Conopidă pane

O rețetă simplă și foarte bună - mi-a spus cineva că nici nu și-a dat seama că este conopidă - o fac de mai mult timp și chiar v-o recomand.

Se combină perfect cu Sosul Tzatziki - sunt foarte potrivite texturile și aromele.

Ingrediente
Conopidă
1 buc
   
Făină albă
1 pahar
   
Ouă
4 buc
   
Sare
2 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Conopida se spală și se desface pe bucăți.

Conopidă pane - Pas 1
Pas 2

Se pun într-o cratiță mai mare, turnați apă și puneți la fiert. Când încep să fiarbă lăsați 10 minute.

Conopidă pane - Pas 2
Pas 3

Apoi o scurgeți bine de apă, și bine ar fi chiar s-o clătiți cu puțină apă rece.

Conopidă pane - Pas 3
Pas 4

Apoi o puneți într-un bol, presărați 1 linguriță de sare, puțin piper și ușor scuturați ca să se distribuie pe toate bucățile.

Conopidă pane - Pas 4
Pas 5

Puneți tigaia pe foc să se încălzească cu ulei.

În acest timp bucățile de conopidă le treceți prin făină.

Conopidă pane - Pas 5
Pas 6

Ouăle se bat bine cu o furculiță, se adaugă puțină sare și piper.

După ce treceți conopida prin făină o puneți în farfuria cu ou și  întoarceți pe toate părțile să se acopere uniform peste tot cu ou.

Conopidă pane - Pas 6
Pas 7

Conopida astfel pregătită se pune în tigaia cu ulei încălzită bine.

Conopidă pane - Pas 7
Pas 8

Rumeniți conopida bine pe toate părțile.

Conopidă pane - Pas 8
Pas 9

Apoi o scoateți pe un prosop de hârtie și lăsați puțin să se răcorească.

Conopidă pane - Pas 9
Pas 10

Se servește caldă cu un sos sau o altă mâncare, salata preferată.

Poftă Bună!

Conopidă pane - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min