Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici)
De fapt, autoarea rețetei a numit-o "Salsa" pentru că variații ale acestui sos/salată mexicană sunt foarte multe, principalul ingredient fiind ardeiul gras și cel iute (chilli), roșiile plus toate ingredientele trebuie să fie tăiate mărunt. Dar variațiile de salsa cu mango, piersici, ananas, etc. sunt la fel foarte apreciate - confirm și eu, este o combinație f. reușită.
După mine, este o salată foarte simplă, răcoroasă și delicioasă - se combină perfect cu ceva preparate din carne, mai ales pui.
Ingrediente
●
Piersici
3 buc
sau nectarine
●
Ardei gras roșu
1 buc
dacă sunt mai mici puneți 2 bucăți
●
Ardei roșu iute
1 buc
eu am luat un ardei mai puțin iute și verde din piață - dacă vă place mai iute puneți din acela roșu
●
Ceapă roșie
1 buc
sau 1 ceapă albă mică
●
Pătrunjel verde
1 legatura
●
Sare
1 lingurita
puneți după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați și pregătiți toate legumele.
Pas 2
Piersicile se taie cubulețe mici și se pun într-un bol mai mare, de amestecat salata.
Pas 3
La fel se taie ardeiul gras roșu și cel iute (nu uitați la ardeiul iute să curățați bine de sâmburi).
Pas 4
Ceapa se toacă mărunt și se adaugă la restul ingredientelor.
Pas 5
Urmează usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt.
Pas 6
Stoarceți peste toate ingredientele zeama de la 1 lămâie, adăugați sarea și amestecați bine salata.
Pas 7
Se servește proaspătă cu orice mâncare care necesită garnitură mai ușoară - mai ales cu carne de pui.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)