Gazpacho

Gazpacho

Sunt sigură că pentru mulți statul în bucătărie acum este insuportabil, pe căldurile astea numai să mănânci fructe și legume. În una din zilele trecute tot mă frământam ce să gătesc repede și să nu dau drumul la aragaz și cuptor - și mi-am amintit de această supă răcoritoare de vară.

O supă foarte aromată, gustoasă și rapidă - este supa tradițională spaniolă, dar nu-și pierde din calități și în România :) Se prepară din legume proaspete, adăugând niște crutoane aromate sigur veți avea o masă frumoasă și gustoasă.

Ingrediente

Roșii
3 buc
sau 4 roșii mai mici
Ardei gras galben
1 buc
   
Castraveți
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
o jumătate de ceapă mare sau 1 mai mică
Usturoi
4 buc
4 căței
Lămâie
0.5 buc
sucul de la jumătate de lămâie sau puțin oțet
Sare
1 lingurita
după gust
Ulei de măsline
3 linguri
   
Crutoane de pâine
1 pahar
cumpărați sau faceți în casă, vedeți mai jos cum
Pâine (baghetă)
50 g
cam un sfert mic de pâine, dar eu aș zice că este opțional

Pași de urmat

Pas 1

Sfertul de pâine se înmoaie în puțină apă.

Gazpacho - Pas 1
Pas 2

Toate legumele se curăță și se spală.

Gazpacho - Pas 2
Pas 3

Într-un blender se pun toate legumele tăiate mai mediu, pâinea, uleiul de măsline, sarea.

Gazpacho - Pas 3
Pas 4

Se stoarce jumătatea de lămâie și se adaugă sucul în blender.

Puteți pune și oțet dar eu prefer totuși lămâia.

Gazpacho - Pas 4
Pas 5

Blendați bine toată compoziția, mai opriți, gustați de sare și dacă mai vreți mai adăugați.

Gazpacho - Pas 5
Pas 6

Apoi strecurați supa printr-o sită, așa va fi mai fină și mai moale.

Se recomandă să lăsați supa măcar 1 oră la frigider, dacă aveți acest timp - dar oricum este bună.

Gazpacho - Pas 6
Pas 7

În acest timp pregătiți crutoanele - dacă nu aveți - pâinea se taie cubulețe mici, se stropesc cu ulei de măsline, sare și puțin oregano. Puneți la cuptor să le uscați puțin și lăsați deoparte până la servirea supei.

Gazpacho - Pas 7
Pas 8

După ce a stat la frigider, folosiți un polonic și o turnați în farfurii.

Gazpacho - Pas 8
Pas 9

Crutoanele se pun imediat înainte de servire, pentru că se înmoaie foarte repede.

Dacă nu vă place puteți pune doar felii subțiri de ardei, merg perfect în supă, se combină toate perfect.

Poftă Bună!

Gazpacho - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (2-3 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

LucianBlue366
Lucian Blue (LucianBlue366) 17 Aug 2017, 14:28

Nu am poza ca nu a mai rămas nimic. A fost excelenta, chiar și pt o mofturoasa de 3ani :))

Mulțumesc pentru rețetă

MarinaLute399
Marina Lute (MarinaLute399) 27 Jul 2017, 13:20

Toti colegii au apreciat-o, s-a mincat pe nerasuflate. 

MarinaLute399
Marina Lute (MarinaLute399) 27 Jul 2017, 13:18

Excelenta! Am facut la servici - avem un robotel mic in bucatarie - si crutoane la microunde :) pe functia grill. 

CARMENICA
CARMENICA 28 May 2012, 11:43

ma duc sa ma inec

http://tinypic.com/r/5bobok/6

CARMENICA
CARMENICA 28 May 2012, 11:39

http://i45.tinypic.com/5bobok.jpg

CARMENICA
CARMENICA 28 May 2012, 07:48

mai incerc

CARMENICA
CARMENICA 25 May 2012, 10:26

nu intra poza?

CARMENICA
CARMENICA 25 May 2012, 10:19

poza e facuta cu telefonul

karina
carmen corina (karina) 29 Apr 2012, 18:14

eu locuiesc in spania de 7 ani 

iar in andalucia el gazpacho este o supa care nu lipseste de pe nici masa vara este nemaipomenit de bun si de racoritor ,dar eu cred ca tu ai pus mult usturoi si se mai pune si putina apa ,iar painea trebuie sa fie de cel putin o zi  salutari si mult noroc in toate .am probat reteta ce cozonac si mi-a iesit incredibil de bun .pupici 

gabidari
gabriela (gabidari) 14 Jul 2011, 15:55

mmmmmm ce bine suna totul...banuiesc ca si la gust e foarte buna..merita incercata!!

Arată toate comentariile