O ciorbă gustoasă, sățioasă și deosebită de ciorbele clasice. Această rețetă de ciorbă de perișoare am învățat s-o fac aici în România, poate sunt unele improvizări, dar nu sunt multe. Perfect ar fi să gătiți ciorba cu supă de carne/oase, dar dacă nu aveți timp s-o fierbeți se poate înlocui cu apă. Dar bineînțeles gustul va fi diferit, testați ambele variante de ciorbă cu perișoare să vedeți că este chiar așa.
Spălați, curățați legumele - ceapă, morcov, ardei, țelină, păstârnac.
Puneți la fiert supa de oase - într-o cratiță puneți oasele, jumătate de țelină, păstârnac, morcov, ceapă, ardei - toate întregi. Când începe să fiarbă, luați spuma, faceți focul mic și lăsați 2-3 ore.
Tăiați subțire 1 ceapă, ardeii și îi puneți într-o cratiță de 5 l.
Adăugați țelina tăiată mărunt.
La fel faceți și cu morcovul. Eu am improvizat puțin și am pus și o bucată de praz.
Într-o tigaie căliți o ceapă tăiată cubulețe, adăugați roșiile mărunțite și mai lăsați 2-3 min pe foc.
Adăugați compoziția de ceapă cu roșii în cratiță, turnați 2-3 l de apă (sau ca ciorba de perișoare să iasă și mai delicioasă ar fi foarte bine să turnați supa de oase) și puneți la fiert.
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 30 min.
Într-o farfurie amestecați carnea tocată cu orezul fiert, ou, sare și piper negru. Puteți adăuga și verdeață preferată. Amestecați bine (cel mai bine se amestecă cu mâinile:)
Formați din acest amestec biluțe mici, de mărime medie și le așezați pe o farfurie sau fund stropit cu apă.
După ce au fiert legumele 30 min, puneți atent perișoarele, lăsați focul mare până încep să fiarbă, apoi îl dați încet și lăsați 10-15 minute pe foc.
După acest timp potriviți de borș acru și sare..
Tăiați pătrunjelul marunt.
După acele 10-15 min, puneți pătrunjelul și cimbrul în ciorbă și stingeți focul în 2-3 minute.
Lăsați 20-30 de min, înainte de servire, cratița cu ciorbă acoperită cu capac, ca să se pătrundă toate aromele.
Ciorba de perișoare este gata!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.