaga. Hahaha. La amiaza asta e mancarea (100 gr) cu o buc de pui pe gratar. Pupici.

Poza mea pentru rețetă: