Ingrediente
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Conopida se spală și se desface pe bucăți.
Pas 2
Se pun într-o cratiță mai mare, turnați apă și puneți la fiert. Când încep să fiarbă lăsați 10 minute.
Pas 3
Apoi o scurgeți bine de apă, și bine ar fi chiar s-o clătiți cu puțină apă rece.
Pas 4
Apoi o puneți într-un bol, presărați 1 linguriță de sare, puțin piper și ușor scuturați ca să se distribuie pe toate bucățile.
Pas 5
Puneți tigaia pe foc să se încălzească cu ulei.
În acest timp bucățile de conopidă le treceți prin făină.
Pas 6
Ouăle se bat bine cu o furculiță, se adaugă puțină sare și piper.
După ce treceți conopida prin făină o puneți în farfuria cu ou și întoarceți pe toate părțile să se acopere uniform peste tot cu ou.
Pas 7
Conopida astfel pregătită se pune în tigaia cu ulei încălzită bine.
Pas 8
Rumeniți conopida bine pe toate părțile.
Pas 9
Apoi o scoateți pe un prosop de hârtie și lăsați puțin să se răcorească.
Pas 10
Se servește caldă cu un sos sau o altă mâncare, salata preferată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)