O rețetă simplă și foarte bună - mi-a spus cineva că nici nu și-a dat seama că este conopidă - o fac de mai mult timp și chiar v-o recomand.
Se combină perfect cu Sosul Tzatziki - sunt foarte potrivite texturile și aromele.
Conopida se spală și se desface pe bucăți.
Se pun într-o cratiță mai mare, turnați apă și puneți la fiert. Când încep să fiarbă lăsați 10 minute.
Apoi o scurgeți bine de apă, și bine ar fi chiar s-o clătiți cu puțină apă rece.
Apoi o puneți într-un bol, presărați 1 linguriță de sare, puțin piper și ușor scuturați ca să se distribuie pe toate bucățile.
Puneți tigaia pe foc să se încălzească cu ulei.
În acest timp bucățile de conopidă le treceți prin făină.
Ouăle se bat bine cu o furculiță, se adaugă puțină sare și piper.
După ce treceți conopida prin făină o puneți în farfuria cu ou și întoarceți pe toate părțile să se acopere uniform peste tot cu ou.
Conopida astfel pregătită se pune în tigaia cu ulei încălzită bine.
Rumeniți conopida bine pe toate părțile.
Apoi o scoateți pe un prosop de hârtie și lăsați puțin să se răcorească.
Se servește caldă cu un sos sau o altă mâncare, salata preferată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.