Conopidă pane

Conopidă pane

O rețetă simplă și foarte bună - mi-a spus cineva că nici nu și-a dat seama că este conopidă - o fac de mai mult timp și chiar v-o recomand.

Se combină perfect cu Sosul Tzatziki - sunt foarte potrivite texturile și aromele.

Ingrediente

Conopidă
1 buc
   
Făină albă
1 pahar
   
Ouă
4 buc
   
Sare
2 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Conopida se spală și se desface pe bucăți.

Conopidă pane - Pas 1
Pas 2

Se pun într-o cratiță mai mare, turnați apă și puneți la fiert. Când încep să fiarbă lăsați 10 minute.

Conopidă pane - Pas 2
Pas 3

Apoi o scurgeți bine de apă, și bine ar fi chiar s-o clătiți cu puțină apă rece.

Conopidă pane - Pas 3
Pas 4

Apoi o puneți într-un bol, presărați 1 linguriță de sare, puțin piper și ușor scuturați ca să se distribuie pe toate bucățile.

Conopidă pane - Pas 4
Pas 5

Puneți tigaia pe foc să se încălzească cu ulei.

În acest timp bucățile de conopidă le treceți prin făină.

Conopidă pane - Pas 5
Pas 6

Ouăle se bat bine cu o furculiță, se adaugă puțină sare și piper.

După ce treceți conopida prin făină o puneți în farfuria cu ou și  întoarceți pe toate părțile să se acopere uniform peste tot cu ou.

Conopidă pane - Pas 6
Pas 7

Conopida astfel pregătită se pune în tigaia cu ulei încălzită bine.

Conopidă pane - Pas 7
Pas 8

Rumeniți conopida bine pe toate părțile.

Conopidă pane - Pas 8
Pas 9

Apoi o scoateți pe un prosop de hârtie și lăsați puțin să se răcorească.

Conopidă pane - Pas 9
Pas 10

Se servește caldă cu un sos sau o altă mâncare, salata preferată.

Poftă Bună!

Conopidă pane - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

violeta.nuky
violeta.nuky 07 Nov 2016, 22:10

Multumesc pt raspuns.Maine fac din nou conopida pane.

Mi se pare rezonabila la pret mierea.Daca e asa cum scrie,este OK.

Cu deosebita stima, Violeta

violeta.nuky
violeta.nuky 06 Nov 2016, 17:47

Am facut si eu reteta.Au iesit foarte bune,la gust seamana cu carnea de pui.Am mancat cu mujdei.Eu faceam conopida pane cu pesmet,dar reteta ta este mai grozava.Iti multumesc pentru reteta.Cu stima, Violeta

p.s.spune-mi tu ai cumparat miere de pe site-ul bucovinean?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) violeta.nuky 07 Nov 2016, 09:43

Am luat, dar mai demult, acum vreo 3 ani, a fost f.buna.

anda turturean
anda turturean 24 Sep 2016, 18:42

Iubesc conopida . Cruda , murata, pane <3 Eu fac mujdei de usturoi la conopida. Delicioasa

Nota mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 11 Sep 2015, 01:26

E bun de tot ! Imi place conopida caci e vitaminoasa ! Oare nu isi pierde  din vitamine dupa preparare? Oricum am sa mai fac asa fel. Iti multumesc. Lena atita lume iti spune multumesc in fiecare minut cred ca si chiar ma bucura acest fapt, depui atita efort si straduinta ca meriti tot cei mai bun. Esti bravo, esti o femeie exraordinara ! te pupam

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 11 Sep 2015, 13:50

Multumesc CrstiAna, eu ma bucur mult cand lumea e multumita si ies retetele!

Ref la vitamine, da, le pastreaza daca nu pe toate, sigur majoritatea.

tiki
tiki 17 Aug 2014, 22:03

Buna. Mi-a mai ramas putina conopida de la cea gratinata si am facut si eu pane .F. buna cu sos,dar rau ca nu te mai poti opri din mancat. Pupici. (poza cam intunecoasa ca am facut-o acuma la lumina becului).

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 16 Aug 2013, 22:30

gustos 

Nota mea pentru rețetă:
iricami
iricami 14 Oct 2012, 19:46

O reteta perfecta pentru un aperitiv rafinat ! Am servit-o cu tzatziki dar si cu un sos de maioneza. Iam, iam...foarte bun! Chiar si pentru cei care nu iubesc excesiv legumele este o reteta simpla si foarte gustoasa !

Nota mea pentru rețetă:
roxycorina19
roxy (roxycorina19) 02 Jul 2011, 15:12

o reteta excelent de buna mai  ales pentru  cine iubeste legumele eu  o mananc de mik si  acum la fel o fac aproape tot timpul  e ffff buna  la fel fac si  eu dovlecei pane clar fara ai  fierbe  dar este o reteta ff buna si  in imaginea de mai  sus am vazut si  sosul tzatziki sosul chiar nul stiam dar promit ca data vitoare cand fac conopida o sa fac si  sosul  arata bine si  cred ca este bun ca orice reteta de pe siteul asta.Nu a fost  o reteta care am incercato de aici  sa nu imi placa desii nu las comentari  la retetele care le fac am o multime de retete facute  si  este una mai  buna ca alta jejeje  o zi buna si multumim de reteta

Nota mea pentru rețetă:
Olga37
Olga37 02 Jul 2011, 00:14

Hmmm foarte bun,i-mi place foarte mult conopida.  

Nota mea pentru rețetă:
nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 01 Jul 2011, 09:38

super buna conopida pane,am facuto marti searaiar ieri seara am facut o super mincare,florile de la dovlecel pane,sunt foarte foarte bune

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile