Ingrediente
●
Roșii
3 buc
sau 4 roșii mai mici
●
Ardei gras galben
1 buc
●
Ceapă albă
1 buc
o jumătate de ceapă mare sau 1 mai mică
●
Lămâie
0.5 buc
sucul de la jumătate de lămâie sau puțin oțet
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Ulei de măsline
3 linguri
●
Crutoane de pâine
1 pahar
cumpărați sau faceți în casă, vedeți mai jos cum
●
Pâine (baghetă)
50 g
cam un sfert mic de pâine, dar eu aș zice că este opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Sfertul de pâine se înmoaie în puțină apă.
Pas 2
Toate legumele se curăță și se spală.
Pas 3
Într-un blender se pun toate legumele tăiate mai mediu, pâinea, uleiul de măsline, sarea.
Pas 4
Se stoarce jumătatea de lămâie și se adaugă sucul în blender.
Puteți pune și oțet dar eu prefer totuși lămâia.
Pas 5
Blendați bine toată compoziția, mai opriți, gustați de sare și dacă mai vreți mai adăugați.
Pas 6
Apoi strecurați supa printr-o sită, așa va fi mai fină și mai moale.
Se recomandă să lăsați supa măcar 1 oră la frigider, dacă aveți acest timp - dar oricum este bună.
Pas 7
În acest timp pregătiți crutoanele - dacă nu aveți - pâinea se taie cubulețe mici, se stropesc cu ulei de măsline, sare și puțin oregano. Puneți la cuptor să le uscați puțin și lăsați deoparte până la servirea supei.
Pas 8
După ce a stat la frigider, folosiți un polonic și o turnați în farfurii.
Pas 9
Crutoanele se pun imediat înainte de servire, pentru că se înmoaie foarte repede.
Dacă nu vă place puteți pune doar felii subțiri de ardei, merg perfect în supă, se combină toate perfect.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 l
(2-3 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: